Sos od nara - dodatak jelima koji podstiče zdravlje
Nar – Čudotvorni eliksir zdravlja - Nar (Punica granatum) je kod mnogih naroda smatran simbolom plodnosti koji donosi sreću u kuću. Drevni Egipćani sahranjivani su sa ovim voćkama jer su verovali da oni simbolizuju nadu u novi život, a na mnogim slikama Devica Marija ili mali Isus u ruci drže nar.

Ova izuzetna voćka veoma je prisutna u libanskoj, iranskoj, turskoj, grčkoj i indijskoj kuhinji, a zbog blagotvornog dejstva na zdravlje često se koristi u narodnoj medicini i u kozmetici. Mnoge studije su potvrdile da se radi o jednom od najlekovitijih voća na svetu zbog blagotvornog uticaja na kardiovaskularni, nervni i koštani sistem.

- Dobija se dehidratacijom tj. odstranjivanjem vode, kroz termički proces u tankovima od nerđajučeg čelika, pri čemu nastaje 100% ekstrakt nara.
- Proizvod ne sadrži ni jedan drugi sastojak osim ekstrakta nara.
- Jedna kašičica ekstrakta zamenjuje dva cela nara.

ANTIOKSIDANS

narudžbenicaZa sok od nara je dokazano da ima veće antioksidansno delovanje čak i od crnog vina i zelenog čaja. Za podizanje imuniteta i prevenciju zdravstvenih poremećaja stručnjaci preporučuju dnevnu konzumaciju 2,5 decilitra sveže isceđenog ili kvalitetnog kupovnog soka nara.

Cena ekstrakta-sosa od nara - bočica od 250ml iznosi 1.200,00 RSD ptt troškovi su uračunati u cenu

ČUVA SRCE I KOSTI

Pokazalo se i da dnevna doza ekstrakta nara može pomoći u snižavanju krvnog pritiska i nivoa holesterola. Naučnici smatraju da smanjuje rizik od srčanih bolesti kod gojaznih osoba za 17 posto. Deluje i antiaterogeno, odnosno sprečava aterosklerozu. Izraelski naučnici otkrili su da uzimanje čaše soka od nara dnevno smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Ispijanjem ovog soka u trajanju od godinu dana, krvni pritisak se smanjuje za oko 21 procenat, a značajno pojačava dotok krvi u srce.
Sadrži fitohemikalije koje podstiču stvaranje serotonina za bolje raspoloženje i estrogena za održavanje koštane mase, a ovo otkriće izuzetno je bitno za prevenciju osteoporoze.

sos od nara - UBLAŽAVA TEGOBE U KLIMAKSU

Prema bečkom profesoru Hademaru Bankhoferu, ginekolozi su utvrdili da se konzumiranjem jednog nara dnevno, ublažavaju tegobe u klimaksu. U naru su sadržane materije veoma slične estrogenima i zato veoma pozitivno utiču na nivo hormona. Obiluje fitoestrogenima, koji olakšavaju simptome menopauze i predmenopauze, poput valunga, promena raspoloženja, noćnog znojenja i manjka libida.

BOGAT VITAMINOM C

Nar spada među najstarije voćke koje su se koristile u lekovite svrhe. Još u antičko doba važio je za prirodni lek jer je utvrđeno da sok od nara poboljšava apetit i reguliše rad želuca. Danas se zna da je nar pun vitamina C. Sto mililitara nara sadrži čak 16 odsto potrebne dnevne količine vitamina C za odrasle osobe. Smatra se odličnim sredstvom protiv upalnih procesa i skorbuta, a odličan je izvor vitamina B5, kalijuma, prirodnih fenola poput elagitanina i flavonoida. Podstiče i izlučivanje mokraće i lučenje žuči. Osim toga, ima jako dejstvo protiv bolova i upala.

PREPORUČLJIV TRUDNICAMA

U kombinaciji sa sokom od šargarepe i cvekle preporučuje se trudnicama zato što sadrži vitamine grupe B, gvožđe, kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, natrijum i vitamin PP. Pozitivno deluje na prenatalni rast i razvoj deteta, pogotovo mozga.

BLAGOTVORAN ZA PROSTATU

Nove studije pokazuju i da biljni hormoni nara snižavaju rizik za pojavu i sprečava dalji razvoj raka prostate. Nar ima pozitivan uticaj na vrednost tumor-markera za prostatu, PSA-markera. Ali, da bi se oslobodili zloćudnih ćelija kod karcinoma prostate, muškarci mesecima, svakog dana, treba da piju četvrt litra soka od nara, pokazala su naučna istraživanja.

Cena ekstrakta - sosa od nara - bočica od 250ml iznosi 1.200,00 RSD ptt troškovi su uračunati u cenu

ČUVAR MLADOSTI I LEPOTE

Nar je voćka protiv starenja i pomaže mladim ženama sa hormonskim problemima. Bogatstvo antioksidanata čini ulje nara moćnim saveznikom protiv starenja. Vraća elastičnost koži, ujedno se boreći protiv ekcema, psorijaze i suncem opečene kože. Ko redovno jede nar, imaće čvrste nokte i lepu kosu, a i duševno neraspoloženje će nestati, tvrde naučnici.

Uz sve nabrojeno, sok od nara poboljšava erektilnu funkciju i podiže kvalitet spermatozoida.