Kompanija Frikom pridružila se akciji pomoći Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji doniranjem više od 11 tona smrznutih proizvoda. Na taj način je obezbeđeno preko 40.000 obroka za građane koji u suprotnom ne bi imali dovoljno sredstava za najosnovnije potrebe. Zahvaljujući toj donaciji, Narodne kuhinje će funkcionisati bolje, znatno olakšavajući život svima koji su prinuđeni da se oslone na takav vid pomoći.
Heineken vraća dobar provod četvrtkom uveče u poznate lokale glavnog grada! Beograd, 11. decembar 2013 - U Beogradu, prestonici noćnog života i zabave, Heineken je subotnje ludilo pomerio na četvrtak, vrativši “stari sjaj” danu poznatom kao uvertira za vikend koji sledi.
Kompanija Frikom predstavila je novu Premium mešavinu povrća, Provansa mix, u prijatnoj atmosferi restorana Colonial Sun. Voditelj programa, Luka Tešanović, upoznao je goste sa novim Frikom proizvodom, dok je Nenad Gladić, poznatiji kao Lepi Brka, pokazao kako zahvaljujući Provansa mix-u za samo 7 minuta svako može da postane majstor kuhinje.
Najveći domaći proizvođač kafe Grand kafa proširio je bogati portfolio svojih popularnih proizvoda na temu 3u1 najnovijim ukusom čokolade i banane. Ukus je zavodljivo sladak sa jakom aromom čokolade i banane, idealnom kombinacijom za prave sladokusce koji traže poslasticu u svim segmentima života, pa i u kafi. Najnovija Grand kafa 3u1 sa ukusom čokolade i banane pravi je desert među kafama i zajedno sa već dokazanim ukusima choco orange i jabuka cimet, potrošačima nudi da izaberu ukus za svoju dušu i uživaju u malim slatkim zadovoljstvima koja život znače.
Kompanija Bambi pripremila jeiznenađenje za sve ljubitelje Yo D’Oro brenda - nove Yo D’Oro Oblande, neponovljivog ukusa. Yo D’Oro Oblande su inspirisane receptom naših baka i tu su kada poželimo prepoznatljivu kombinaciju hrskavog vafla, svežeg mleka ineodoljive karamele. I baš kao sto su naše bake pripremale ovu poslasticu, Yo D’Oro Oblande imaju oblik kockica, veličine jednog zalogaja i idealne su da jednim pakovanjem poslužimo duplo više gostiju.
Zdrave navike i zdrav način ishrane i života u svetu su već duže vreme u centru pažnje. Ove teme postale su popularne i na našim prostorima i sve veći broj ljudi teži da umesto uz pomoć raznih dijeta, svoju figuru i dobro zdravlje održi redovnom fizičkom aktivnošću i pravilnom ishranom. Zbog toga je kompanija Imlek, osluškujući potrebe svojih potrošača, ponudila nove proizvode, mleko i jogurt sa dodatkom surutke, u okviru brenda Family.
4. novembar, 19h - Umetničko kulinarsko veče "SOS" u kojem će ekipe Teatra MIMART i SEEcult.org-a kuvati razne sosove za vas, uz prisustvo performera i projekciju odabranih kratkih filmova i video zapisa umetnika koji jezikom kulinarskih veština pravljenja sosa nude moguće recepte za revitalizaciju kulture, povodom trenutne teške situacije u kojoj se nalazi i posebno marginalizacije savremene kulturne i umetničke produkcije.
Na 2. Svetskom prvenstvu Haložana u mešanju sa mineralnim vodama osvojila je najbolja kombinacija Haložana godine 2012 sa mineralnom vodom Sarajevski kiseljak, a zatim je sledio Tempel i Jamnica i Knjaz Miloš, obe sa jednakim bodovima na trećem mestu. Na ocenjivanju jednog od najpopularnijih punjenja Ptujske kleti, članice Grupacije Perutnina Ptuj, koje se danas održalo u Vinskom hramu, međunarodna stručna komisija degustirala je i ocenila više od 18 kombinacija mineralnih voda iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije i Francuske.
Beogradski internacionalni gastonomski master je stručna, obrazovna i poslovna manifestacija koja će se održati u Beogradu 28. i 29. septembra u Ustanovi kulture Palilula. Pored programa namenjenih šefovima-kuvarima planirani su edukativni sadržaji za restoratere, somelijere, barmene i bariste.Manifestacija ima za cilj unapređenje znanja i struke u oblasti gastronomije.
Leto je polako na izmaku, ali to ne treba da bude razlog da se potpuno odreknemo uživanja u čarima egzotičnog voća. Zbog toga je kompanija Imlek svojim potrošačima ponudila novi, osvežavajući, voćni jogurt Jogood sa ukusom ananasa, koji pripada već dobro poznatoj porodici istoimenih proizvoda sa fantastičnim ukusima jagode, šumskog voća, višnje, kajsije i maline.
Na Salašu 137 na Čeneju, u organizaciji kulinarskih magazina Color Press Grupe - "Dobra hrana", "Pošalji recept" i "Torte i kolači", održana prva regionalna konferencija o hrani "Food Talk 2013". Najpre je urednica kulinarskih magazina CPG, Ženja Aćimović, pozdravila sve prisutne i predstavila izdanja na kojima radi, te otkrila tajnu njihovog uspeha.
Stres je postao trend i gotovo da nema dana kada možete da ga izbegnete. Da biste se opustili i osećali se dobro, važno je i kako se hranite. Pored meditacije, fizičke aktivnosti i drugih stvari koje vam mogu otkloniti stres i opustiti vas, jako je bitno i koje namirnice unosite u svoj organizam.
Još članaka...
- Poznati probali specijalitete “Koketine kuhinje”
- Kompanija Imlek – jedini domaći proizvođač organskih mlečnih proizvoda
- Delikatesni ponedeljak - FOOD & FIRE
- Kompanija Bambi-Banat pomogla Beogradsku filharmoniju
- Zaječarska pivara ugostila pivsku turu „Pitura“
- Restoran ĐERAM - spoj domaće i internacionalne kuhinje
- GRAND KAFA OBELEŽILA SVETSKI DAN KOMŠIJA
- Delikatesni ponedeljak - Delhaize kuvajmo zajedno
- Predlozi za Uskršnji ručak
- Sos od nara - dodatak jelima koji podstiče zdravlje
- Rođendanski Delikatesni ponedeljak
- Imlekovi proizvodi najvećeg kvaliteta