Ponuda glavnog grada svim ljubiteljima rekreativnog sporta i aktivnosti na otvorenom od danas je značajno bogatija jer je sa radom počeo novi penjački centar „Silosi Utopia“! Centar koji se nalazi u popularnim Silosima ujedno je najveće penjalište u Beogradu, visoko čak 28 metara, sa šest pažljivo formiranih i osiguranih ruta različitih nivoa, kako za početnika, tako i za domaće takmičare. Projekat su zajedno osmislili i realizovali neprofitna organizacija „Gaia pokret“ i sportsko udruženje „Utopia“ uz veliku podršku kompanije A1 Srbija. Penjalište se prostire preko dve „baterije“ na Silosu 3 ispod kojih je mural „Zemlja u plamenu“ koji je radio naš etablirani umetnika Vuk Đurić – Endo, a koji skreće pažnju na prebrzo otapanje trajno-snežnih vrhova na planinama koje su dom penjačima i alpinistima. Sve rute su atestirane od strane nadležnih ustanova i Građevinskog fakulteta u Beogradu, a nabavljeni su i hvatovi najvišeg svetskog ranga koji se koriste u zvaničnim svetskim takmičenjima.

Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu stiže pravo sa Eurosporta na velike ekrane u Galeriji. Iskoristite jedinstvenu priliku i dođite da navijamo zajedno i gledamo finalne mečeve Rolan Garosa od 8. do 9. juna na Savskom trgu, na 1. spratu šoping centra Galerija Belgrade. Ako se već dogovarate sa prijateljima gde da ispratite završnicu drugog gren slema u sezoni, Galerija je prava adresa za vas. U saradnji sa Eurosportom omogućeno je da zajedno sa drugim ljubiteljima tenisa uživate u podvizima najboljih tenisera današnjice i slavite pobede svojih favorita sa reketom u ruci. Svi mečevi sa ovogodišnjeg Gren slema u Parizu, dostupni su po prvi put i na nedavno lansiranoj striming platformi Max na kojoj možete pogledati i mečeve koje ste slučajno propustili, ali i podsetiti se fantastičnih poteza svojih omiljenih asova o kojima se i dalje priča.

Stonoteniski centar Kocić&SDPS, u kome osobe sa invaliditetom uvek na raspolaganju imaju besplatne termine, otvorio je mogućnost i svim osnovcima i srednjoškolcima da tokom prolećnog raspusta besplatno igraju stoni tenis. Stonoteniski centar Kocić&SDPS, je zajednički projekat Akademije Kocić, koju vodi prof. dr Goran Kocić, naš čuveni stonoteniser i dugogodišnji selektor reprezentacije i paraolimpijske reprezentacije, i preduzeća SDPS, u kome od 47 zaposlenih 80% čine osobe sa invaliditetom. U klimatizovanoj sali Stonoteniskog centra Kocić&SDPS  koja ima 9 stolova, od danas, 26. aprila, do 2. maja školarcima i srednjoškolcima na raspolaganju su besplatni termini, reketi i loptice, kao i podrška trenera obučenih za rad sa mladima. Centar se nalazi u staroj zgradi Tehnohemije (Viline vode 47) i lako je dostupan, 2 kilometra od Slavije i Trga Republike. Pristup i prostorije centra prilagođeni su potrebama osoba sa invaliditetom.

Pre nekoliko dana u Srbiju je iz pojasa Gaze stigao i Šadi, poslednji član četrnaestočlane porodice od petoro braće i sestara, njihovih roditelja i dece, a koja je krajem decembra na jedvite jade uspela da se nekako izbavi iz pojasa Gaze i stigne u Srbiju. Posle tri meseca, Šadi je prvi put video svoje troje dece. Rekao nam je da mu je potrebno sve, od garderobe do pribora za brijanje. Kaže da su mu u Egiptu dali jedino neke jako neudobne i velike sive patike. Iako vidno pod traumom vredan je kao i njegove sestre i braća, vedar i voljan da se što pre osamostali s porodicom u Beogradu. Još danas mogu da borave u stanu u kome se trenutno nalaze a već od sutra će ponovo morati da se snalaze. Trudnica spava na dušeku na podu. Kako bismo im omogućili osnovni i dostojanstven život u našem gradu akciju prikupljanja sredstava za naše prijatelje iz Gaze nastavljamo i u saradnji sa Beogradskim maratonom! Prijavite se do 1. aprila i trčite sa nama na 37. Beogradskom maratonu!

