Prvi zabavni park Skakaonica otvoren je na Dorćolu 2020. godine i ubrzo je stekao status omiljenog mesta za rekreaciju i zabavu među decom i odraslima širom Srbije. Stoga sve raduje vest da se otvara još jedna Skakaonica u AVA Shopping Parku kod robne kuće IKEA u subotu 6. jula. Skakaonica predstavlja jedinstvenu destinaciju za čitavu porodicu, pažljivo osmišljenu sa velikom ljubavlju i posvećenošću prema fizičkim aktivnostima i aktivnom provođenju slobodnog vremena. Otvaranjem novog parka Skakaonica u AVA Shopping Parku, očekuje se još više uzbuđenja, inovativnih sadržaja i neprocenjivih trenutaka zabave. Ova veličanstvena Skakaonica pravo je čudo od modernog zabavnog parka. Sa više od 25 različitih atrakcija, od kojih su neke jedinstvene za ovaj deo Evrope, svaki posetilac, bez obzira na uzrast, može pronaći nešto što će ga oduševiti. Prostirući se na 4.800 kvadratnih metara, Skakaonica nudi niz inovativnih i uzbudljivih aktivnosti koje podstiču kako fizičku aktivnost, tako i maštu. Od ogromnih trambolina, preko zidova za penjanje, svaki kutak ovog kompleksa dizajniran je da pruži avanturu i uzbuđenje.

U Malom pozorištu „Duško Radović“ u petak 24. maja u 20 sati premijerno će biti izvedena predstava za decu  „Kako je ozdravio Cvrčak“ po  motivima romana Tona Telehena u režiji Nikole Zavišića. Prva repriza očekuje nas u subotu 25. maja u 17 sati.„Kako je ozdravio Cvrčak“ je savremena basna pretočena u muzičku predstavu koja na inspirativan i prikladan način obrađuje temu potištenosti, klonuća i praznine duha kod dece i mladih. Predstava je namenjena mlađoj školskoj publici, ali oštrouman i domišljat jezik i živa muzička pratnja uz duhovitu glumačaku igru čine ovu predstavu adekvatnom za celu porodicu. U svetu koji okružuje Cvrčka mnogo je pesme, smeha, razumevanja i šale, ali iznenada, neočekivano, u njegovu glavu uskače „sumorno osećanje“ kog ne može da se oslobodi, čak ni uz pomoć prijatelja i raznih prijateljskih saveta. Jedino što će na kraju pomoći Cvrčku da otera brige i sumornost je svest o tome da je on taj koji može da kontroliše svoje misli i emocije, te da samo on može da ih spreči. 

Zaplovite u mesec maj Teatra za decu Zmaj! Očekuju vas nezaboravne avanture i magija pozorišta koja će očarati celu porodicu. Zato što žele da pozorište bude dostupno svakom detetu - u teatru ZMAJ sve predstave su uvek besplatne! Reč je o prvoj sceni namenjenoj isključivo deci, kako onoj najmlađoj tako i tinejdžerima, koja je posvećena afirmaciji pozorišta za decu. Otvorena je u novembru 2023. u obnovljenoj zgradi zgradi Češkog doma (Svetozara Markovića 79). KAKO DO KARATA? Svi zainteresovani mogu da rezervišu besplatne karte na broj 011/2061-913, radnim danima od 8-15h. Ulaznice se preuzimaju svakog četvrtka na šalteru Opštine Savski venac od 8-20h sa ličnom kartom. Važna informacija: ulaznice su besplatne, ali broj mesta je ograničen ya decu Savskog Venca.

April u Teatru za decu Zmaj sprema nezaboravne avanture i magiju pozorišta kroz 16 novih predstava za decu. Teatar Zmaj istrajava u misiji da pozorište bude dostupno svakom detetu – te su sve predstave besplatne! Reč je o prvoj sceni namenjenoj isključivo deci, kako onoj najmlađoj tako i tinejdžerima, koja je posvećena afirmaciji pozorišta za decu. Otvorena je u novembru 2023. u obnovljenoj zgradi zgradi Češkog doma (Svetozara Markovića 79). KAKO DO KARATA? Svi zainteresovani mogu da rezervišu besplatne karte na broj 011/2061-913, radnim danima od 8-15h. Ulaznice se preuzimaju svakog četvrtka na šalteru Opštine Savski venac od 8-20h sa ličnom kartom. Važna informacija: ulaznice su besplatne, ali broj mesta je ograničen, i to za decu Savskog Venca.

