Beogadski internacionalni gastronomski master – BIG Master
Beogradski internacionalni gastonomski master je stručna, obrazovna i poslovna manifestacija koja će se održati u Beogradu 28. i 29. septembra u Ustanovi kulture Palilula. Pored programa namenjenih šefovima-kuvarima planirani su edukativni sadržaji za restoratere, somelijere, barmene i bariste.Manifestacija ima za cilj unapređenje znanja i struke u oblasti gastronomije.
 
Posebno mesto u programu zauzimaju master class časovi eminentnih šefova svetskih kuhinja, od kojih svakako treba istaći g. Mihaela Kreiliga (Michael Kreiling), g. Danušku Kumaru (Thusith Dhanushka Kumara), g. Nenada Gladića (Lepi Brka) i Dejana Maksimovića Max-a sa kolegama. Ove vrhunske kulinarske demonstracije održaće se u velikoj dvorani UK Palilula, tako da pored profesionalaca program može pratiti i šira publika. Ne manje atraktivni su i programi namenjeni barmenima, somelijerima, baristima i restoraterima, ali i svim ljubiteljima kvalitetnih vina, koktela, kafe.
 
Pored stručne publike očekujemo dolazak ljubitelja kulinarstva i gastronomije, publike koja uživa u pripremanju vrhunske hrane. Očekujemo one koji žele da nauče više o suptilnim vinima, o kreiranju inovativnih i atraktivnih koktela i posebnih, neodoljivih kafa.
 
Cene ulaznica: 500 dinara i 200 din za đake, studente i penzionere.
 
28.09.2013. subota - Velika scena Stamenković

12:00 - 12:45 / Svečano otvaranje BIG mastera 12:45 - 13:00 Pauza  13:00 - 14:00 Prvi master class:Executive Chef Michael Kreiling, hotel Hyatt
14:00 - 14:15 / Pauza
14:15 - 14:30 / Prezentacija na temu: "Preventiva i zaštita od požara ", predavač Nemanja Rakčević, Komunalno preduzeće "Dimničar" AD Beograd
14:30 - 14:45 / Pauza
14:45 - 15:45 / Gastronomska prezentacija na temu: “Tajlandska kuhinja”, predavač Nenad Gladić, autor i voditelj TV serijala "Gastronomad" RTS (Lepi Brka) 15:45 - 16:00 Pauza 16:00 - 16:15 Prezentacija na temu: “Zakonska obaveza, ali i profit!”, predavač Miroslav Podolski, Komunalno preduzeće "Dimničar" AD Beograd
16:15 - 16:30 / Pauza
16:30-17:00 / Predavanje: "Brand Management u ugostiteljstvu" o važnosti formiranja i održavanja brenda za uspešno poslovanje u ugostiteljstvu. Predavač: Vladana Dimitriou, Hotel Manager, savetnik, trener i predavač za poslove u ugostiteljstvu pri konsalting agenciji "Food, mood etc... Hospitality Business Experts".
 
Multimedijalna sala  - Udruženje barmena Srbije

14:15 - 15:45 / Prezentacija na temu: “Istorijat, tehnologija, proizvodnje i vrste viskija”, predavač Raduan Hindawi
15:45 - 16:00 / Pauza
16:00 - 17:00 / Prezentacija na temu: “Priprema koktela sa viskijem”, predavači Raduan Hindawi i  Goran Rajović  

Sala br. 2 - Somelijerska asocijacija Srbije - - Asocijacija restoratera Srbije:

14:15 - 15:15 / Prezentacija na temu: "Šta je to dobra vinska karta? Tri razloga zbog kojih svaki restoran mora smisleno da se bavi svojim odabirom vina”, predavač Nenad Lukić
15:15 - 15:30 / Pauza
15:30 - 16:30 / Predavanje na temu: “Zaboravljene legende ugostiteljstva - o Iliji Popoviću, Dimitriju Radovanoviću, Dušanu Mikoviću i Dušanu Škrbi ”, predavač Petar Knežević  
 
 29.09.2013.nedelja  - Velika scena Stamenković

11:00 - 12:00 / Gastronomska prezentacija "Molekularne kuhinje- idejni pristup i modernistička realizacija”, predavači Dejan Maksimović-Max, Luka Mihajlović i Vanja Puškar
12:00 - 12:15 / Pauza
12:15 - 12:30 / “Informacione tehnologije u službi gastronomije i ugostiteljstva”, predavač Vojislav Jović, Inventa d.o.o.
12:30 - 12:45 / Pauza
12:45 - 13:45 / Drugi master class: Chef de Cuisine Thusith Dhanushka Kumara, hotel Hyatt
13:45 - 14:00 / Pauza
14:00 - 15:30 / Prezentacija namenjena mladim kuvarima koji su se već takmičili i onim koji bi želeli da idu na takmičenja: “Kako se pripremiti za kulinarsko takmičenje bez grešaka”, predavač je počasni član WACS Iztok Legat, Slovenija
15:30 - 15:45 / Pauza
15:45 - 16:00 / Svečano zatvaranje BIG mastera   Multimedijalna sala  - Udruženje barmena Srbije -
11:00 - 12:30 / Prezentacija na temu: “Tehnike pripreme koktela i savremena miksologija”, predavači Raduan Hindawi i Goran Rajović
12:30 - 12:45 / Pauza
12:45 - 13:15 / Prezentacija na temu: “Tehnologije pripreme kafe”
14:00 - Koktel za VIP goste i medije

Sala br. 2 - Somelijerska asocijacija Srbije - - Asocijacija restoratera Srbije:

11:00 - 12:00 / Prezentacija na temu: “Kvalitetna hrana uz kvalitetno vino, zadovoljan gost?”, praktična demonstracija, predavač Nenad Lukić
12:00 - 12:15 / Pauza
12:15 - 13:15 / Prezentacija na temu: “Trening uslužnog personala u restoranu”, predavač mr. Velimir Mihajlović

Organizatori: Asocijacija šefova-kuvara Srbije i Ustanova kulture Palilula
Suorganizatori:  Prva privatna ugostiteljsko-turistička škola, Asocijacija restoratera Srbije, Somelijerska asocijacija Srbije, Udruženje barmena Srbije