U sklopu događaja One Run Global trči se istog dana u 15 zemalja sveta! One Run je godišnji trkački događaj, koji postoji već 7 godina i stalno širi broj zemalja i kontinenata gde se trka održava u istom danu! Do sada je čak dva puta uvršten u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći polumaraton sa sinhronizovanim startom na svetu (2020. i 2021. godine)! Ove godine, 19. maja, trčimo u Srbiji, Brazilu, Kamerunu, Rusiji, Kini, Egiptu, Nepalu i još mnogo zemalja! U svim gradovima trči se (ili hoda) neka od čak 4 ponuđenih distanci: 1km, 5km, 10km, 21km. U Beogradu start je predviđen u 18h kod Brankovog mosta (Staro sajmište), a staza se proteže najlepšim kejom pored Save i Dunava na Novom Beogradu. Trči se pored parka Prijateljstva i parka Ušće, sa slikovitim pogledom na Beogradske obale i Kalemegdansku tvrđavu.

U petak 12. aprila 2024. od 10:30 u dvorištu OŠ ''Petar Petrović Njagoš'' (ulica Resavska br 61 , Savski venac)  organizovan je veliki SPORTSКO-EDUКATIVNI DAN u sklopu koga će biti realizovano nekoliko programa za decu. Učestvovaće 310 dece iz devet Osnovnih škola sa Savskog venca uzrasta od 7 do 10 godina. Organizator takmičenja je Savez sportova Savskog venca, a tehnička podrška GO Savski venac i Srpski atletski savez. Domaćin događaja je OŠ ''P.P Njagoš''. Program obuhvata od 10 do 11:45 časova - Takmičenje u malim olimpijskim igrama za učenike I i II  (nakon završetka takmičenja biće upriličena dodela diploma i medalja učesnicima takmičanja). Zvanično otvaranje upriločeno je od 12 časova. Na zvaničnom otvaranju obratiče se predstavnik GO Savski venac, zamenik predsednika GO Savski venac, Uroš Tripković, promoter događaja – Mihail Dudaš i Slobodan Branković, generalni direktor Srpskog atletskog saveza.

Male košarkašice sa opštine Savski venac i iz celog Beograda, članice Pokreta za žensku košarku Marina Maljković u saradnji sa Institutom za ženski sport u subotu 13. aprila ugostiće vršnjakinje iz banjalučkog Pokreta za žensku košarku Marina Maljković. Druženje će se održati u DKC Majdan u subotu 13. aprila, od 13 do 15 časova, u okviru čega će se odigrati košarkaške utakmice devojčica istog uzrasta. Kao i u svakom meču Pokreta Marina Maljković, rezultat je u drugom planu, a pobednice su sve devojčice koje na terenu daju sve od sebe. Pokret za žensku košarku Marina Maljković već osam godina sprovodi program „besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta“ uz veliku podršku opštine Savski venac. Besplatni časovi košarke održavaju se svakog vikenda u DKC „Majdan“ od 9 do 11 časova, a od nedavno se održavaju i u OŠ Vojvoda Mišić utorkom i četvrtkom od 18 do 19h, gde se u organizaciji Instituta za ženski sport održavaju i besplatni časovi badmintona ponedeljkom i četvrtkom od 17 do 18h.

U subotu 23. decembra tradicionalno će biti organizovan Novogodišnji Humanitarni Dan u KROKODILovom Centru (Karađorđeva 43, Ulaz s Malih stepenica) kako bismo podržali male heroje koji se nalaze na Institutu za majku i dete na odeljenju za pulmologiju i leče se od teških respiratornih infekcija. Kako je iza nas period značajnog porasta broja hospitalizacija zbog bronho-opstrukcija doktori sa Instituta bili su prinuđeni da najmlađe pacijente smeštaju i na druga odeljenja koja nisu sasvim opremljenja za lečenje respiratornih bolesti. Tako ih je na primer u ovom trenutku na odeljenju za nefrologiju petoro a odeljenje ne poseduje ni jedan inhalator koji je neophodan za hitno lečenje. Uz pomoć vašeg skromnog doprinosa omogućićemo malim borcima da dobiju ono što im je najpotrebnije kako bi uspešno otpočeli i završili svoje lečenje u bolnici. Samim tim pomoći ćemo i svima onima koji se brinu o njima. Za kupovinu jednog novog koncentratora i inhalatora nam je potrebno da prikupimo 170 000 dinara.

