Nespornu miljenicu publike, naročito one mlađe, šarmantnu pevačicu Saru Jovanović „ulovili“ smo u tajnoj misiji pripremanja iznenađenja za Dan zaljubljenih. Lepa Sara dugo se dvoumila u jednom objektu poznatog lanca pekara „Hleb i kifle“ koju tortu u obliku srca da izabere za nekog posebnog. Kada smo je pitali ko je ta osoba sa kojom će uživati u slatkim zalogajima, vragolasto se nasmešila i ostavila nam je samo da nagađamo.
U KC Grad, 24. novembra od 19h je Delikatesni ponedeljak - Galerija 1250 - Ekipa iz Galerije 1250 (Marija, Miona, Ivana, Bojana, Iva i Igor) vam spremaju nešto protiv 'ladnoće i ponedeljačne depresije. Bitno je da se deca druže, a i da se nešto pojede.
Možete da je volite ili ne, ali ponekad ne možete da joj odolite! Bilo da nemate vremena da se posvetite pravljenju hrane ili prosto nemate inspiraciju u kuhinji, bilo da se vraćate kasno iz provoda pa osećate glad, brza hrana je često izbor svih nas. Malo je poznato da brza hrana ima i „svoj“ Svetski dan, i to 16. novembar. Tog dana, u velikom broju restorana širom sveta, prave se akcije kao i posebna jela koja su posvećena ovom prazniku.
Projekat KEFIRKO je osmišljen zarad pripravljanja domaćeg kefira, koji koristi vašem zdravlju. Projekat je objavljen na Kickstarteru. KEFIRKO je rezultat intenzivnog i predanog timskog rada proteklih meseci. Pogledajte VIDEO - KEFIRKO je specijalno dizajnirana staklena tegla sa dva različita namenska poklopca koji omogućava lakše pripravljanje kefira-kao kod svoje kuce. Stavite određenu količinu kefir zrna po vašem izboru u tečnost, i sačekajte da se sadržaj fermentira 24 sata.
Želja za slatkišima i razumevanje izbora kada je u pitanju ishrana samo su neke od ključnih tačaka o kojima su raspravljali svetski multidisciplinarni stručnjaci na panelu simpozijuma čiji je domaćin bilo Međunarodno udruženje proizvođača i korisnika zaslađivača (ISA) u okviru 8. Konferencije Evropskog saveza udruženja dijetetičara održane u Atini.
Prema istraživanju sajta Donesi.com, najvećeg regionalnog online servisa za naručivanje hrane, narodi sa Balkana se ne razlikuju previše, bar kada je u pitanju izbor omiljenog jela. Naime, stanovnici Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore dosta su ujednačeni po pitanju jela koja poručuju, ali i između njih postoje određene razlike. Po podacima sličnih istraživanja, Srbi su veći sladokusci od ostalih jer se po broju narudžbina, odmah iza pice i pomfrita, nalazi palačinka sa neizostavnom Nutelom, dok se u top tri jela u BiH i Crnoj Gori umesto palačinke nalaze – ćevapi!
Kompanija Bambi predstavila je nove Yo D’Oro Čoko napolitanke, u dva omiljena ukusa- sa mlečnim kremom i sa posnim kakao kremom. Na druženju, organizovanom za medije, Yo D’Oro tim je zajedno sa Slobodom Mićalović podelio prve utiske o vrhunskom uživanju u svakom zalogaju, koje donose bogato prelivene Yo D’Oro Čoko napolitanke.
Pozivamo vas da budete deo Delikatesnog ponedeljka 22. septembra od 19h u KC Gradu. Ove nedelje glavni kuvari biće ekipa Kc Grad i troje umetnika iz Finske, Španije i Francuske koji su u Srbiji u okviru projekta Frontiers in Retreat*. Imaćete priliku da vidite kako se umetnici Saara Maria Kariranta, Quelic Berga Carrerad i Joanes Simon-Perret snalaze u pravljenju tradicionalnog srpskog jela – mućkalice.
Iz Bambija ove jeseni stiže nam jedinstvena i originalna Plazma Shake&Go! Jednostavna je za pripremu, hranljiva i idealna kombinacija Plazme i mleka u svakoj prilici. Od sada ćete uvek i svuda moći da uživate u neodoljivom ukusu Plazme i mleka. Ova ukusna kombinacija se priprema jednostavno, dodavanjem samo vode. Plazma Shake&Go sadrži minerale i vitamine, poput gvožđa, folne kiseline, vitamina B i C grupe, ali je i izvor kalcijuma neophodnog za pravilan rast i razvoj celog organizma.
Povodom početka nove školske godine, Foodpanda, vodeći svetski online servis za naručivanje hrane, spremio je specijalne popuste u nekoliko restorana u četiri grada Srbije. Promotivna akcija koja traje od 5. do 10. septembra, nudi popust od 50% na sva jela u trinaest restorana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.
Perutnina Ptuj prisutna je već 30 godina na srpskom tržištu, a 2007. godine uspostavila je i svoje srpsko preduzeće – Perutnina Ptuj Topiko. Posle konsolidacije i investicija Perutnina Ptuj Topiko utvrdila je svoj tržišni primat u zemlji i regiji. Po značajnim investicijama u kadrove, infrastrukturu, živu proizvodnju i kooperaciju, infrastrukturu za pripremu živinskog mesa i prerađevina od živinskog mesa, a najpre finansijskom konsolidacijom, vođenje Perutnine Ptuj Topiko preuzima novi direktor Tomi Rumpf. »Rukovođenje Perutninom Ptuj Topiko preuzimam u turbulentnom vremenu i u izuzetno zahtevnim okolnostima, koje je konkurencijski razvijeno i cenovno osetljivo.
Dvadeset i drugi po redu McDonald’s restoran u Srbiji otvoren je danas u Pančevu, u okviru tržnog centra AVIV Park. Restoran su svečano otvorili Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s Srbija i gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov. Prvi McDonald’s restoran u Pančevu ukupno ima 156 sedećih mesta, baštu kao i McCafe i McDrive sekciju. U okviru restorana, za najmlađe goste, nalazi se i rođendanski separe i Play Land deo za igru.
Još članaka...
- Globalni servis za dostavu hrane jača poziciju na svim tržištima
- Najskuplji obrok na svetu
- Kvalitet i bezbednost na prvom mestu!
- Šopska salata najomiljenije nacionalno jelo u Evropi
- Otvaranje kafe restorana Boutique#2
- KRALJEVSKO UŽIVANJE UZ KING
- Yo D'Oro Ice Coffee – napolitanke da se smrzneš!
- Delikatesni ponedeljak - Horkestar
- Đurđevdan - praznična trpeza!
- Delikatesni ponedeljak - Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost – CRTA
- Kako prepoznati Genetski Modifikovanu Hranu u prodavnicama i na pijacama?
- Bambi i Plazmadobitnici najviših priznanja„Najbolje iz Srbije“