U ugodnom ambijentu restorana Smokvica, specijalista antiejdž medicine dr Ana Gifing predstavila je prisutnima jedinstveni Dr Gifing program hrono ishrane. U pitanju je jedini originalni, patentirani i registrovani program hrono ishrane kod nas. Dr Ana Gifing, osnivač Centra, objasnila je kako je reč o integrativnom, holističkom i u potpunosti individualnom programu ishrane koji je namenjen svima. „Glavni ciljevi Programa dr Gifing su održavanje i unapređenje zdravlja, postizanje i održavanje optimalne telesne mase, kao i prevencija i lečenje velikog broja bolesti. Dakle, radi se pre svega o zdravom stilu života”, izjavila je dr Ana.
Kako svu raskoš, ukuse i mirise nacionalne kuhinje pretočiti u reči, šta je to kvalitetna gastronomska literatura i blog, kako očuvati i brendirati gastronomsko nasleđe kao deo nematerijalne kulturne baštine Srbije, pitanja su na koja će probati da odgovore učesnici predstojeće tribine. Tribina „Reč i hrana“ - kako pisati o gastronomiji u književnosti, časopisima, na blogu u četvrtak, 31. mart 2016. u 18 sati u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda (Knez Mihailova 56, Beograd).
Goût de France, Ukusi Francuske, je događaj koji se po drugi put organizuje u svetu, na inicijativu jednog od najvećih francuskih kuvara, Alena Dikasa, i ministarstva za spoljne poslove Francuske. Francuska kuhinja je na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine. Ideja je da se istog dana, 21. marta u što više gradova i restorana u svetu ponude meniji inspirisani francuskom kuhinjom. Restorani samostalno prijavljuju svoje menije odboru sastavljenom od najvećih međunarodnih gastronomskih autoriteta. Odobreni meniji i restorani postaju nosioci brenda „Goût de France“.
Restoran Fontana osnovan je 1987. godine, nalazimo se u najatraktivnijem delu starog jezgra Novog Sada, u dobro znanoj Pašićevoj ulici. Dođite kod nas, uživajte u ukusnoj hrani iz naše kuhinje, opustite se uz žubor vode u predivnoj bašti sa fontanom ili nesvakidašnje lepom enterijeru u zvuke violine i klavijatura. Svečana sala je mesto gde možete organizovati svadbe, proslave privatne ili poslovne prirode. U skladu sa željama i potrebama, možete napraviti odgovarajući aranžman do najsitnijih detalja ili iznajmiti samo prostor, besplatan parking za sve goste je sastavni deo ponude.
Komorač (Lat. Foeniculum vulgare) je dvogodišnja gajena biljka sa debelim korenom (nalik crnom luku). Komorač je ponajviše aromatična je začinska biljka. Drugi nazivi su: koromač, morač, slatki kopar, kopar, janež, slatki aniš, divlja mirodija, morac. Najbolje od komorača dobiće se, ako ga poslužimo svežeg. Vrlo su zanimljive kombinacije komorača s povrćem i voćem, u raznim mešanim i složenim salatama.
Između dva zimska raspusta, 25. januara u 19h, arhitekti okupljeni oko Društva arhitekata Beograda* kuvaju odraslima u KC Grad-u, a za decu sa ulice. Na stolu je meni Svratišta za dece sa ulice. Cena bona je 150 dinara - za jedan bon možete dobiti jednu porciju. Pozivamo vas da zavirite u "šerpu-kasicu" i darujete novčani prilog u iznosu od 550 dinara čime ćete učiniti mogućim jednodnevni boravak jednog deteta u Svratištu. Sva prikupljena sredstva biće usmerena za podršku programa "Svratišta za decu" Centra za integraciju mladih iz Beograda.
