Zdravlje, inovacija i ukus spajaju se u najnovijem gastronomskom podvigu kompanije Walter. U vremenu kada sve više ljudi teži različitim opcijama ishrane, Walter u svoj asortiman donosi potpuno novi proizvod - Vege ćevape! Izrađeni od organske soje i pažljivo odabranih začina, ovi ćevapi su ne samo bogati ukusom, već i hranljivi. Uz svaki Vege ćevap, dolazi Urnebes salata od tofu sira, koja dodatno obogaćuje vaš obrok svežinom i punim ukusom. Ovo je savršen spoj za sve ljubitelje biljne ishrane, ali i za one koji žele da probaju nešto novo i zdravo. Uz ovaj novitet kompanija donosi još dva izvanredna jela koja će zadovoljiti i najistančanija nepca. Prvi je potaž od bundeve, a drugi je potaž od paradajza, oba servirana sa hrskavim somunom za savršen i lagan početak obroka. Vegetarijanska ishrana smatra se jednim od najzdravijih režima ishrane na svetu, a njena osnova je povrće - dragocen izvor vitamina, vlakana i minerala koji su ključni za naše zdravlje i vitalnost.

Zaokružite 01. februar na kalendaru - dve regionalno poznate pizzerije koje su se plasirale na uvaženu evropsku 50 top pizza listu se udružuju u pravom hedonističkom izazovu. U okviru serijala gastro okupljanja pod nazivom “Majstor i Margarita & prijatelji” u četvrtak 01. februara u Majstor i Margarita Pizzeriji u Bulevaru Kralja Aleksandra 248a imamo priliku da ugostimo jedan od zagrebačkih restorana na glasu - reč je o Franko’s Pizza&Bar. Njihova posvećenost egzaktnim pravilima napuljske pizza tradicije, te interesantan jelovnik i izbor signature pića čini ih destinacijom za istančan ukus - a ovog puta će istu pasiju podeliti sa beogradskom publikom. Sa idejom očuvanja tradicionalnih italijanskih postulata, kao i u slavu kreativnosti, uz uigran tim Majstor i Margarite nastajaće najbolja pizza dva različita, a opet jako slična restoranska tima. Tokom manifestacije “Majstor i Margarita & prijatelji” gosti restorana (kako stalni tako i novi) imaju priliku da rezervišu mesto 01.02. u vremenskim slotovima (17:00-19:00, 19:00-21:00, 21:00-23:00) tokom kojih će tim Franko’s pripremati svoje oprobane favorite.

Međunarodna konferencija iz oblasti turizma, hotelijerstva i marketinga  – MEKST, održaće se 2. decembra 2023. godine u Kongresnom centru “Master” u Novom Sadu. Jubilarna deseta „MEKST“ konferencija biće održana u isto vreme kada i 54. međunarodni sajam turizma. Osnovni motiv za pokretanje konferencije su sticanje novih znanja od renomiranih stručnjaka iz oblasti turizma, hotelijerstva i marketinga za mlade lidere, i one koji to žele da postanu, kao i povezivanje, razmena iskustava i druženje. I ove godine fokus konferencije biće na najaktuelnijim trendovima u oblasti turizma, sa namerom da inspiriše i podstakne mlade da se usavršavaju i kroz neformalno obrazovanje. „Obeležavamo deset godina MEKST konferencije, te sam srećan i ponosan što ćemo na jednom mestu imati dva velika događaja iz oblasti turizma u Novom Sadu.

Ovog vikenda, 25. i 26. februara, u Beogradu će biti održana 15. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje sireve i delikatese izložiće 50 izlagača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, a gostovaće i sirevi Francuske, Italije i Švajcarske (Alpi). Lokacija održavanja je atrijum tržnog centra BEO Shopping Center, na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve. Posetioci će na izložbi moći da vide i probaju retke i neobične vrste stotine sireva malih mlekara, zanatskih proizvođača, koji se ne mogu naći u prodavnicama i u mlečnim halama pijaca. Radno vreme je od 10 do 22 časa, a ulaz sa sve posetioce je besplatan. Zanimljivosti i jedinstvenosti: • Sa Kosova i Metohije, sa obronaka Šar-planine, stiže čuveni Šarski sir, koji se jeo još na dvorovima srednjevekovne Srbije. • Po prvi put od 2014. godine u Beogradu, na izložbi će biti izložen čuveni sir TRAPIST, čiju tajnu pravljenja sa kolena na koleno usmeno prenose monasi u samostanu kraj Banja Luke. Sir se proizvodi u mestu Aleksandrovac, kod Laktaša, opštine koja je od Banjaluke udaljena dvadesetak kilometara...