Fondacija Novak Đoković ponosno najavljuje svoju prvu regionalnu konferenciju o roditeljstvu, koja će se održati 10. maja u mts Dvorani, pod nazivom “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice”. Nakon inspirativnih i veoma posećenih gostovanja dr Šefali i dr Gabora Matea, Fondacija Novak Đoković je odlučila da okupi domaće i regionalne stručnjake koji će deliti svoje dragoceno znanje, veštine i iskustva na temu roditeljstva, ranog razvoja i adolescencije. Ovaj događaj za cilj ima pružanje platforme za razmenu različitih pristupa roditeljstvu kroz interaktivna predavanja i diskusije sa stručnjacima, praktičarima, istraživačima i predstavnicima organizacija i institucija, kako bi se kroz sve aspekte roditeljstva, od prenatalnog perioda do adolescencije, sagledala ova kompleksna uloga iz različitih perspektiva.

Za poslednji vikend u martu "Teatar za decu Zmaj" spremio je četiri nove predstave za decu Savskog venca. Predstave se igraju u subotu i nedelju u 12 i 17 sati. Кako je želja „Teatra Zmaj“ da pozorište bude dostupno svakom detetu – u ovom pozorištu su sve predstave besplatne! Reč je o prvoj sceni namenjenoj isključivo deci i mladima u obnovljenoj zgradi Češkog doma (Svetozara Markovića 79). КAКO DO КARATA? Građani Savskog venca svoje besplatne ulaznice mogu preuzeti na Uslužnom šalteru Opštine Savski venac, Ulica Кneza Miloša 69, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova, a četvrtkom od 8 do 20 časova uz ličnu kartu. Zbog ograničenog broja mesta, ulaznice je potrebno prethodno rezervisati pozivom na broj 011/2061-913, radnim danima od 8 do 15 časova. 

U obnovljenom ambijentu pozorišta lutaka „Pinokio“, čije je opremanje omogućila Fondacija Novak Đoković, 300 mališana uživalo je u posebnom izvođenju predstave „Snežana i sedam patuljaka“. Povodom Svetskog dana pozorišta, Fondacija Novak Đoković se udružila sa Pozorištem lutaka „Pinokio“, kako bi organizovali posebno izvođenje predstave „Snežana i sedam patuljaka“ za 300 mališana. Ovim događajem Fondacija Novak Đoković i „Pinokio“ nastavljaju uspešnu saradnju, nakon što je Fondacija podržala jedino pozorište lutaka u Beogradu donacijom od više od 8 miliona dinara, što je omogućilo renoviranje i opremanje sale u kojoj je danas odigrana predstava „Snežana i sedam patuljaka“, po tekstu Ljubivoja Ršumovića.

„TATAMATA" je projekat koji je za cilj imao sagledavanje pozicije oca u porodičnoj zajednici. Projekat se fokusirao na iskustva, uloge, stav, perspektivu i želje očeva, kao i na stav, perspektivu i iskustva majki, ali i ćerki i sinova, sa očevima i muškim partnerima. Kako današnji očevi doživljavaju i obavljaju svoje roditeljske uloge? Da li i koliko brinu o domaćinstvu i deci? Šta znači biti otac koji je „tatamata"? Šta čini ravnopravnog partnera mami 21. veka u Srbiji? Kakav primer očinstva današnji očevi ostavljaju budućim generacijama roditelja? Uloge majki i očeva u našem društvu prilično su tvrdo i konzervativno postavljene. Roditeljstvo se još uvek podrazumeva kao pre svega ženska obaveza i „majčin posao" (ona je ta koja mora o svemu da misli – to je njeno „mentalno opterećenje").

Premijera predstave Cirkusfere „LO ptice“ biće izvedena u petak 1. marta sa početkom u 20 sati. Projekat je nastao uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, i predstavlja drugu saradnju autorke Danke Sekulović sa Malim pozorištem „Duško Radović“. Prva saradnja ostvarena je 2021. godine produkcijom predstave za decu – „Svetu se ne može ugoditi“, koja se i dalje izvodi u okviru redovnog repertoara Malog pozorišta. Predstava „LO ptice“ namenjena je za uzrast dece starije od 7 godina, a prva repriza očekuje nas u subotu 2. marta u 17 sati. LO ptice su maštovita cirkuska stvorenja, koja postoje samo zahvaljujući akrobatskim veštinama glumaca. Ako želite da bolje razumete koji problemi muče LO ptice, potrebno je da se zapitate koliko ste i vi sami slični njima, LO pticama – jer i ljudska bića, kao i ptice – vole da se igraju, a igrajući se mogu da nauče nešto o svetu i o sebi. Ova predstava na duhovit način kroz spoj gesta i metafore postavlja komična pitanja: Vredi li čekati Dodoa? Treba li zaista verovati svakoj priči? Ima li istine na internetu? Može li orao da se ponaša kao Feniks? Da li smo i mi sami kao LO ptice? - Mila Mašović-Nikolić, dramaturg pozorišta.