Ponedeljak 18. januar, u19h, KC Grad - Drug§tore Beograd je ideja začeta 2012. godine u Beogradu. U kratkom vremenskom periodu Drugstore je utvrdio svoju poziciju beogradskog prostora koji gosti isključivo najaktuelnija i žanrovski različita imena sa svetske i domaće muzičke scene. U četri sezone koliko postoji, klub Drugstore se istakao organizovanjem pre svega muzičkog sadržaja ali i ugošćavanjem vizuelnih umetnika i organizovanjem drugih programa.
Drink expo – Sajam pića i tečne hrane održaće se 16. i 17. januara 2016. godine u shopping centru „Delta city“. Ulaz na sajam je besplatan, a posetioce očekuje veliki broj iznenađenja kako od organizatora, tako i od izlagača. Ovo je jedinstvena manifestacija u industriji pića i tečne hrane koja se održava drugi put na našim prostorima. Na jednom mestu biće predstavljene raznovrsne ponude izlagača poput bezalkoholnih i alkoholnih pića, zatim mleka i mlečnih proizvoda, vina, tečne hrane, kao i tehnologije za proizvodnju, punjenje i pakovanje pića itd.
Predavanje "Građanska slava - zaboravljen običaj" biće održano 24. decembra od 12 časova u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Beograd, Rige od Fere 4). O slavi i svojim iskustvima govoriće domaćica Marina Lukić Cvetić, v.d. direktora Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, a biće prikazan i film "Tri reda kolača", koji je snimio Narodni muzej Kraljevu, u saradnji sa koordinatorkom za nematerijalno kulturno nasleđe Snežanom Ašanin iz Čačka.
Tokom vikenda u prepunom BitefArtCafe baru, održana prva Hello!žurka,koju je organizovala kompanija Fruvita, kako bi nagradila najkreativnije tinejdžere fenomenalnim provodom sa njihovim omiljenim zvezdama. Domaćini zabave bili su glumci Viktor Savić i Vladimir Aleksić, zajedno sa najpoznatijom modnom blogerkom Zorannah, dok je za muzički deo bila zadužena Nevena Božović.
Nakon 15 godina duge tradicije čuvenog Balun restorana u Reževićima, jednog od omiljenih mesta Beograđana na crnogorskom primorju, velikom feštom svečano je otvorena Papalada, novi mediteranski restoranu centru Beograda. Brojni gosti, među kojima su bili i poznate ličnosti glumac Aleksandar Radojičić, maneken Vladimir Vuksanović i mnogi drugi, uživali su u odličnom provodu, bogatom meniju mediteranske kuhinje i vrhunskimvinima i uverili se da je Papalada kod Đura donela jedinstveni morski užitak u prestonicu.
Nakon što je prošle godine Beograd dobio svoj prvi, veliki festival kafe, CoffeeFest se vraća i ove godine da u velikom stilu obeleži početak jeseni. 25. i 26. septembra. Plato ispred Ušće Shopping centra postaće centar dešavanja za sve ljubitelje kafe koji žele da saznaju nešto novo o svom omiljenom napitku. Vlasnici kafića i svi ostali koji posluju sa kafom pozvani su da prisustvuju CoffeeFest samitu na kome će biti održana predavanja i panel diskusije, kao i koktel upoznavanja.
Još članaka...
- AGRA, 53. Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam
- INFOGRAFIK o ŠEĆERU
- Izletište Malo jezero u Zrenjeninu
- Predstavljena ugostiteljska ponuda Beograda na svetskoj izložbi Expo 2015 u Milanu
- YO D`ORO NAPOLITANKE SA UKUSOM IRSKOG LIKERA
- Donacija Subotičkog zrelog kajmaka Crvenom krstu
- Tradicija duga 70 godina se nastavlja!
- „ŠKOLA KOKTELA“ NA SAJMU PIĆA I TEČNE HRANE
- Alergeni u ugostiteljstvu u skladu sa novim evropskim zakonom
- Novo Cipiripi pakovanje u METRO objektima
- Delikatesni ponedeljak - Noć Muzeja
- Drink expo – Sajam pića i tečne hrane