Ustаnovа studentski kulturni centаr Novi Sаd će u petаk i subotu, 13. i 14. oktobrа 2017. orgаnizovаti mаnifestаciju pod nаzivom "Dаni fruškogorskih vinа", u prostoru SKCNS Fаbrikа u tzv. Kineskoj četvrti u Novom Sаdu (Bul. despotа Stefаnа 5), od 18 do 24 čаsovа. Učestvovаće deset proizvođаčа vinа Fruškogorskog vinogorjа. Uz degustаciju i prodаju vinа, rаkijа i sirevа, progrаm će biti obogаćen rаdionicom i pаnelom. Rаdionicа će biti održаnа u petаk 13. oktobrа nа temu upаrivаnjа hrаne i vinа.
U skladu sa najavljenim gostovanjem pozorišnog spektakla "Olimp" u režiji Jana Fabra, ali i temom vraćanja epici i narativima Bitef tim kuvaće za svoju publiku delikatese iz Grčke, kako bi se pripremili i skupili snagu za sve ono što nas očekuje u septembru. U skladu sa ovogodišnjom temom festivala EPIK TRIP ili Epsko putovanje, predstavom-spektaklom OLIMP Bitef tim je odlučio da priredi Bitef dionizije za svoju publiku, i prijatelje sponzore i goste. U to ime u ponedeljak, 4.9. od 19 časova na tradicionalnom Delikatesnom ponedeljku u KC Gradu, Bitef tim pripremaće za svoju publiku delikatese iz Grčke, kako bi se pripremili i skupili snagu za sve ono što nas očekuje u septembru.
Od 18-21. marta ove godine je, već tradicionalno, u Dizeldorfu održan jedan od najvećih sajmova vina i destilata na svetu – Prowein 2017. Ova izložba smatra se najprofesionalnijom te vrste. Više od 6.500 izlagača uzelo je učešća i predstavilo sebe svetu na najbolji mogući način. Sajam je za tri dana posetilo više od 60.000 posetilaca – kupaca i distributera sa svih kontinenata. Posetioci su, prema zvaničnoj statistici, uglavnom bili specijalizovani trgovci vinima i destilatima, hotelijeri, i ljudi iz gastronomije.
Podrum WINEART i Nešović Fine Arts galerija pozivaju Vas u četvrtak 8. decembra 2016. godine od 18.00 do 21.00 na druženje uz Wino Aperitivo sa ukusom umetnosti - GOST UMETNIK ŽIVKO GROZDANIĆ GERA. Ovog četvrtka Wino Aperitivo, zahvaljujući saradnji sa Nešović Fine Arts galerijom, obogatiće razgovor uz vino sa poznatim umetnikom Živkom Grozdanićem Gerom.
Vinarija i destilerija Pruna, najmlađa članica Putnik grupe, izložiće svoja vina i rakije po prvi put na 11. Sajmu etno hrane i pića koji se održava od 23. do 26. novembra 2016. godine u hali 3 Beogradskog sajma, zajedno sa više od 400 domaćih i inostranih proizvođača hrane i pića pripremanih po tradicionalnim receptima na tradicionalan način. Štand vinarije i destilerije Pruna se nalazi u sklopu štanda Regionalne privredne komore Požarevca.
Beograd je od ove godine bogatiji za još jedan sajam, kome će se obradovati brojni hedonisti a posebno ljubitelji viskija. Prvi SAJAM VISKIJA u Beogradu održaće se 19. i 20. novembra u Mikser House-u. Irski, škotski, američki…preko 50 vrsta ovog pića biće predstavljeno beogradskoj publici uz sjajan celodnevni program. Zamišljen kao događaj koji će u toku dva dana trajanja imati izuzetno bogat program.
Little Bay restoran je deo istoimenog lanca restorana u Londonu i Brajtonu. Posle četiri uspešna Little Bay restorana u Londonu njihov vlasnik Dragiša Piter Ilić rešio je da domovini prenese deo svog bogatog iskustva stečenog u decenijskom radu u oštroj konkurenciji svetske prestonice ugostiteljstva. U Beograd je doneo pozitivna iskustva sa zahtevnog londonskog tržišta ali i dodatni iskorak u pravcu originalnosti ponude i koncepta.
