Otvoren prvi McDonald’s restoran u Pančevu
Dvadeset i drugi po redu McDonald’s restoran u Srbiji otvoren je danas u Pančevu, u okviru tržnog centra AVIV Park. Restoran su svečano otvorili Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s Srbija i gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov. Prvi McDonald’s restoran u Pančevu ukupno ima 156 sedećih mesta, baštu kao i McCafe i McDrive sekciju. U okviru restorana, za najmlađe goste, nalazi se i rođendanski separe i Play Land deo za igru.

Foodpanda, zajedno sa srodnim brendovima Hellofood i Delivery Club, najavila je danas novi finansijski priliv u iznosu od 60 miliona od grupe investitora koja uključuje i već postojeće investitore Falcon Edge Capital i Rocket Internet AG. Od lansiranja 2012. godine, Foodpanda/Hellofood je sakupio više od 100 miliona dolara. Nedavno izvršenom akvizicijom konkurentskog servisa Delivery Club, kompanija je postala lider na tržištu Rusije.

Najskuplji obrok na svetu
Vekovima ljudi otkrivaju nove recepte, kombinacije ukusa koje nas ostavljaju bez daha i specijalitete za koje ne žalimo da damo i poslednji novac koji imamo. Za potpunog hedonistu i gurmana nešto dubljeg džepa, globalni servis za dostavu hrane, Foodpanda, otkriva koja su to jela na ceni i koliki bi bio iznos na računu za najskuplji obrok na svetu!

Kvalitet i bezbednost na prvom mestu!
Da li ste ikada razmišljali kakvu hranu jedete? Da li vam je važan pre svega ukus, cena ili kvalitet? Živinsko meso se može pohvaliti brojnim prehrambenim prednostima, oduševljava beskrajnom paletom mogućnosti pripreme i različitih ukusa, a uz sve to pristupačnom cenom. Zato je danas najpopularnije meso na tanjirima širom sveta. Stoji da su prehrambene prednosti i cena važni, ali danas smo sve pažjiviji prema kvalitetu i bezbednosti hrane koju jedemo.

Šopska salata najomiljenije nacionalno jelo u Evropi
Šopska salata je najpopularnije nacionalno jelo na Starom kontinentu. Jelo sa sezonskim osvežavajućim povrćem i sirom, omiljeno i na našim prostorima, ostavilo je iza sebe 27 nacionalnih jela koja su bila kandidovana na takmičenju „Ukus Evrope”. U okviru kampanje za izbore za članove Evropskog parlamenta, na fejsbuk-stranici ove institucije organizovao je glasanje za najevropskiju nacionalnu hranu. Salata je osvojila više od 20.000 glasova stanovnika Evrope. Na drugom mestu našla se hladna supa od cvekle iz Litvanije sa oko 5.000 glasova, a na trećem „sarmale”, to jest sarme koje su bile predstavnik rumunske kuhinje. Za ovo jelo je glasalo nešto više od 1.100 posetilaca stranice.

Otvaranje kafe restorana Boutique#2
Posle nepunih godinu dana od otvaranja već proslavljenog prvenca na Trgu republike u Beogradu, koncept-restoran BOUTIQUE u velikom stilu otvario je  vrata svog drugog lokala u istoimenom lancu vrhunskih ugostiteljskih objekata - u  visoko prometnoj Knez Mihajlovoj ulici, broj 52a ! Na svečanom otvaranju su uživali mnogobrojni mediji i poznate ličnosti : Haris Džinović, Goca Tržan, Raka Marić, Aleksa Jelić, Milka Forcan, Zana, Miki Perić, Milena Vučić, Nikola Burovac, Saška Janković, Sanja Kužet, Davor Jovanović, Dr. Feelgod, Ana Maljević, Duška Jovanić, Ana Sakić, Nenad Radujević, Aleksandar Đikić, Iva Štrljić, Igor Miklja, Nataša Vukoje...

KRALJEVSKO UŽIVANJE UZ KING
Beograđani koji najviše vole da se u vrelim letnjim danima rashlade uz King sladolede, doživeli su posebno iznenađenje u centru grada i iskusili pravo kraljevsko uživanje. Kako izgleda doživeti poseban, kraljevski tretman dočarala im je kompanija Frikom i potrudila se da uz crveni tepih, tron, krunu, sluge i moćni ukus King sladoleda, uživanje svakog kupca bude kraljevsko i nezaboravno.

Yo D'Oro Ice Coffee – napolitanke da se smrzneš!
Ovog leta, iz kompanije Bambi, stiže nam idealno rešenje za osveženje tokom vrelih letnjih dana. Novi Yo D'Oro Ice Coffee sadrži fil koji hladi, koji će Vam tokom letnjih vrelina obezbediti osveženje i inspiraciju, kao u slučaju naše poznate glumice Slobode Mićalović koja je u pauzi snimanja novog filma uživala u novom ledenom ukusu. Yo D'Oro Ice Coffee predstavlja savršenu kombinaciju kremastog rashlađujućeg fila i hrskavog vafla, koji će obradovati celu porodicu. Za ljubitelje voćnih ukusa, tu su Yo D'Oro napolitanke sa ukusom limuna i jagode.Svi Yo D'Oro letnji ukusi pre konzumacije mogu da se rashlade u frižideru i serviraju hladni, kako bi užitak bio potpun.

Delikatesni ponedeljak - Horkestar
2. jun, u KC GRAD-u od 19h je Delikatesni ponedeljak -  Horkestar je samoorganizovani hor + orkestar nastao 2000. godine na inicijativu umetničke grupe Škart. Horkestraši su šarena skupina koncentrisana oko zajedničkih ideja, a to su pre svega aktivizam i ljubav prema muzici, nevezano za nivo muzičkih sposobnosti.

Đurđevdan - praznična trpeza!
Prаznоvаnjе Đurđеvdаnа pаdа 6. mаја, pо grеgоriјаnskоm kаlеndаru. Đurđеvdаn је uјеdnо krsnа slаvа mnоgih prаvоslаvnih Srbа i Rоmа, а, prеmа nаrоdnој pеsmi, biо је krsnа slаvа i Krаlјеvićа Маrkа. Mnogi građani Srbije biće ovih dana stavljeni pred teške i neizvesne izbore - Prvo, šta za prvomajsku roštiljijadu, a potom, koje pečenje će jesti za Đurđevdan, jednu od najpopularnijih slava.

Delikatesni ponedeljak - Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost – CRTA
Da se ne lažemo, u ponedeljak 5. maja sa početkom u 19h u KC “Grad” Istinomerači, Otvarači parlamenta, Pratioci para iz CRTE kuvaće za vas. Odgovorni prema svoj težini, istražujući sve meni baze podataka, ipak ostajemo dosledni gurmanskim ukusima. Obećavamo da će hrane biti za sve.I da će biti dobra!

Kako prepoznati Genetski Modifikovanu Hranu u prodavnicama i na pijacama?
Za sad nema pravog načina i univerzanlog rešenja već se moramo osloniti na svoj zdrav razum, logiku i instinkt, kao i na vlastito istraživanje o dobavljačima sirovina proizvođačima hrane, informisanju preko medija i novina.