RUDOLFOVI KAPKEJKOVI
Izdavačka kuća Booking odlučila je da svoju publiku za predstojeći Dan žena obraduje jednim posebnim izdanjem. U pitanju je prvi iz niza planiranih naslova proslavljenog TV kuvara Rudolfa van Vina, čiju kulinarsku magiju svakodnevno imamo priliku da pratimo na kanalu 24Kitchen. Rudolf van Vin je svakako jedan od najomiljenih televizijskih voditelja i kulinarskih zvezda kod nas. Svoju popularnost ovaj šarmantni Holanđanin je zaslužio maestralnim serijalima koji se emituju na kanalu 24Kitchen u kojima pleni nepretencioznošću i prisnoću, ali i očiglednim vrhunskim kulinarskim veštinama.

Jedna od večitih dilema kada želite da smršate je da li pored omiljene hrane morate da se lišite i kafe, čaja ili sokova sa niskokalorijskim zaslađivačima i koliko će to uticati na postizanje željenih rezultata. Sudeći po mišljenju sve većeg broja stručnjaka, ovi napici čak mogu i pospešiti mršavljenje. Dr Eva Orsmond čuvena nutricionistkinja i vlasnica nekoliko klinika za mršavljenje u jednoj od svojih poslednjih knjiga opisala je zašto smatra da je tradicionalna piramida ishrane sasvim zastarela te da vam u borbi s kilogramima neće pomoći ako jelovnik svedete na minimum, već ako pametno birate šta unosite.

Kolač za voljenu osobu
Dan zaljubljenih je svakako najromantičniji dan u godini kada se svi trudimo da iskreno obradujemo osobu koju volimo. Kako pronaći idealan poklon koji će izazvati divljenje i koji će se sigurno pamtiti, a za koji vam nije potrebno mnoga novca i energije već samo ljubavi i malo vremena?

Sladak Dan zaljubljenih sa Sarom Jovanović
Nespornu miljenicu publike, naročito one mlađe, šarmantnu pevačicu Saru Jovanović „ulovili“ smo u tajnoj misiji pripremanja iznenađenja za Dan zaljubljenih. Lepa Sara dugo se dvoumila u jednom objektu poznatog lanca pekara „Hleb i kifle“ koju tortu u obliku srca da izabere za nekog posebnog. Kada smo je pitali ko je ta osoba sa kojom će uživati u slatkim zalogajima, vragolasto se nasmešila i ostavila nam je samo da nagađamo.

Delikatesni ponedeljak - Galerija 1250
U KC Grad, 24. novembra od 19h je Delikatesni ponedeljak - Galerija 1250 - Ekipa iz Galerije 1250 (Marija, Miona, Ivana, Bojana, Iva i Igor) vam spremaju nešto protiv 'ladnoće i ponedeljačne depresije. Bitno je da se deca druže, a i da se nešto pojede.

BRZA HRANA JE UVEK OPCIJA!
Možete da je volite ili ne, ali ponekad ne možete da joj odolite! Bilo da nemate vremena da se posvetite pravljenju hrane ili prosto nemate inspiraciju u kuhinji, bilo da se vraćate kasno iz provoda pa osećate glad, brza hrana je često izbor svih nas. Malo je poznato da brza hrana ima i „svoj“ Svetski dan, i to 16. novembar. Tog dana, u velikom broju restorana širom sveta, prave se akcije kao i posebna jela koja su posvećena ovom prazniku.

KEFIRKO - pripremite svoj kefir
Projekat KEFIRKO je osmišljen zarad pripravljanja domaćeg kefira, koji koristi vašem zdravlju. Projekat je objavljen na Kickstarteru. KEFIRKO je rezultat intenzivnog i predanog timskog rada proteklih meseci. Pogledajte VIDEO - KEFIRKO je specijalno dizajnirana staklena tegla sa dva različita namenska poklopca koji omogućava lakše pripravljanje kefira-kao kod svoje kuce. Stavite određenu količinu kefir zrna po vašem izboru u tečnost, i sačekajte da se sadržaj fermentira 24 sata.

Niskokalorijski zaslađivači: slatka alternativa pri kontroli telesne težine i dijabetesa
Želja za slatkišima i razumevanje izbora kada je u pitanju ishrana samo su neke od ključnih tačaka o kojima su raspravljali svetski multidisciplinarni stručnjaci na panelu simpozijuma čiji je domaćin bilo Međunarodno udruženje proizvođača i korisnika zaslađivača (ISA) u okviru 8. Konferencije Evropskog saveza udruženja dijetetičara održane u Atini.

NAJPOPULARNIJA JELA U REGIONU
Prema istraživanju sajta Donesi.com, najvećeg regionalnog online servisa za naručivanje hrane, narodi sa Balkana se ne razlikuju previše, bar kada je u pitanju izbor omiljenog jela. Naime, stanovnici Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore dosta su ujednačeni po pitanju jela koja poručuju, ali i između njih postoje određene razlike. Po podacima sličnih istraživanja, Srbi su veći sladokusci od ostalih jer se po broju narudžbina, odmah iza pice i pomfrita, nalazi palačinka sa neizostavnom Nutelom, dok se u top tri jela u BiH i Crnoj Gori umesto palačinke nalaze – ćevapi!

Podeli uživanje uz YO D`ORO ČOKO NAPOLITANKE
Kompanija Bambi predstavila je nove Yo D’Oro Čoko napolitanke, u dva omiljena ukusa- sa mlečnim kremom i sa posnim kakao kremom. Na druženju, organizovanom za medije, Yo D’Oro tim je zajedno sa Slobodom Mićalović podelio prve utiske o vrhunskom uživanju u svakom zalogaju, koje donose bogato prelivene Yo D’Oro Čoko napolitanke.

Delikatesni ponedeljak - Frontiers In Retreat Srbija
Pozivamo vas da budete deo Delikatesnog ponedeljka 22. septembra od 19h u KC Gradu. Ove nedelje glavni kuvari biće ekipa Kc Grad i troje umetnika iz Finske, Španije i Francuske koji su u Srbiji u okviru projekta Frontiers in Retreat*. Imaćete priliku da vidite kako se umetnici Saara Maria Kariranta, Quelic Berga Carrerad i Joanes Simon-Perret snalaze u pravljenju tradicionalnog srpskog jela – mućkalice.

PLAZMA SHAKE&GO
Iz Bambija ove jeseni stiže nam jedinstvena i originalna Plazma Shake&Go! Jednostavna je za pripremu, hranljiva i idealna kombinacija Plazme i mleka u svakoj prilici. Od sada ćete uvek i svuda moći da uživate u neodoljivom ukusu Plazme i mleka. Ova ukusna kombinacija se priprema jednostavno, dodavanjem samo vode. Plazma Shake&Go  sadrži minerale i vitamine, poput gvožđa, folne kiseline, vitamina B i C grupe, ali je i izvor kalcijuma neophodnog za pravilan rast i razvoj celog organizma.