Prvi Muzej viskija & bar u Beogradu, ali i regionu zatvario se 15. januara. Prema prvobitnom planu projekat je trebalo da bude završen 1. decembra, ali zbog interesovanja posetilaca rad je produžen i tokom novogodišnjih praznika. Izuzetno uspešan projekat od otvaranja je ugostio brojne posetioce iz Srbije i regiona u autenitičnoj dorćolskoj gradskoj kući s kraja 19. veka. ,,Stručni vodiči su samo kroz Muzej viskija, ne računajući goste Bara, proveli više od 13.000 posetilaca, od čega je više od 3.500 bilo iz regiona. Svi su imali mogućnost da prošire vidike i saznaju više o istoriji viskija od Mesopotamije do današnjih dana te uživaju u atmosferi nesvakidašnjeg muzeja i ukusima najboljih irskih i drugih viskija. Vikendi su bili rezervisani za muziku i DJ nastupe Oyshe, Mihajla, Une Senić, trija naše poznate muzičarke Nede Nikolić, akustične nastupe i mnoge druge”, rezimiraju iz Muzeja viskija.

Beograd je postao prestonica viskija, bar na nekoliko meseci! Kako? Tako što je dobio svoj prvi Muzej viskija & bar na Dorćolu, u ulici Kneginje Ljubice 21. Na otvaranju muzeja 07. jula 2022. godine bili su i brojni ljubitelji i poznavaoci viskija, poznate ličnosti Dejan Cukuć, Marko i Milica Kon, Branislav Tomašević, Marina Ćosić, Aleksandar Srećković-Kubura, mnogobrojni blogeri i mediji koji su uživali u letnjem ambijentu preuređene kuće iz davne 1888. godine u dobrim zvucima beogradskog benda Girls, Boys and Toys. Od 8. jula svaki posetilac imaće mogućnost da u okviru organizovanih tura proba dva ukusa viskija, uz različite čulne senzacije tokom probe. Cena ulaznice je 500 dinara, a posetioci mogu da budu samo punoletna lica.

U Domu omladine Beograda, partnera manifestacije, će predstojećeg vikenda biti održana tradicionalna izložba autohtonih sireva Balkana, „Balkan Cheese Festival“.  Posetioci će na izložbi moći da vide retke i neobične vrste blizu 300  sireva malih mlekara, zanatskih proizvođača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije i Švajcarske. Posebno mesto zauzeće sirevi iz manastira Sukovo, kao i sirevi koje prave nastavnici i učenici Mlekarske škole „Dr Obren Pejić“ iz Pirota i Poljoprivredne škole sa domom učenika iz Futoga, u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom. Radno vreme „Balkan Cheese Festivala“ biće od 10 do 20 časova u subotu i nedelju. Cena jednodnevne ulaznice je 300 dinara.

Od danas do nedelje, 15. do 17. aprila održava se Prvi Festival zdrave i organske hrane STVARNO ZDRAVO, u centralnom holu Mercator Centra Beograd, na uglu Bulevara umetnosti i Bulevara Dr Zorana Đinđića na Novom Beogradu. Ulaz za posetioce je besplatan, a radno vreme festivala je od 8 do 22 časa u petak, subotu i nedelju. Događaj je u potpunosti na liniji trendova vođenja računa o ishrani i zdravijih životnih stilova. Više od 20 izlagača predstavlja svoje visoko kvalitetne proizvode jedinstvene po tome što su u potpunosti prirodni, zdravi i bez veštačkih sastojaka, šećera, aditiva, konzervansa. Na STVARNO ZDRAVOm festivalu predstavljeni su: namazi od urma i voća, zdravi obroci od voća i povrća, hladno ceđeni sokovi, brašna od organskih žitarica: kukuruza, spelte, ovsa i raži, prirodna biljna mleka od ovsa, spelte, heljde i ječmene trave, zdravi kolači, prirodni sirovi slatkiši, čajevi od organskog bilja, vegetarijanski i veganski tofu sirevi, matični sok,  prelivi i nadevi od Aronije, proteinske kuglice, začinsko bilje, kolekcija turšije od bundeve, kao i vrhunsko maslinovo ulje sa Krita.

