Dosad najdulji Chill&Grill festival na jezeru Jarun u Zagrebu, trajat će čak 10 dana. Od 24. juna do 4. jula radnim danom festival je otvoren od 16 do 23 sata, a vikendom od 12 do ponoći. Za posjetitelje su pripremljene razne pogodnosti, a svakog dana očekuju vas nastupi poznatih chefova na Cooking pozornici, koncertni nastupi, Joomboos, predstave i dr. Tijekom deset dana festival će biti na prostranoj livadi između pizzerije Dalmatino i košarkaškog igrališta u blizini prvog ulaza s Horvaćanske u Jarun, gdje će biti štandovi poznatih restorana i pozornica na kojoj vas očekuju mnogi glazbenici, a svakog dana i live svirka. Delicije s roštilja posjetitelji će moći probati kod iskusnih majstora, među kojima su Kitchen & Grill PLAC, KSS burgers, BBQ Hot Yard, Maredo, Wok by Matija i Jack n Bowl.

Inicijativa fanova uspela - Guarana Mojito se vratila!

U proteklih godinu dana na društvenim mrežama nastao je pravi pokret „Vratite Mojito“, pošto su fanovi preplavili mreže apelima da se na tržište vrati Guarana Mojito. Naime, ljubitelji Guarane Mojito nisu lako primili vest da njihovo omiljeno piće više nije u prodaji. Čitava inicijativa otpočela je jednim naizgled bezazlenim heštegom #vratitemojito na kanalu poznatih jutjubera, nakon čega praktično nijedan post na Guarana FB i IG stranici nije mogao da prođe bez molbi da se Mojito ponovo nađe u Guarana ekipi. Popularna sova nije ostala ravnodušna na ovaj izraz lojalnosti i naklonosti, pa je pripremila veliko iznenađenje za sve koji su neumorno čekali ovaj povratak.

Festival poslastica i slatkiša u Domu omladine Beograda

U subotu i nedelju 25. i 26. maja u prostoru Doma omladine Beograda, partnera manifestacije, biće održan Festival poslastica i slatkiša SLADAK ŽIVOT. Posetioci Festivala moći će da uživaju u slatkim delikatesima proizvedenim ručno u radionicama malih proizvođača i majstorskih radionica. Biće izloženo više od 200 vrsta čokolade, krupnih i sitnih kolača, torti, slatkih kremova, sladoleda, meda, medenjaka...  ukratko - neodoljiv izbor slatkih čarolija, pa i zdravijih slatkiša, bez šećera i s malo kalorija. Svoj štand imaće i bake, penzionerke koje pripremaju autentične domaće kolače. Biće i retkih poslastica po recepturama iz starog Prizrena, kao i  jedinstvenih slatkiša iz raznih krajeva Srbije koji inače nisu lako dostupni na tržištu, a po prvi put u Beogradu biće predstavljeni i francuski medenjaci.

Starbaks napokon otvorio svoja vrata za ljubitelje kafe u Srbiji
Jedan od svetski najpopularnijih lanaca kafeterija Starbaks, napokon je otvoren za sve ljubitelje kafe u Srbiji, u Rajićeva tržnom centru u Beogradu. Na otvaranju se okupilo mnogo zvanica kako iz Srbije, tako i iz inostranstva, uključujući i zamenika gradonačenika Gorana Vesića.  U prvoj srpskoj Starbucks kafeteriji svi ljubitelji kafe imaju priliku da testiraju širok asortiman raznih vrsta ovog napitka, dok će meni sadržavati sve prepoznatljive Starbucks napitke. „Veoma nam je drago što kroz otvaranje prve kafeterije u Beogradu imamo priliku da gostima u Srbiji ponudimo jedinstveno Starbucks iskustvo. Srbija ima bogatu kulturu kafe i unapred se radujemo što postajemo njen deo, te što ćemo posetiocima pružiti mesto gde će moći da uživaju u kvalitetnoj kafi i otkriju našu strast“, izjavio je Adam Mularuk, predsednik za Starbucks u Amrestu.

Starbucks donosi nezaboravno iskustvo ispijanja kafe Beogradu

Kao što je najavljeno, Starbucks otvara svoju prvu prodavnicu u Srbiji, a napokon je određen i tačan datum. U utorak, 16. aprila, međunarodni lanac kafeterija svim beogradskim ljubiteljima kafe otvara svoja vrata u šoping centru Rajićeva. Novootvorena kafeterija, smeštena u srcu Knez Mihailove ulice, prostire se na površini od 175 metara kvadratnih sa ukupno 104 sedeća mesta, uključujući 41 mesto na terasi. Moderni enterijer pružiće priliku gostima da uživaju sa prijateljima, kao i da pronađu odgovarajući ambijent za poslovne sastanke, rad ili učenje. Dekor restorana je osmišljen u stilu prepoznatljivih boja brenda, a detalji i grafika u lokalu dočaravaju proces pravljenja zrna kafe.

FESTIVAL SIREVA BALKANA u DOB-u
„Balkan Cheese Festival“, deveta izložba autohtonih sireva Balkana biće održana tokom vikenda 9. i 10. marta u prostoru Doma omladine Beograda, partnera ove manifestacije. Posetioci će moći da probaju više od stotinu vrsta retkih i neobičnih sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, da uživaju u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima, kao i poslasticama sa sirom. Zemlja gost ovog festivala je Slovenija. Biće izloženi i inače retko dostupni sirevi sa područja Kosova i Metohije. Radno vreme „Balkan Cheese Festivala“ biće od 10 do 20 časova u subotu i nedelju. Ceremonija otvaranja je u subotu u 11 časova. Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara (uključuje degustaciju sireva i delikatesa na svim štandovima izlagača).

