DANI FRUŠKOGORSKIH VINA
Ustаnovа studentski kulturni centаr Novi Sаd će u petаk i subotu, 13. i 14. oktobrа 2017. orgаnizovаti mаnifestаciju pod nаzivom "Dаni fruškogorskih vinа", u prostoru SKCNS Fаbrikа u tzv. Kineskoj četvrti u Novom Sаdu (Bul. despotа Stefаnа 5), od 18 do 24 čаsovа.  Učestvovаće deset proizvođаčа vinа Fruškogorskog vinogorjа. Uz degustаciju i prodаju vinа, rаkijа i sirevа, progrаm će biti obogаćen rаdionicom i pаnelom. Rаdionicа će biti održаnа u petаk 13. oktobrа nа temu upаrivаnjа hrаne i vinа.

HRANA BOGOVA: DELIKATESNI PONEDELJAK i BITEF DIONIZIJE
U skladu sa najavljenim gostovanjem pozorišnog spektakla "Olimp" u režiji Jana Fabra, ali i temom vraćanja epici i narativima Bitef tim kuvaće za svoju publiku delikatese iz Grčke, kako bi se pripremili i skupili snagu za sve ono što nas očekuje u septembru. U skladu sa ovogodišnjom temom festivala EPIK TRIP ili Epsko putovanje, predstavom-spektaklom OLIMP Bitef tim je odlučio da priredi Bitef dionizije za svoju publiku, i prijatelje sponzore i goste. U to ime u ponedeljak, 4.9. od 19 časova na tradicionalnom Delikatesnom ponedeljku u KC Gradu, Bitef tim pripremaće za svoju publiku delikatese iz Grčke, kako bi se pripremili i skupili snagu za sve ono što nas očekuje u septembru.

Najbolji svetski somelijeri hvale srpsku rakiju!
Od 18-21. marta ove godine je, već tradicionalno, u Dizeldorfu održan jedan od najvećih  sajmova vina i destilata na svetu – Prowein 2017. Ova izložba smatra se najprofesionalnijom te vrste. Više od 6.500 izlagača uzelo je učešća i predstavilo sebe svetu na najbolji mogući način. Sajam je za tri dana posetilo više od 60.000 posetilaca – kupaca i distributera sa svih kontinenata. Posetioci su, prema zvaničnoj statistici, uglavnom bili specijalizovani trgovci vinima i destilatima, hotelijeri, i ljudi iz gastronomije.

Podrum WINEART i Nešović Fine Arts galerija
Podrum WINEART i Nešović Fine Arts galerija pozivaju Vas u četvrtak 8. decembra 2016. godine od 18.00 do 21.00 na druženje uz  Wino Aperitivo sa ukusom umetnosti - GOST UMETNIK ŽIVKO GROZDANIĆ GERA. Ovog četvrtka Wino Aperitivo, zahvaljujući saradnji sa Nešović Fine Arts galerijom, obogatiće razgovor uz vino sa poznatim umetnikom Živkom Grozdanićem Gerom.

Vinarija i destilerija Pruna, najmlađa članica Putnik grupe, izložiće svoja vina i rakije po prvi put na 11. Sajmu etno hrane i pića koji se održava od 23. do 26. novembra 2016. godine u hali 3 Beogradskog sajma, zajedno sa više od 400 domaćih i inostranih proizvođača hrane i pića pripremanih po tradicionalnim receptima na tradicionalan način. Štand vinarije i destilerije Pruna se nalazi u sklopu štanda Regionalne privredne komore Požarevca.

WHISKEY FAIR  // MIKSER HOUSE
Beograd je od ove godine bogatiji za još jedan sajam, kome će se obradovati brojni hedonisti a posebno ljubitelji viskija. Prvi SAJAM VISKIJA u Beogradu održaće se 19. i 20. novembra u Mikser House-u. Irski, škotski, američki…preko 50 vrsta ovog pića biće predstavljeno beogradskoj publici uz sjajan celodnevni program. Zamišljen kao događaj koji će u toku dva dana trajanja imati izuzetno bogat program.

