Povodom početka nove školske godine, Foodpanda, vodeći svetski online servis za naručivanje hrane, spremio je specijalne popuste u nekoliko restorana u četiri grada Srbije. Promotivna akcija koja traje od 5. do 10. septembra, nudi popust od 50% na sva jela u trinaest restorana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.
Perutnina Ptuj prisutna je već 30 godina na srpskom tržištu, a 2007. godine uspostavila je i svoje srpsko preduzeće – Perutnina Ptuj Topiko. Posle konsolidacije i investicija Perutnina Ptuj Topiko utvrdila je svoj tržišni primat u zemlji i regiji. Po značajnim investicijama u kadrove, infrastrukturu, živu proizvodnju i kooperaciju, infrastrukturu za pripremu živinskog mesa i prerađevina od živinskog mesa, a najpre finansijskom konsolidacijom, vođenje Perutnine Ptuj Topiko preuzima novi direktor Tomi Rumpf. »Rukovođenje Perutninom Ptuj Topiko preuzimam u turbulentnom vremenu i u izuzetno zahtevnim okolnostima, koje je konkurencijski razvijeno i cenovno osetljivo.
Dvadeset i drugi po redu McDonald’s restoran u Srbiji otvoren je danas u Pančevu, u okviru tržnog centra AVIV Park. Restoran su svečano otvorili Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s Srbija i gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov. Prvi McDonald’s restoran u Pančevu ukupno ima 156 sedećih mesta, baštu kao i McCafe i McDrive sekciju. U okviru restorana, za najmlađe goste, nalazi se i rođendanski separe i Play Land deo za igru.
Foodpanda, zajedno sa srodnim brendovima Hellofood i Delivery Club, najavila je danas novi finansijski priliv u iznosu od 60 miliona od grupe investitora koja uključuje i već postojeće investitore Falcon Edge Capital i Rocket Internet AG. Od lansiranja 2012. godine, Foodpanda/Hellofood je sakupio više od 100 miliona dolara. Nedavno izvršenom akvizicijom konkurentskog servisa Delivery Club, kompanija je postala lider na tržištu Rusije.
Vekovima ljudi otkrivaju nove recepte, kombinacije ukusa koje nas ostavljaju bez daha i specijalitete za koje ne žalimo da damo i poslednji novac koji imamo. Za potpunog hedonistu i gurmana nešto dubljeg džepa, globalni servis za dostavu hrane, Foodpanda, otkriva koja su to jela na ceni i koliki bi bio iznos na računu za najskuplji obrok na svetu!
Da li ste ikada razmišljali kakvu hranu jedete? Da li vam je važan pre svega ukus, cena ili kvalitet? Živinsko meso se može pohvaliti brojnim prehrambenim prednostima, oduševljava beskrajnom paletom mogućnosti pripreme i različitih ukusa, a uz sve to pristupačnom cenom. Zato je danas najpopularnije meso na tanjirima širom sveta. Stoji da su prehrambene prednosti i cena važni, ali danas smo sve pažjiviji prema kvalitetu i bezbednosti hrane koju jedemo.
Šopska salata je najpopularnije nacionalno jelo na Starom kontinentu. Jelo sa sezonskim osvežavajućim povrćem i sirom, omiljeno i na našim prostorima, ostavilo je iza sebe 27 nacionalnih jela koja su bila kandidovana na takmičenju „Ukus Evrope”. U okviru kampanje za izbore za članove Evropskog parlamenta, na fejsbuk-stranici ove institucije organizovao je glasanje za najevropskiju nacionalnu hranu. Salata je osvojila više od 20.000 glasova stanovnika Evrope. Na drugom mestu našla se hladna supa od cvekle iz Litvanije sa oko 5.000 glasova, a na trećem „sarmale”, to jest sarme koje su bile predstavnik rumunske kuhinje. Za ovo jelo je glasalo nešto više od 1.100 posetilaca stranice.