POLIFENOL SADA U AQUA VIVA VITAMIN VODI

Brend Aqua Viva, promoter aktivnog i zdravog životnog stila, ovog puta inovativnošću odlazi korak dalje i svoj portfolio proširuje ulaskom u kategoriju vitaminskih, funkcionalnih voda. Portfolio Aqua Viva vitaminskih voda čine: Aqua Viva PROTECT sa ukusom borovnice i aronije, Aqua Viva RELAX sa ukusom zelene jabuke i grejpfruta i Aqua Viva CARE sa ukusom limete. Sve Aqua Viva Vitamin vode sadrže 100% preporučene dnevne doze vitamina C i 50% preporučene dnevne doze vitamina i minerala koji su specifični za svaki proizvod. Jedinstvena prednost ovih voda jesu polifenoli – najmoćniji antioksidansi iz prirode, koji igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja i vitalnosti, zbog čega ih još nazivaju i magični molekuli.

Priručnik za zdraviji način života: Kompletna keto ishrana za početnike
Kompletna keto ishrana za početnike je priručnik za sve one koji žele da prate najnovije trendove u zdravoj ishrani. Keto ishrana je medicinski dokazana kao zdrav i efikasan način za postizanje neverovatnih rezultata, jer podrazumeva nizak unos ugljenih hidrata i povećani unos zdravih masti, što podstiče organizam da sagoreva masne naslage umesto šećera kako bi dobio neophodnu energiju. Koji god bio vaš motiv da započnete keto dijetu: zdravija ishrana, gubitak težine ili smanjenje obima struka, nijedan početak nije lak. Ovaj priručnik će vas u potpunosti uvesti u keto svet – u njemu ćete pronaći sve što treba da znate pre nego što se odlučite za ovaj vid dijete:

Ko će biti Knjaz među kuvarima?

Kako se pravi tradicionalna hrana na savremen način narednih nedelja otkrivaće nam šest mladih talentovanih kuvara, koji će se boriti za titulu „Knjaz među kuvarima“. Svoje kulinarsko umeće predstaviće u emisijama na sajtu brenda Knjaz Miloš, uz jednog od naših omiljenih voditelja Mr. Kitchen-a, poznatog po odličnim receptima. Gledaoci će na pomenutom sajtu moći da glasaju za svoje favorite i tako u finale pošalju tri najbolja kuvara. Ipak, samo jedan od njih poneće titulu „Knjaz među kuvarima“, što će posebno obradovati sve ljubitelje dobre hrane, koji će u njegovim kulinarskim savetima uživati tokom čitave godine.

DANI ISTARSKE KUHINJE!
U restoranu Šaran počeli su Dani istarske kuhinje koji će trajati od 14. novembra  do 06. decembra. Beogradski restoran Šaran, ugostio je svoje kolege ugostitelje iz Istre Konobu Buscinu i konobu Stari podrum, San Roko, vinare Kozlovic, Cuj, Kapola i mnoge vinare. Kao znak zahvalnosti ovi ugostitelji, vinari i uljari podariće Beogradjanima pravi vatromet od ukusa istarskih specijaliteta počev od dobre pršute preko istarskog govečeta, do morskih plodova, dobre morske ribe i nezaobilaznih tartufa po kojima je posebno ova oblast poznata. Kako je Istra omiljeno mesto za hedoniste,vrata restorana Šaran bila su otvorena za mnoge ljubitelje ovih specijaliteta, medju kojima su se našle mnoge ličnosti iz javnog života...

ODRŽANA NEDELJA ITALIJANSKE KUHINJE
Više od 1300 događaja u 110 zemalja sveta obeležilo je III Nedelju italijanske kuhinje u svetu, a brojni događaji u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici doneli su ukuse “Mediteranske ishrane” koja je ponovo osvojila građane Srbije od 19. do 25. novembra. Povodom ovog događaja ambasador Italije, Karlo Lo Kašo je istakao: „Cilj događaja nije samo da se uživa u dobroj hrani, već da se ujedine i privreda i kultura i tradicija i da se pokaže šta to mediteransku kuhinju čini najzdravijom na svetu“. Dašak Italije ušao je u mnoge domove građana Srbije zahvaljujući promotivnoj ponudi italijanskih proizvoda „Italija po vašem ukusu“ u Maxi supermarketima u Srbiji, koja traje do 28. novembra, ali i zahvaljujući dvodnevnom sajmu „Made in Italy in Serbia“ na kome su se predstavili italijanski proizvođača koji tek treba da stignu na srpsko tržište, uz podršku udruženja PortaItalia i Bianco e Rosso. Ovom prilikom održan je i seminar „Teritorija, kvalitet, hrana, zdravlje“ u organizaciji ambasade i ministarstava poljoprivrede Italije i Srbije.

POZNATE LICNOSTI OTVORILE ZIMSKU SEZONU U NACIONALNOJ KLASI
Poznati beogradski restoran Ušće - Nacionalna klasa sinoć je proslavio početak zimske sezone, a među brojnim gostima bile su i pevačica Sandra Afrika i pevač Marko Đurovski. Za odličnu atmosferu, koja je potrajala do ranih jutarnjih časova, pobrinuo se legendarni pevač Željko Samardžić. Decenijama je bio jedini restoran „na kopnu“ Ušća na Novom Beogradu, pa tako i danas. Veoma specifičan originalan izgled s početka šezdesetih godina prošlog veka, koji ga je uveo u arhitektonske udžbenike kao „prvi javni objekat savremene arhitekture“ puno elemenata jednog prošlog vremena, punog ideala. Novi vlasnik nije imao takve fantazije, te je kompletan enterijer izmenjen i modernizovan.