FOOD TALK 2013. - Konferencija o hrani
Na Salašu 137 na Čeneju, u organizaciji kulinarskih magazina Color Press Grupe - "Dobra hrana", "Pošalji recept" i "Torte i kolači", održana prva regionalna konferencija o hrani "Food Talk 2013". Najpre je urednica kulinarskih magazina CPG, Ženja Aćimović, pozdravila sve prisutne i predstavila izdanja na kojima radi, te otkrila tajnu njihovog uspeha.

Hranom protiv stresa
Stres je postao trend i gotovo da nema dana kada možete da ga izbegnete. Da biste se opustili i osećali se dobro, važno je i kako se hranite. Pored meditacije, fizičke aktivnosti i drugih stvari koje vam mogu otkloniti stres i opustiti vas, jako je bitno i koje namirnice unosite u svoj organizam.

Poznati probali specijalitete “Koketine kuhinje”
U nedelju na Adi Ciganliji u klubu Koketa otvorena je “Koketina kuhinja”. Ovo savršeno mesto za bekstvo iz grada i uživanje na Savskom jezeru, može da se pohvali sa raznim odličnim specijalitetima od mesa, pastama, supama i osvežavajuće salatama, kao i raznim poslasticama.

Kompanija Imlek – jedini domaći proizvođač organskih mlečnih proizvoda
Kompanija Imlek, kao jedina domaća kompanija koja je u svoj portfolio uvrstila organske  mlečne proizvode, pružila je punu podršku Organic Live Fest-u održanom u Beogradu, treću godinu za redom. Saradnjom sa Organic Live Fest-om, kompanija Imlek je želela da doprinese razvoju svesti kod ljudi o organskoj hrani.

Delikatesni ponedeljak - FOOD & FIRE
U Kulturnom centru Grad  u 19h, kao i obično "Delikatesni ponedeljak - FOOD & FIRE". Social media agencija ipyro će 17.juna kuvati za vas na Delikatesnom Ponedeljku u KC Gradu. I dok vas na tihoj muzičkoj vatri zagreva DJ set Vanje Bursać, ipyro će se truditi da na različite načine podgreje vaše apetite. Zabeležite u vaše kalendare i kuvare. Cena bona 100 rsd

Kompanija Bambi-Banat pomogla Beogradsku filharmoniju
Kompanija Bambi-Banat je u skladu sa politikom negovanja i podrške kulturnih i edukativnih projekata odlučila  da donira ukupno 15 hiljada evra za podršku aktivnostima Beogradske filharmonije.„Ova donacija predstavlja samo jednu u nizu akcija koje preduzimamo kako bismo promovisali prave vrednosti u koje pre svega mladi treba da veruju i kojima da teže.

Zaječarska pivara ugostila pivsku turu „Pitura“
Popularni dvojac iz Splita, Toni Pavlović i Lovre Režić, koji su "fićom" krenuli u avanturu dugu 3.400 kilometara tokom koje planiraju da obiđu sve pivare bivše Jugoslavije koje proizvode pivo sa nazivom grada u kome se fabrike nalaze, pivsku turu po Srbiji započeli su posetom Zaječarske pivare.

Restoran ĐERAM - spoj domaće i internacionalne kuhinje
Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo da postetite "ĐERAM" novootvoreni restoran internacionalne kuhinje u samom srcu stare Zvezdare. Sakriven od gradske vereve, restoran pedstavlja nesvakidašnji spoj predratne arhitekture i dizajna, nalazi se u jednoj od najlepših kuća u ovom karju, koja datira iz davne 1927. godine. Bogato nasleđe kuće, duh predratnog prostora i specijaliteti pripremljeni na jedinstven način su ono što nas razlikuje od ostalih.

GRAND KAFA OBELEŽILA SVETSKI DAN KOMŠIJA
Grand kafa obeležila je Svetski dan komšija širom Srbije u želji da nas podseti na prave komšijske vrednosti koje nas sve spajaju – humanost, gostoprimstvo, toleranciju i lepo vaspitanje. Svojim angažovanjem kompanija je želela da pomogne porodicama kojima je pomoć neophodna, i u duhu komšijske solidarnosti, podelila je vaučere za kupovinu osnovnih životnih namirnica i izgradila rampe za osobe sa invaliditetom. Odabir porodica i lokacija za rampe urađen je u saradnji sa Klubom predsednika skupština stanara.

Delikatesni ponedeljak - Delhaize kuvajmo zajedno
Kulturni centar Grad i kompanije Delhaize Vas pozivaju na specijalno izdanje Delikatesnog ponedeljka. U ponedeljak 13. maja u 19h, deca će praviti mala povrćno-voćna osveženja u vidu sendviča i salata, a sav prikupljeni prihod biće poklonjen humanitarnom udruženju „Banka hrane“ za pomoć najsiromašnijima u našem društvu. Cena bona 100 rsd!

Predlozi za Uskršnji ručak
Približava se Uskrs, jedan od najvećih i najradosnijih hrišćanskih praznika. Farbanje uskršnjih jaja je nešto čemu se najviše raduju deca, ali i odrasli. Uz malo mašte napravite sami dekoracije za uskršnju trpezu. Ponekad je dovoljna samo dobra ideja da bi se napravio čaroban ugođaj. U daljem tekstu nudimo vam nekoliko recepata - predloga za Uskršnji ručak.

Sos od nara - dodatak jelima koji podstiče zdravlje
Nar – Čudotvorni eliksir zdravlja - Nar (Punica granatum) je kod mnogih naroda smatran simbolom plodnosti koji donosi sreću u kuću. Drevni Egipćani sahranjivani su sa ovim voćkama jer su verovali da oni simbolizuju nadu u novi život, a na mnogim slikama Devica Marija ili mali Isus u ruci drže nar. Ova izuzetna voćka veoma je prisutna u libanskoj, iranskoj, turskoj, grčkoj i indijskoj kuhinji, a zbog blagotvornog dejstva na zdravlje često se koristi u narodnoj medicini i u kozmetici. Mnoge studije su potvrdile da se radi o jednom od najlekovitijih voća na svetu zbog blagotvornog uticaja na kardiovaskularni, nervni i koštani sistem.