Serija knjiga iz kompleta monografije prikazuje put neverovatne karijere srpske teniske zvezde, beležeći njegov uspon na vrh ATP rang-liste i njegovih rekordnih sedam sezona na tronu; posebna ograničena serija i regularna edicija knjiga objavljena u saradnji sa Novak Đoković Fondacijom. Edicija knjiga pod nazivom „Novak Đoković“, koja kroz statistiku, izjave i fotografije prati sedam najboljih sezona svetskog broja jedan - premijerno prikazana u limitiranom formatu na teniskom turniru  „Srpska Open“ prošle godine u Banjaluci - predstavljena je široj čitalačkoj javnosti na ovogodišnjem 66. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu. Na štandu „Hinton Publishing“, u Hali 4, Beogradskog sajma, ljubitelji tenisa će imati priliku da se detaljnije upoznaju sa ovom jedinstvenom monografijom koja je spojila Novak Đoković Fondaciju, Novaka Đokovića i teniske entuzijaste i pratioce prvog igrača sveta. Serija knjiga prikazuje put neverovatne karijere srpske teniske zvezde, beležeći njegov uspon na vrh ATP rang-liste i njegovih rekordnih sedam sezona na tronu.

Premijerni “Padel Belgrade Open BMW Delta Motors” za 2023. je najvažniji događaj u promociji jednog od najbrže rastućih sportova sveta u Srbiji – zajednička je konstatacija svih učesnika konferencije za medije koja je održana povodom organizacije najvećeg međunarodnog turnira u našoj zemlji do sada! Održana u zgradi “Geozavoda” Beograd na vodi,  koja će ugostiti vrhunske igrače ovog globalno popularnog reket sporta u prelepom padel centru koji je podignut za potrebe takmičarskog programa turnira na obližnjem šetalištu – konferencija je predstavila govornike koji su ispred organizatora turnira preneli najvažnije informacije vezane za ovaj izuzetan sportski projekat. “Padel Belgrade Open BMW Delta Motors” će u takmičarskom programu predviđenom za subotu 30.septembar od 12 časova predstaviti četvrtfinalne i polufinalne mečeve iz Masters kategorije, kao i učesnike polufinalnih mečeva Rekreativne kategorije turnira “Košutnjak Open” – dok će 1.oktobra od 12 časova biti igrani polufinalni mečevi i finale Miks kategorije, finalni meč Rekreativne kategorije, revijalni meč turnira i finale Masters kategorije.

Da su putnici prekookeanskih brodova koji su krajem 19.veka malim reketima prebacivali lopticu na palubi znali da su time postali začetnici sporta koji će nekih 130 godina kasnije postati jedan od najpopularnijih na svetu – njihov smeh bi se orio pučinom. Ali – upravo to nam predočava istorija, a za sve savremenike padela u našoj zemlji – sporta sa najbržim rastom na svetu – vesti ne mogu biti bolje! “Padel Belgrade Open BMW Delta Motors” stiže u Srbiju 30.septembra i 1.oktobra, a uz njega i najbolji igrače padela u našoj zemlji i gostujući timovi iz inostranstva. Turnir će biti održan u tri kategorije - Master, Rekreativna i Miks, gde će u najkvalitetnijoj Master kategoriji nastupiti ekipe iz Francuske, Grčke, Italije i Hrvatske - kojima će se pridružiti i dva izabrana  tima iz Srbije. Kvalifikacioni turnir za Rekreativnu kategoriju “Padel Belgrade Open-a” kreće od 25. septembra sa žrebom koji će obuhvatiti 32 takmičarska para – dok će polufinala i finale za koje će se boriti 4 najuspešnija tima iz kvalifikacija biti održana za vikend 30.septembra i 1.oktobra. Program dana finala u Master i Rekreativnim kategorijama će biti upotpunjen mečom i u Miks kategoriji, u kome će nastupiti dva izabrana muško-ženska tima iz selekcije timova tog profila koji su učestvovali na pripremnim turnirima za “Padel Belgrade Open” proteklih nedelja.

Uoči početka US Open -a, na koji se posle dve godine pauze vraća i Novak Đoković, Warner Bros. Discovery Sports Europe pripremio je pored 234 sata živog prenosa i bogat dodatni sadržaj. Kvalifikacione runde turnira počinju 22. avgusta, a glavni žreb 28. avgusta. Na čak 45 evropskih tržišta će navijači imati pristup mečevima uživo na Eurosport kanalu. Sa bivšim šampionima Džonom Mekinroom i Matsom Vilanderom koji vode komentatorski tim, program će gledaocima pružiti nezaboravno iskustvo. Ovom čuvenom dvojcu, na komentatorskim pozicijama pridružuju se Barbara Šet, Aleks Koreča i Žastin Enan. „Ova godina označava prvo naše obnovljeno i dugoročno partnerstvo sa USTA-om koje nam omogućava da svoju strast prema tenisu, duboku sportsku ekspertizu i vodeću produkciju u industriji prenesemo na US Open, turnir koji prikazujemo više od dve decenije, proširujući svoj domet za obožavaoce širom Evrope. Već smo bili svedoci Gren slem sezone ove godine sa novim šampionima, mladim nadama i legendama igre koji stvaraju nova poglavlja u istoriji sporta.