"Deselepojede LORENZO I KAKALAMBA" je porodični restoran koji je za kratko vreme uspeo da osvoji goste svojom originalnošću, šarmom i jedinstvenim spojem Firence i Pirota – tako smo dobili spoj tradicije, jednostavnosti i novih tehnologija u pripremi hrane, kao i uvek novih vizuelnih iznenađenja. Kroz autentičnu ponudu tradicionalnih firentinskih i piroćanskih specijaliteta i istog takvog ambijenta, imaćete osećaj da ste na jugu Srbije ili ste otputovali kroz vreme nazad u renesansnu Italiju. Pred vama će se nizati slike i mešati ukusi prošlosti i budućnosti, tradicije i avangarde. Vlasnica restorana završila je u Firenci akademiju Apicius i time postala Master chef Toskanske kuhinje.

Čuveni restoran Bled uskoro će ponovo otvoriti svoja vrata
Jedna od petnaestak najstarijih kafana u Beogradu, čuveni restoran Bled, nakon dugogodišnje pauze i ozbiljne sumnje da će završiti kao mnogi spomenici kulture, zamandaljen i zamenjen modernim sadržajima, osvanuo je u vrtlogu prašine i radova. Na tromeđi ulica Budimske, Vojvode Dobrnjca i Bulevara Despota Stefana, preko puta Jevremovca, u srcu grada, kafana Bled pamti istoriju još iz daleke 1900. godine. Nadživeo je četiri kralja, pet država i odolevao u dva svetska rata. Nakon privatizacije, pa restitucije kroz koju je kafana prošla, srećno vraćena njenim prvobitnim vlasnicima porodici Milana Ilića, čiji je otac, poznati beogradski trgovac, kafanu čuvao u svom vlasništvu sve do nacionalizacije, Bled je konačno dobio nove zakupce.

Poznati prvi u Srbiji probali novi revolucionarni KFC Double Down burger!
Naši uspešni mladi glumci Dragana Mićalović, Luka Raco i Nikola Glišić, kao i talentovana pevačica Sara Jo, prvi su u Srbiji uspeli da probaju KFC-ov revolucionarni Double Down burger. Novi sendvič stiže u Srbiju i već 20. marta biće dostupan svim ljubiteljima burgera. Revolucionarnost i inovativnost novog Double Down-a proizlaze iz činjenice da nema zemičke - piletina je zemička! I dok svi burgeri na tržištu dele standardan koncept - meso, salata, sos i sir između dve zemičke, novi Double Down je doveo u pitanje tradicionalno shvatanje burgera nudeći kupcima nešto potpuno novo, a opet, toliko karakteristično za KFC: potpunu dominaciju mesa nad svim ostalim sastojcima.

GOÛT DE FRANCE / GOOD FRANCE / UKUSI FRANCUSKE 2018
Posle fantastičnog uspeha tri svetske „francuske“ večere koja su organizovane u martu 2015, 2016 i 2017, sa zadovoljstvom vam najavljujemo i četvrto izdanje Ukusa Francuske za sredu, 21. mart 2018. godine. Koncepcija je ostala ista: širom planete, restorani, od skromnih bistroa do najekskluzivnijih tačaka na gastronomskoj karti sveta,  ponudiće svojim gostima za večeru svoj meni u čast francuske gastronomije. Godine 2015. počelo se sa 1000 restorana, a cetiri godine kasnije, 2018. Događaj će okupiti 3300 restorana, šefova i menija iz celog sveta! Goût de France (Ukusi Francuske) se organizuje na inicijativu jednog od najpoznatijih francuskih kuvara, Alena Dikasa (Alain Ducasse) i Ministarstva za Evropu i spoljne poslove.

GLUMAČKI PAR ZAJEDNO I ZA DAN ZALJUBLJENIH
Popularni par Sofija i Arsa iz serije „Istine i laži", koji tumače Marina Ćosić i Vladimir Kovačević, “uhvaćen“ je u jednom objektu poznatog lanca pekara „Hleb i kifle“, dok bira slatki poklon za Dan zaljubljenih, kojim verovatno žele da obraduju drage osobe. Kako je srce simbol ovog dana, savršen izbor bila je torta u obliku srca, koja je na izgled delovala veoma ukusno, a verujemo i na ukus. Mladi glumački par bio je i više nego raspoložen za slikanje, dok je odgovor na pitanje koga će obradovati za Dan zaljubljenih, ostao tajna.

Norveški ambasador posetio fabriku Knjaz Miloš
Delegacija ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji, na čelu sa ambasadorom, njegovom ekselencijom gospodinom Arneom Sanesom Bjornstadom, posetila je fabriku Knjaz Miloša u Aranđelovcu i upoznala se sa procesima proizvodnje vode i drugih proizvoda kompanije. Ovom prilikom, ambasador Arne Sanes Bjornstad rekao je: „Na ideju o poseti fabrici došli smo kada se jedan od kolega setio da je, prema našim arhivama, proizvod koji ambasada najduže kupuje upravo gazirana voda Knjaz Miloš,  te smo prirodno želeli da posetimo fabriku. Otkrili smo jednu od najmodernijih fabrika za proizvodnju vode u srcu Srbije“.

