RUDOLFOVI KAPKEJKOVI
Izdavačka kuća Booking odlučila je da svoju publiku za predstojeći Dan žena obraduje jednim posebnim izdanjem. U pitanju je prvi iz niza planiranih naslova proslavljenog TV kuvara Rudolfa van Vina, čiju kulinarsku magiju svakodnevno imamo priliku da pratimo na kanalu 24Kitchen. Rudolf van Vin je svakako jedan od najomiljenih televizijskih voditelja i kulinarskih zvezda kod nas. Svoju popularnost ovaj šarmantni Holanđanin je zaslužio maestralnim serijalima koji se emituju na kanalu 24Kitchen u kojima pleni nepretencioznošću i prisnoću, ali i očiglednim vrhunskim kulinarskim veštinama.

Od dečačkih dana, Rudof je sanjao da postane kuvar. Sa 18 godina (1985.) diplomirao je kao najbolji u svojoj klasi na kulinarskoj školi u Bredi. Ubrzo je postao šef jedne kuhinje u Švajcarskoj, ali je odlučio da se specijalizuje za poslastičarstvo i počeo da radi kao kuvar pri fondaciji Vakbekwaamheid Horeca, što je velika čast za jednog Holanđanina. Samostalno i kao deo holandskog tima, više puta je pobeđivao na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, u Frankfurtu, Londonu, Sidneju...

Ali ono što kod Rudolfa pleni nije toliko njegova neosporna stručnost i kulinarska virtuoznost. Kao TV šef, a očigledno i kao ličnost, on najveći utisak zapravo ostavlja svojom spremnošću da svoje znanje nesebično podeli sa svima. Očigledno je da mu kuvanje pričinjava veliko zadovoljstvo, da je to njegova strast. Upravo je ta ljubav ono što ga neraskidivo povezuje sa njegovom publikom. Objašnjavajući u predgovoru svoje knjige zašto se opredelio da je posveti baš kapkejkovima, Rudolf kaže da je spremanje ovih poslastica za njega prevashodno povezano sa kreativnim posluživanjem i davanjem ili deljenjem. To ga podseća na lepe dane njegog detinjstva kada je u osnovnoj školi bio običaj da se časti za rođendan. Kapkejk je za njega način da obradujete sebe i druge – "osmeh koji poklanjamo i primamo zauzvrat".
Osim toga, kapkejkovi su za Rudolfa najlepši primer "demokratske poslastice". Oni su za svakoga i nemaju imidž otmenog slatkiša, a toliko se jednostavno spremaju da gotovo i nije potrebna neka posebna oprema. Obožavaju ih i stari i mladi, a deca uživaju u njihovom pripremanju i dekorisanju. Kapkejkovi su u poslednje vreme dobili i takoreći kultni status – pojavljuju se kao motivi u pop i rok kulturi, na logotipima, umetničkim delima, tetovažama... prosto su u trendu. U suštini, reč je o jednostavnoj ideji: da se napravi sočna poslastica prelivena ukusnim i na oko neodoljivim topingom i ukrešena u jednistvenom stilu. Svaki kapkejk je priča za sebe...

Zahvaljujući Rudolfovoj spremnosti da nesebično deli recepte, savete i svoju ljubav prema poslasticama, ljubitelji dobrog zalogaja će uz ovu knjigu imati priliku da zavire i uvek se iznova vrate u Rudolfov šaroliki i magični svet kapkejkova.

Ne sumnjamo da će lakoća sa kojom ovaj master šef sprovodi u delo svoju životnu filozofiju "ono što stvarno želiš, to i ostvariš" inspirisati mnoge da započnu sopstvene kulinarske i druge životne projekte.

U pretprodaji, knjigu Rudolfovi kapkejkovi po akcijskoj ceni od 1999 dinara i uz besplatnu dostavu možete da poručite Gooda sajta.