Otkrijte nove ukuse i panazijsku kuhinju u Ada Mall-u gde je otvoren prvi SUŠIBOKS restoran u Srbiji. U čast otvaranja prvog restorana u Beogradu, šef kuhinje razvio je poseban meni samo za vas - suši, vok i prženi pirinač. Njihove boks ponude nude vam priliku da otkrijete više različitih ukusa po povoljnim cenama!  Ako vam se ne svidi njihova klopa, spremni su da vam vrate novac! Suši boks je lanac suši restorana u Rusiji koji je za 7 godina stekao poverenje u kvalitet i dostupnost. U Rusiji svakodnevno opslužuju preko 3.000 ljudi, uprkos činjenici da je u toku pandemija virusa Covid-19. Sada želie da podele iskustvo i pruže priliku da saznate više o Sušibox-u, a onima kojima se ne svide refundiraju novac! 

Wine Jam matine vas čeka ove subote 30. oktobra uz festival vina od 14 do 21 sat. Mesto okupljanja biće krovna terasa Ada Mall-a, Cinema Bar by CineStar, sa atraktivnim pogledom na Adu, jezero i okolinu. Čeka nas sunčan dan, raznovrsna vina i muzika iz čega sledi i prijatan nastavak večeri. Ovim zatvaramo sezonu festivala na otvorenom. Ne propustite još jedan odličan provod i nove vinske doživljaje. Cena ulaznice je 1,000 RSD a na poklon svaki posetilac Wine jama dobija Riedel čašu za vino. Posetioci će biti u prilici da degustiraju velili izbor kvalitetnih domaćih vina i na taj način odaberu svoje favorite za predstojeću sezonu novogodišnjih praznika. Vidimo se na terasi CINESTAR BARA na četvrtom spratu ADA MALL-a, u subotu 30. oktobra od 14 časova.

Budi Gastronomad - priključi se našoj zvaničnoj VIber zajednici  i preuzmi Viber stikere ovde! Jedanaesta sezona Gastronomada je uveliko počela. Kuva se, krčka, sprema, miriše… Ove jeseni pored mirisa pečene paprike zamirisala su nova jela na programskoj šemi RTS-a. Katarina Petrović – Kaja promenila se tako što je pustila kosu, a u kuhinji ne prestaje da nas oduševljava novim verzijama starih jela ili nas pričom i receptom preseli na drugi kraj planete. Posetila je Zlatar, Trstenik, Negotin, Zaječar… ali planira i putovanja van granica neiscrpne Srbije. Ove sezone uključujemo i gledaoce u naš Gastronomad tim. Aktiviranjem Viber Gastronomad zajednice i lansiranjem prvih gastro-stikera pravimo armiju gastronoma i ljubitelja dobro pripremljene hrane. Gladan si? Ova trpeza čeka da ugosti sve tragače za dobrim ukusom! Ove digitalne nalepnice će se preuzimati besplatno sa Viber stiker marketa za sve korisnike aplikacije, i sigurni smo da će svima ulepšati i olakšati komunikaciju na njihovoj omiljenoj platformi.

Sinonim beogradskog gostoprimstva proslavio 25. godina postojanja sjajnom žurkom u novootvorenom “Ruskom caru” - U obeležavanju ovog jedinstvenog jubileja – Monument je prešao magični put od prvog, legendarnog restorana u neposrednoj blizini istorijski dragocenog zdanja Hamama Kneza Miloša u ulici Admirala Geprata – po kome su svi dalji lokali dobili svoje ime – do statusa jednog od vodećih ugostiteljskih brendova u Srbiji, pritom ostavši veran svom originalnom konceptu i misiji. “Dobro raspoloženje i (još bolja) hrana” od srca ponuđeni stotinama hiljada gostiju kroz godine – od bašte u hladu vremešnog platana pored Hamama do velelepnih svodova kultnog “Ruskog cara” – i dalje pružaju zadovoljstvo i inspirišu osnivače i obožavaoce Monumenta svih generacija.  “Nadam se da smo uz Monument ulepšali naš grad, poklonili vam brojne lepe ambijente i nezaboravne trenutke u njima – i zato večeras ponosno sa vama delimo našu sreću – u momentu kada započinjemo novih 25 godina našeg postojanja!” pozdravio je zvanice Miloš Đorđević u ime domaćina.