AGRA se više od pola veka, svake godine krajem avgusta u Gornjoj Radgoni, potvrđuje kao najvažniji međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam u Sloveniji i u susednim regionima Austrije, Hrvatske i Mađarske. U 2015. godini će posebno obeležiti Međunarodnu godinu zemlje, Međunarodnu godinu svetlosti i tehnologija, povezanih sa svetlošću, kao i Evropsku godinu razvoja. Ponuđače poljoprivrednih mašina, opreme i proizvoda za poljoprivredu, proizvođače hrane i vina, prehrambenu industriju, vladine, stručne i obrazovne organizacije povezaće sa odabranim ciljnim grupama poslovnih partnera i sa najširom grupom potrošača.

INFOGRAFIK o ŠEĆERU
Pogledajte infografik o šećeru, u kome se nalaze intresantne informacije iz izveštaja "Facts about sugar" koji je podržan od strane evropskih organizacija: CAOBISCO, CEFS, PROFEL, UNESDA  i STARCH EUROPE.

Izletište Malo jezero u Zrenjeninu
Ugostiteljski kompleks Malo jezero (Mostarska bb) za petak, 10. jula najavljuje svečano otvaranje restorana, gde vas očekuju muzički, kulinarski i sportsko rekreativni sadržaji, koji će letovanje, na samo 4 km od centra Zrenjanina, učiniti nezaboravnim iskustvom. Ovaj ugostiteljski kompleks se nalazi kraj jednog od tri jezera turistickog centra Peskara u Zrenjaninu, a čitav kompleks čine, pored restorana i kafane, (tj. sala za svadbe koja može da ugosti do 120 ljudi, dok u kafanskom delu, koji može da ugosti i do 600 gostiju) još i jedinstvena travnata plaža, profesionalni odbojkaški teren, a na raspolaganju su i stolovi za stoni tenis i pikado.

Predstavljena ugostiteljska ponuda Beograda na svetskoj izložbi Expo 2015 u Milanu
U okviru manifestacije „Dani Beograda“ na ovogodišnjoj svetskoj izložbi Expo 2015 u Milanu, čija je centralna tema „Nahranimo planetu. Energija života“, predstavljeni su turistički potencijali našeg glavnog grada a među njima i „Tranzit bar“ kao jedan novi i svež koncept, koji na autentičan način spaja tradiciju beogradske klupske scene, nove svetske ugostiteljske trendove i savremenu kuhinju.

YO D`ORO NAPOLITANKE SA UKUSOM IRSKOG LIKERA
Lider na tržištu napolitanki - Yo D’Oroiz Bambijadonosi nam sasvim novi, uzbudljivi Yo D’Oro ukus – irski liker!  Nove Yo D’Oro napolitanke su savršeni spoj najhrskavijeg vafla i najkremastijeg fila sa ukusom koji će zavesti sva vaša čula, upotpuniti doživljaj i ostaviti vas bez reči!

Donacija Subotičkog zrelog kajmaka Crvenom krstu
Kompanija Imlek donirala više od dve tone Subotičkog zrelog kajmaka najugroženijim licima iz brojnih domova za decu, stara lica i azilante. Kompanija Imlek, lider na tržištu mleka i mlečnih proizvoda, donirala je Crvenom krstu više od dve tone Subotičkog zrelog kajmaka. Na taj način, ova kompanija još jednom se pokazala kao primer iz oblasti društvene odgovornosti unutar zajednice u kojoj posluje.
Crveni Krst Beograda je organizacija koja pruža pomoć socijalnim  kategorijama kojima je pomoć najpotrebnija odnosno svim ugroženim licima.

Tradicija duga 70 godina se nastavlja!
Restoran se nalazi na lako dostupnoj lokaciji na Dedinju i predstavlja idealno mesto za poslovne, privatne i porodične sastanke. Davne 1945 otvoren je gurmanski raj nacionalne kuhinje, restoran Avala, koji je iz milja dobio naziv i "Avalica". Nalazi se preko puta čuvenog beogradskog stadiona "Marakana" (Stadion Rajko Mitić), nasuprot zapadne tribine. Iako mnogi ne znaju, restoran Avala je starija od "Marakane", punih 18 godina.

„ŠKOLA KOKTELA“  NA SAJMU PIĆA I TEČNE HRANE
Drink expo – manifestacija posvećena ljubiteljima pića i tečne hrane, održaće se 30. i 31. maja u shopping centru „Delta city“. Posetioci će dane vikenda provesti uživajući u degustaciji alkoholnih i bezalkoholnih pića, različitih vrsta tečne hrane, kao i  raznovrsnom programu koji su pripremili izlagači. Oko 30 izlagača predstaviće svoje proizvode i brendove, od onih neophodnih poput vode, sokova, mlečnih proizvoda, tečne hrane, pa sve do onih u kojima uživaju  – bela i crvena vina, zatim tzv. „ženska pića“ poput Bailes-a, kao i razne vrste žestokih pića.

Alergeni u ugostiteljstvu u skladu sa novim evropskim zakonom
Tema seminara bila je prilagođena potrebama u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, a tiče se postupanja sa alergenima, intolerancijom, načinom obeležavanja namirnica i gastronomskih proizvoda, kao i načinima prezentacije. Daniel Ayton je čuven upravo po svom edukativnom zalaganju u polju širenja svesti o posledicama celijakije i drugih oboljenja koje su izazvane alergijom.

Novo Cipiripi pakovanje u METRO objektima
METRO Cash & Carry Srbija i brend Cipiripi predstavili su novo pakovanje Cipiripi dvobojnog krema u kantici od 2.5 kilograma. Vodeći svetski veleprodajni lanac sa zadovoljstvom obaveštava svoje kupce da se ovo specijalno pakovanje može naći u svim METRO objektima po pristupačnoj ceni. Palačinkarnice, fast-food i drugi ugostiteljski objekti imaće mogućnost da koriste novo praktično i ekonomično pakovanje omiljenog Cipiripi krema koje će im olakšati svakodnevno poslovanje.

Delikatesni ponedeljak - Noć Muzeja
Ponedeljak 11. maj, 19h - Prva Noć muzeja u Srbiji održana je 2005. godine u Beogradu. Tokom svih ovih godina rasli su zajedno i dokazali vam da umeju da naprave odličan provod u muzejima, uz mnogo kulture i prstohvat zabave. Ove godine uz lokacije koje ste zavoleli, otvaraju se i novi prostori koji će vam ispričati pomalo zaboravljene, ili do sada neispričane priče, organizuju se posebni obilasci muzeja za najmlađe... Ukratko – spremni za nove izazove!

Drink expo – Sajam pića i tečne hrane
Drink expo – Sajam pića i tečne hrane održaće se 30. i 31. maja 2015. godine u shopping centru „Delta city“. Ulaz na sajam je besplatan, a posetioce očekuje veliki broj iznenađenja kako od organizatora, tako i od izlagača. Ovo je jedinstvena manifestacija u industriji pića i tečne hrane koja se održava prvi put na našim prostorima.