U ugodnom ambijentu restorana Smokvica, specijalista antiejdž medicine dr Ana Gifing predstavila je prisutnima jedinstveni Dr Gifing program hrono ishrane. U pitanju je jedini originalni, patentirani i registrovani program hrono ishrane kod nas. Dr Ana Gifing, osnivač Centra, objasnila je kako je reč o integrativnom, holističkom i u potpunosti individualnom programu ishrane koji je namenjen svima. „Glavni ciljevi Programa dr Gifing su održavanje i unapređenje zdravlja, postizanje i održavanje optimalne telesne mase, kao i prevencija i lečenje velikog broja bolesti. Dakle, radi se pre svega o zdravom stilu života”, izjavila je dr Ana.
Kako svu raskoš, ukuse i mirise nacionalne kuhinje pretočiti u reči, šta je to kvalitetna gastronomska literatura i blog, kako očuvati i brendirati gastronomsko nasleđe kao deo nematerijalne kulturne baštine Srbije, pitanja su na koja će probati da odgovore učesnici predstojeće tribine. Tribina „Reč i hrana“ - kako pisati o gastronomiji u književnosti, časopisima, na blogu u četvrtak, 31. mart 2016. u 18 sati u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda (Knez Mihailova 56, Beograd).
Goût de France, Ukusi Francuske, je događaj koji se po drugi put organizuje u svetu, na inicijativu jednog od najvećih francuskih kuvara, Alena Dikasa, i ministarstva za spoljne poslove Francuske. Francuska kuhinja je na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine. Ideja je da se istog dana, 21. marta u što više gradova i restorana u svetu ponude meniji inspirisani francuskom kuhinjom. Restorani samostalno prijavljuju svoje menije odboru sastavljenom od najvećih međunarodnih gastronomskih autoriteta. Odobreni meniji i restorani postaju nosioci brenda „Goût de France“.
Restoran Fontana osnovan je 1987. godine, nalazimo se u najatraktivnijem delu starog jezgra Novog Sada, u dobro znanoj Pašićevoj ulici. Dođite kod nas, uživajte u ukusnoj hrani iz naše kuhinje, opustite se uz žubor vode u predivnoj bašti sa fontanom ili nesvakidašnje lepom enterijeru u zvuke violine i klavijatura. Svečana sala je mesto gde možete organizovati svadbe, proslave privatne ili poslovne prirode. U skladu sa željama i potrebama, možete napraviti odgovarajući aranžman do najsitnijih detalja ili iznajmiti samo prostor, besplatan parking za sve goste je sastavni deo ponude.
Komorač (Lat. Foeniculum vulgare) je dvogodišnja gajena biljka sa debelim korenom (nalik crnom luku). Komorač je ponajviše aromatična je začinska biljka. Drugi nazivi su: koromač, morač, slatki kopar, kopar, janež, slatki aniš, divlja mirodija, morac. Najbolje od komorača dobiće se, ako ga poslužimo svežeg. Vrlo su zanimljive kombinacije komorača s povrćem i voćem, u raznim mešanim i složenim salatama.
Još članaka...
- Delikatesni ponedeljak - Sasvim obična večera
- Delikatesni ponedeljak - Drug§tore
- SAJAM PIĆA I TEČNE HRANE U DELTA CITY-ju
- Građanska slava - zaboravljen običaj
- Najveće domaće tinejdž zvezde na Hello! žurki
- Otvorena Papalada - novi mediteraski restoran
- Drugi CoffeeFest na Ušću - Početak jeseni u Beogradu miriše na kafu
- AGRA, 53. Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam
- INFOGRAFIK o ŠEĆERU
- Izletište Malo jezero u Zrenjeninu
- Predstavljena ugostiteljska ponuda Beograda na svetskoj izložbi Expo 2015 u Milanu
- YO D`ORO NAPOLITANKE SA UKUSOM IRSKOG LIKERA