Posle nepunih godinu dana od otvaranja već proslavljenog prvenca na Trgu republike u Beogradu, koncept-restoran BOUTIQUE u velikom stilu otvario je vrata svog drugog lokala u istoimenom lancu vrhunskih ugostiteljskih objekata - u visoko prometnoj Knez Mihajlovoj ulici, broj 52a ! Na svečanom otvaranju su uživali mnogobrojni mediji i poznate ličnosti : Haris Džinović, Goca Tržan, Raka Marić, Aleksa Jelić, Milka Forcan, Zana, Miki Perić, Milena Vučić, Nikola Burovac, Saška Janković, Sanja Kužet, Davor Jovanović, Dr. Feelgod, Ana Maljević, Duška Jovanić, Ana Sakić, Nenad Radujević, Aleksandar Đikić, Iva Štrljić, Igor Miklja, Nataša Vukoje...
Beograđani koji najviše vole da se u vrelim letnjim danima rashlade uz King sladolede, doživeli su posebno iznenađenje u centru grada i iskusili pravo kraljevsko uživanje. Kako izgleda doživeti poseban, kraljevski tretman dočarala im je kompanija Frikom i potrudila se da uz crveni tepih, tron, krunu, sluge i moćni ukus King sladoleda, uživanje svakog kupca bude kraljevsko i nezaboravno.
Ovog leta, iz kompanije Bambi, stiže nam idealno rešenje za osveženje tokom vrelih letnjih dana. Novi Yo D'Oro Ice Coffee sadrži fil koji hladi, koji će Vam tokom letnjih vrelina obezbediti osveženje i inspiraciju, kao u slučaju naše poznate glumice Slobode Mićalović koja je u pauzi snimanja novog filma uživala u novom ledenom ukusu. Yo D'Oro Ice Coffee predstavlja savršenu kombinaciju kremastog rashlađujućeg fila i hrskavog vafla, koji će obradovati celu porodicu. Za ljubitelje voćnih ukusa, tu su Yo D'Oro napolitanke sa ukusom limuna i jagode.Svi Yo D'Oro letnji ukusi pre konzumacije mogu da se rashlade u frižideru i serviraju hladni, kako bi užitak bio potpun.
2. jun, u KC GRAD-u od 19h je Delikatesni ponedeljak - Horkestar je samoorganizovani hor + orkestar nastao 2000. godine na inicijativu umetničke grupe Škart. Horkestraši su šarena skupina koncentrisana oko zajedničkih ideja, a to su pre svega aktivizam i ljubav prema muzici, nevezano za nivo muzičkih sposobnosti.
Prаznоvаnjе Đurđеvdаnа pаdа 6. mаја, pо grеgоriјаnskоm kаlеndаru. Đurđеvdаn је uјеdnо krsnа slаvа mnоgih prаvоslаvnih Srbа i Rоmа, а, prеmа nаrоdnој pеsmi, biо је krsnа slаvа i Krаlјеvićа Маrkа. Mnogi građani Srbije biće ovih dana stavljeni pred teške i neizvesne izbore - Prvo, šta za prvomajsku roštiljijadu, a potom, koje pečenje će jesti za Đurđevdan, jednu od najpopularnijih slava.
Još članaka...
- Delikatesni ponedeljak - Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost – CRTA
- Kako prepoznati Genetski Modifikovanu Hranu u prodavnicama i na pijacama?
- Bambi i Plazmadobitnici najviših priznanja„Najbolje iz Srbije“
- VENČALI SE PLAZMAi MLEKO!
- Proizvodi kompanije Bambi sa NE SADRŽI GMO ikonicom
- Frikom donirao 40.000 obroka Narodnim kuhinjama na Kosovu
- GROZNIČNO VEČE ČETVRTKOM
- Predstavljen novi Frikom Provansa mix
- Grand kafa 3 u1 čokolada i banana
- Najbrži recept za oblande – Nove Yo D’Oro Oblande
- Novi Imlek proizvodi sa dodatkom surutke
- Delikatesni ponedeljak - SOS za kulturu - Teatar Mimart & SEEcult.org