Anđelka Prpić iznenadila kupce u KFC drive thru restoranu
Poznata glumica Anđelka Prpić na kratko je preuzela ulogu prodavca u novootvorenom KFC drive thru restoranu i svojim dobrim raspoloženjem i duhovitošću iznenadila brojne posetioce. Došavši da kupe svežu piletinu u prvom KFC restoranu ovog tipa u Srbiji, posetioci nisu ni najmanje očekivali da će ih prilikom preuzimanja njihove porudžbine iznenaditi zvezda televizijskih ekrana i na taj način im dodatno ulepšati predpraznično raspoloženje. Pored toga što se odlično snašla u ulozi prodavca, Anđelka je svakog kupca podsetila da se piletina u restoranima, koja je isključivo domaćeg porekla, svakodnevno priprema po receptu starom 70 godina, koji je osmislio osnivač i glavni kuvar KFC, Pukovnik Harland Sanders.

Whisky Fair - Dorćol Platz
Whisky Fair najavljuje svoje drugo izdanje i to 25 i 26. novembra 2017. u Dorćol Platzu. Svi ljubitelji viskija, kao i ostali hedonisti, i ove jeseni će, po drugi put u Beogradu, imati priliku da uživaju na još jednom Viski sajmu. Bogati program sajma nudi degustaciju preko 60 vrsta viskija, koje će se naći na jednom mestu, a svi posetioci biće u mogućnosti da se bolje upoznaju sa istorijom i kulturom ovog vrsnog napitka.

HUMANIZARNA DEGUSTACIJA
Vinarija Komuna održaće tokom novembra u Beogradu četiri humanitarne degustacije vina na kojima će vina ove mlade vinarije s Fruške gore biti prodavana po promotivnim cenama, a prihod sav usmeren Domu za nezbrinutu decu „Jovan Jovanović Zmaj“. Prva u seriji ovih degustacija, koje se održavaju pod nazivom Komuna i prijatelji za decu, zakazana je za 1. novembar u teatru „Le Studio“, Poenkareova 26 od 20 časova.

DANI FRUŠKOGORSKIH VINA
Ustаnovа studentski kulturni centаr Novi Sаd će u petаk i subotu, 13. i 14. oktobrа 2017. orgаnizovаti mаnifestаciju pod nаzivom "Dаni fruškogorskih vinа", u prostoru SKCNS Fаbrikа u tzv. Kineskoj četvrti u Novom Sаdu (Bul. despotа Stefаnа 5), od 18 do 24 čаsovа.  Učestvovаće deset proizvođаčа vinа Fruškogorskog vinogorjа. Uz degustаciju i prodаju vinа, rаkijа i sirevа, progrаm će biti obogаćen rаdionicom i pаnelom. Rаdionicа će biti održаnа u petаk 13. oktobrа nа temu upаrivаnjа hrаne i vinа.

HRANA BOGOVA: DELIKATESNI PONEDELJAK i BITEF DIONIZIJE
U skladu sa najavljenim gostovanjem pozorišnog spektakla "Olimp" u režiji Jana Fabra, ali i temom vraćanja epici i narativima Bitef tim kuvaće za svoju publiku delikatese iz Grčke, kako bi se pripremili i skupili snagu za sve ono što nas očekuje u septembru. U skladu sa ovogodišnjom temom festivala EPIK TRIP ili Epsko putovanje, predstavom-spektaklom OLIMP Bitef tim je odlučio da priredi Bitef dionizije za svoju publiku, i prijatelje sponzore i goste. U to ime u ponedeljak, 4.9. od 19 časova na tradicionalnom Delikatesnom ponedeljku u KC Gradu, Bitef tim pripremaće za svoju publiku delikatese iz Grčke, kako bi se pripremili i skupili snagu za sve ono što nas očekuje u septembru.

Najbolji svetski somelijeri hvale srpsku rakiju!
Od 18-21. marta ove godine je, već tradicionalno, u Dizeldorfu održan jedan od najvećih  sajmova vina i destilata na svetu – Prowein 2017. Ova izložba smatra se najprofesionalnijom te vrste. Više od 6.500 izlagača uzelo je učešća i predstavilo sebe svetu na najbolji mogući način. Sajam je za tri dana posetilo više od 60.000 posetilaca – kupaca i distributera sa svih kontinenata. Posetioci su, prema zvaničnoj statistici, uglavnom bili specijalizovani trgovci vinima i destilatima, hotelijeri, i ljudi iz gastronomije.