Od 21. do 24. februara na Beogardskom sajmu organizuju se tri sajamske manifestacije kojima Sajam započinje svoju prolećnu sezonu. To su 35. Međunarodni sajmam turizma, 9. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske oprema, HORECA, i 4. Međunarodni sajam vina BEO WINE. Ove godine u šest hala Beogradskog sajma predstaviće se rekordan broj izlagača, preko hiljadu iz 45 zemalja sveta.

Porukom ovogodišnje manifestacije „Putovanja u srcu“, najveće turističke organizacije, agencije, turoperatori, hoteli, planinski centri, banje, jezera, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata,i druge atraktivne srpske i inostrane turističke destinacije, posetiocima će ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu. Posetioci će, takođe, imati priliku da dobiju First Minute ponude za ovo leto, mnogo povoljnije nego neposredno pred letnje putovanje.

Ovogodišnji Sajam turizma odžava se u godini proslave velikog jubileja, kada se obeležava 1700 godina Milanskog edikta - važnog dokumenta tolerancije svih vera kojim je Car Konstantin i hrišćanstvo proglasio verom Rimskog carstva. Sajam turizma je još jedno značajno mesto u Srbiji na kome će biti obeležen ovaj važan civilizacijski događaj.

Zemlja partner 35. Međunarodnog sajma turizma je Nemačka. Ova zemlja je prošle godine prvi put na beogradskom sajmu turizma predstavila svoju bogatu turističku ponudu i prepoznala potencijal tržišta našeg regiona, prihvatajući zahtevnu i odgovornu ulogu partnera ove manifestacije. Nemačka je među vodećim destinacijama u oblasti kulturnog turizma u Evropi, a njeni građani u traganju za kulturnim i istorijskim mestima u svetu. Ova zemlja će na Sajmu turizma u Beogradu predstaviti svoju bogatu ponudu u oblasti kulturnog turizma.

Ugostiteljsvo i turizam predstavljaju okosnicu turističke privrede, a taj segment poslednjih godina postaje sve značajniji i za predstavljanje na Sajmu. Ove godine, 9. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme, HORECA pružiće jedinstvenu priliku kompanijama koje se bave proizvodnjom i distribucijom ove opreme da predstave najnoviji asortiman svojih proizvoda.

U istom terminu sa sajmom turizma i sajmom hotelsko ugostiteljske opreme, na Beogradskom sajmu organizuje se i 4. Međunarodni sajam vina BEO WINE. Iako je među najmlađim priredbama Beogradskog sajma sa bogatom ponudom vrhunskih vina sa ovog područja BEO WINE FAIR postao je najveća i značajna manifestacija u regionu.