Little Bay restoran
Little Bay restoran je deo istoimenog lanca restorana u Londonu i Brajtonu. Posle četiri uspešna Little Bay restorana u Londonu njihov vlasnik Dragiša Piter Ilić rešio je da domovini prenese deo svog bogatog iskustva stečenog u decenijskom radu u oštroj konkurenciji svetske prestonice ugostiteljstva. U Beograd je doneo pozitivna iskustva sa zahtevnog londonskog tržišta ali i dodatni iskorak u pravcu originalnosti ponude i koncepta.

PREDSTAVLJEN JEDINSTVENI PROGRAM ISHRANE DR ANE GIFING
U ugodnom ambijentu restorana Smokvica, specijalista antiejdž medicine dr Ana Gifing predstavila je prisutnima jedinstveni Dr Gifing program hrono ishrane. U pitanju je jedini originalni, patentirani i registrovani program hrono ishrane kod nas. Dr Ana Gifing, osnivač Centra, objasnila je kako je reč o integrativnom, holističkom i u potpunosti individualnom programu ishrane koji je namenjen svima. „Glavni ciljevi Programa dr Gifing su održavanje i unapređenje zdravlja, postizanje i održavanje optimalne telesne mase, kao i prevencija i lečenje velikog broja bolesti. Dakle, radi se pre svega o zdravom stilu života”, izjavila je dr Ana.

Kako svu raskoš, ukuse i mirise nacionalne kuhinje pretočiti u reči, šta je to kvalitetna gastronomska literatura i blog, kako očuvati i brendirati gastronomsko nasleđe kao deo nematerijalne kulturne baštine Srbije, pitanja su na koja će probati da odgovore učesnici predstojeće tribine. Tribina „Reč i hrana“ - kako pisati o gastronomiji u književnosti, časopisima, na blogu u četvrtak, 31. mart 2016. u 18 sati u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda (Knez Mihailova 56, Beograd).

Goût de France, Ukusi Francuske, je događaj koji se po drugi put organizuje u svetu, na inicijativu jednog od najvećih francuskih kuvara, Alena Dikasa, i ministarstva za spoljne poslove Francuske. Francuska kuhinja je na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine. Ideja je da se istog dana, 21. marta u što više gradova i restorana u svetu ponude meniji inspirisani francuskom kuhinjom. Restorani samostalno prijavljuju svoje menije odboru sastavljenom od najvećih međunarodnih gastronomskih autoriteta. Odobreni meniji i restorani postaju nosioci brenda „Goût de France“.

Restoran FONTANA
Restoran Fontana osnovan je 1987. godine, nalazimo se u najatraktivnijem delu starog jezgra Novog Sada, u dobro znanoj Pašićevoj ulici. Dođite kod nas, uživajte u ukusnoj hrani iz naše kuhinje, opustite se uz žubor vode u predivnoj bašti sa fontanom ili nesvakidašnje lepom enterijeru u zvuke violine i klavijatura. Svečana sala je mesto gde možete organizovati svadbe, proslave privatne ili poslovne prirode. U skladu sa željama i potrebama, možete napraviti odgovarajući aranžman do najsitnijih detalja ili iznajmiti samo prostor, besplatan parking za sve goste je sastavni deo ponude.

Koristite komorač da budete zdravi i vitki!
Komorač (Lat. Foeniculum vulgare) je dvogodišnja gajena biljka sa debelim korenom (nalik crnom luku). Komorač je ponajviše aromatična je začinska biljka. Drugi nazivi su: koromač, morač, slatki kopar, kopar, janež, slatki aniš, divlja mirodija, morac. Najbolje od komorača dobiće se, ako ga poslužimo svežeg. Vrlo su zanimljive kombinacije komorača s povrćem i voćem, u raznim mešanim i složenim salatama.