Sara Jovanović podržala projekat “Bambi neguje buduće šampione”
Sara Jovanović, finalistkinja i učesnica muzičkog programa Prvi glas Srbije, podržala je projekat „Bambi neguje buduće šampione“ posetivši učenike Osnovne škole Zaga Malivuk u Krnjači. Tom prilikom Sara se družila sa budućim šampionima, učenicima nižih razreda te škole. Sara ih je kroz razgovor savetovala o značaju obrazovanja, s obzirom na to da i sama, pored brojnih obaveza, uspeva da se posveti studijama.

Projekat „Bambi neguje buduće šampione“ realizuje se u osnovnim školama širom Srbije, koje su odabrane po preporuci i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Unicefa, i u saradnji sa City sport klubom. Projekat obezbeđuje redovnu užinu deci u najugroženijim školama u Srbiji, ali i održavanje časova fizičkog vaspitanja, kao dela redovne nastave, za sve učenike od prvog do četvrtog razreda. Projektom su obuhvaćeni učenici nižih razreda šest osnovnih škola u Srbiji, odabranih po preporuci Ministarstva, sa idejom da se broj uključenih škola uvećava iz godine u godinu.

„Kroz projekat „Bambi neguje buduće šampione“ kompanija Bambi-Banat ima za cilj da dugoročno obezbedi bolje uslove školovanja i pravilan rast i razvoj dece osnovnoškolskog urasta iz najsiromašnijih regija u Srbiji. Imajući u vidu informacije koje smo dobili u konsultaciji sa kancelarijom Unicefa, veliki broj dece nema mogućnosti da se školuje, a samim tim značajan broj njih ne završava ni osnovno niti srednje obrazovanje. To nas je dodatno motivisalo da pokrenemo projekat koji će zaista pomoći mladima i obezbediti im bezbrižnije i kvalitetnije detinjstvo, pravilan razvoj kroz časove fizičkog vaspitanja u prisustvu najeminentnijih stručnjaka u zemlji, uz zdrave, svakodnevne Bambi užine“, izjavila je Svetlana Glumac, direktorka korporativnih i regulatornih poslova Danube Foods grupe.

„Ovim projektom kompanija Bambi-Banat još jednom je pokazala da je društveno odgovorna kompanija, pomogavši i podržavši decu i učitelje svih škola obuhvaćenih projektom. Stanje u domaćem školstvu nije najidealnije, postoje brojne poteškoće sa kojima se suočava, i nama je zaista velika čast i zadovoljstvo što je upravo naša škola odabrana da bude deo projekta „Bambi neguje buduće šampione“. Ovaj projekat pokazuje da još uvek postoje kompanije koje pomažu najugroženijima, a ulaganjem u najmlađe doprinose razvoju našeg društva i prosperitetu“, izjavila je Radmila Tomović, direktorka Osnovne škole Zaga Malivuk.

Pored Osnovne škole „Zaga Malivuk“ u Krnjači projektom su obuhvaćene i osnovne škole „Ivan Milutinović“ iz Višnjice, „8. oktobar“ i „Siniša Janjić“ iz Vlastonica, „Svetozar Miletić“ iz Titela i „Ivo Andrić“ iz Niša.