Nova sezona Teatra za decu Zmaj zahuktava se punom parom u martu sa čak 19 predstava za decu i mlade, verovali ili ne! Misija „Teatra Zmaj" je da pozorište bude dostupno svakom detetu – zato su u ovom pozorištu sve predstave su besplatne! Reč je o prvoj sceni namenjenoj isključivo deci i mladima, kako onoj najmlađoj tako i tinejdžerima. Otvorena je u novembru 2023. u obnovljenoj zgradi Češkog doma (Svetozara Markovića 79). Reč je o zdanju koje su 1928. godine podigli beogradski Česi u spomen na istoriju i čvrsto prijateljstvo Jugoslavije i Čehoslovačke, koje seže stotinama godina unazad, a koje je ostavilo dubok trag u kulturnoj i privrednoj istoriji Srbije. I u martu vas u „Teatru Zmaj" očekuju nezaboravne avanture i magija pozorišta koja će očarati celu porodicu. kAКO DO КARATA? Građani Savskog venca svoje besplatne ulaznice mogu preuzeti na Uslužnom šalteru Opštine Savski venac, Ulica Кneza Miloša 69, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova, a četvrtkom od 8 do 20 časova uz ličnu kartu. Zbog ograničenog broja mesta, ulaznice je potrebno prethodno rezervisati pozivom na broj 011/2061-913, radnim danima od 8 do 15 časova.

Obožavaoci serijala Ubica demona (Demon Slayer), ubeležite 22. februar u vaš kalendar! Animirani film „Ubica demona: Hašira obuka” (Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba: To the Hashira Training) reditelja Haruoa Sotozakija stiže u domaće bioskope. Prvog vikenda prikazivanja u Japanu, film je debitovao na prvom mestu na blagajnama, a pogledalo ga je 400 000 posetilaca. Uspeh filma „Ubica demona: Hašira obuka” u Japanu, pokazuje da je franšiza još uvek uspešna uprkos podeljenim mišljenjima u vezi sa trećom sezonom anime adaptacije koju je napravio Ufotable. Film „Ubica demona: Hašira obuka” je zasnovan na serijalu manga stripova Kojoharua Gotogea objavljenom u okviru SHUEISHA JUMP COMICS-a. Sastoji se od 23 tomova, a do sada je prodato više od 150 miliona primerka širom sveta, uključujući digitalne verzije, što ga čini jednim od najprodavanijih manga serijala svih vremena!

Novak Đoković Fondacija i Generali Osiguranje Srbija danas su, u okviru vrtića Čarolija pri Predškolskoj ustanovi „11. april“ na Novom Beogradu, otvorili 15. Centar za roditelje, i time nastavili svoju misiju pružanja po-drške roditeljima i unapređenju obrazovanja dece. Od svog osnivanja, Novak Đoković Fondacija radi na dobrobiti dece i do sada je izgradila, rekonstruisala ili opremila 58 vrtića, kao i 15 Centara za roditelje, koji su pokrenuti sa ciljem pružanja podrške roditeljima u raznim aspektima odgoja i vaspitanja i pomoć u suočavanju sa izazovima roditeljstva. Centri u okviru programa Podrška, ne perfekcija, koje Novak Đoković Fondacija realizuje sa Generali Osiguranjem Srbija i The Human Safety Net, roditeljima pružaju resurse, edukativne radionice i osnažuju ih, kako bi bolje razumeli i zadovoljili potrebe svoje dece u različitim fazama njihovog odrastanja. “Srećni smo što danas otvaramo 15. Centar za roditelje i to baš ovde u Beogradu, sa našim dugogodišnjim part-nerima iz Generali Osiguranja Srbija i The Human Safety Net. Kroz naše radionice u okviru programa Podrška, ne perfekcija do sada je prošlo više od 2.000 roditelja, a njihovi utisci i iskustva samo su potvrda da smo na pravom putu i ohrabruju nas da nastavimo našu misiju.