Anđelka Prpić iznenadila kupce u KFC drive thru restoranu
Poznata glumica Anđelka Prpić na kratko je preuzela ulogu prodavca u novootvorenom KFC drive thru restoranu i svojim dobrim raspoloženjem i duhovitošću iznenadila brojne posetioce. Došavši da kupe svežu piletinu u prvom KFC restoranu ovog tipa u Srbiji, posetioci nisu ni najmanje očekivali da će ih prilikom preuzimanja njihove porudžbine iznenaditi zvezda televizijskih ekrana i na taj način im dodatno ulepšati predpraznično raspoloženje. Pored toga što se odlično snašla u ulozi prodavca, Anđelka je svakog kupca podsetila da se piletina u restoranima, koja je isključivo domaćeg porekla, svakodnevno priprema po receptu starom 70 godina, koji je osmislio osnivač i glavni kuvar KFC, Pukovnik Harland Sanders.

Whisky Fair - Dorćol Platz
Whisky Fair najavljuje svoje drugo izdanje i to 25 i 26. novembra 2017. u Dorćol Platzu. Svi ljubitelji viskija, kao i ostali hedonisti, i ove jeseni će, po drugi put u Beogradu, imati priliku da uživaju na još jednom Viski sajmu. Bogati program sajma nudi degustaciju preko 60 vrsta viskija, koje će se naći na jednom mestu, a svi posetioci biće u mogućnosti da se bolje upoznaju sa istorijom i kulturom ovog vrsnog napitka.

HUMANIZARNA DEGUSTACIJA
Vinarija Komuna održaće tokom novembra u Beogradu četiri humanitarne degustacije vina na kojima će vina ove mlade vinarije s Fruške gore biti prodavana po promotivnim cenama, a prihod sav usmeren Domu za nezbrinutu decu „Jovan Jovanović Zmaj“. Prva u seriji ovih degustacija, koje se održavaju pod nazivom Komuna i prijatelji za decu, zakazana je za 1. novembar u teatru „Le Studio“, Poenkareova 26 od 20 časova.

DANI FRUŠKOGORSKIH VINA
Ustаnovа studentski kulturni centаr Novi Sаd će u petаk i subotu, 13. i 14. oktobrа 2017. orgаnizovаti mаnifestаciju pod nаzivom "Dаni fruškogorskih vinа", u prostoru SKCNS Fаbrikа u tzv. Kineskoj četvrti u Novom Sаdu (Bul. despotа Stefаnа 5), od 18 do 24 čаsovа.  Učestvovаće deset proizvođаčа vinа Fruškogorskog vinogorjа. Uz degustаciju i prodаju vinа, rаkijа i sirevа, progrаm će biti obogаćen rаdionicom i pаnelom. Rаdionicа će biti održаnа u petаk 13. oktobrа nа temu upаrivаnjа hrаne i vinа.

HRANA BOGOVA: DELIKATESNI PONEDELJAK i BITEF DIONIZIJE
U skladu sa najavljenim gostovanjem pozorišnog spektakla "Olimp" u režiji Jana Fabra, ali i temom vraćanja epici i narativima Bitef tim kuvaće za svoju publiku delikatese iz Grčke, kako bi se pripremili i skupili snagu za sve ono što nas očekuje u septembru. U skladu sa ovogodišnjom temom festivala EPIK TRIP ili Epsko putovanje, predstavom-spektaklom OLIMP Bitef tim je odlučio da priredi Bitef dionizije za svoju publiku, i prijatelje sponzore i goste. U to ime u ponedeljak, 4.9. od 19 časova na tradicionalnom Delikatesnom ponedeljku u KC Gradu, Bitef tim pripremaće za svoju publiku delikatese iz Grčke, kako bi se pripremili i skupili snagu za sve ono što nas očekuje u septembru.

Najbolji svetski somelijeri hvale srpsku rakiju!
Od 18-21. marta ove godine je, već tradicionalno, u Dizeldorfu održan jedan od najvećih  sajmova vina i destilata na svetu – Prowein 2017. Ova izložba smatra se najprofesionalnijom te vrste. Više od 6.500 izlagača uzelo je učešća i predstavilo sebe svetu na najbolji mogući način. Sajam je za tri dana posetilo više od 60.000 posetilaca – kupaca i distributera sa svih kontinenata. Posetioci su, prema zvaničnoj statistici, uglavnom bili specijalizovani trgovci vinima i destilatima, hotelijeri, i ljudi iz gastronomije.

Podrum WINEART i Nešović Fine Arts galerija
Podrum WINEART i Nešović Fine Arts galerija pozivaju Vas u četvrtak 8. decembra 2016. godine od 18.00 do 21.00 na druženje uz  Wino Aperitivo sa ukusom umetnosti - GOST UMETNIK ŽIVKO GROZDANIĆ GERA. Ovog četvrtka Wino Aperitivo, zahvaljujući saradnji sa Nešović Fine Arts galerijom, obogatiće razgovor uz vino sa poznatim umetnikom Živkom Grozdanićem Gerom.

Vinarija i destilerija Pruna, najmlađa članica Putnik grupe, izložiće svoja vina i rakije po prvi put na 11. Sajmu etno hrane i pića koji se održava od 23. do 26. novembra 2016. godine u hali 3 Beogradskog sajma, zajedno sa više od 400 domaćih i inostranih proizvođača hrane i pića pripremanih po tradicionalnim receptima na tradicionalan način. Štand vinarije i destilerije Pruna se nalazi u sklopu štanda Regionalne privredne komore Požarevca.

WHISKEY FAIR  // MIKSER HOUSE
Beograd je od ove godine bogatiji za još jedan sajam, kome će se obradovati brojni hedonisti a posebno ljubitelji viskija. Prvi SAJAM VISKIJA u Beogradu održaće se 19. i 20. novembra u Mikser House-u. Irski, škotski, američki…preko 50 vrsta ovog pića biće predstavljeno beogradskoj publici uz sjajan celodnevni program. Zamišljen kao događaj koji će u toku dva dana trajanja imati izuzetno bogat program.

Little Bay restoran
Little Bay restoran je deo istoimenog lanca restorana u Londonu i Brajtonu. Posle četiri uspešna Little Bay restorana u Londonu njihov vlasnik Dragiša Piter Ilić rešio je da domovini prenese deo svog bogatog iskustva stečenog u decenijskom radu u oštroj konkurenciji svetske prestonice ugostiteljstva. U Beograd je doneo pozitivna iskustva sa zahtevnog londonskog tržišta ali i dodatni iskorak u pravcu originalnosti ponude i koncepta.

PREDSTAVLJEN JEDINSTVENI PROGRAM ISHRANE DR ANE GIFING
U ugodnom ambijentu restorana Smokvica, specijalista antiejdž medicine dr Ana Gifing predstavila je prisutnima jedinstveni Dr Gifing program hrono ishrane. U pitanju je jedini originalni, patentirani i registrovani program hrono ishrane kod nas. Dr Ana Gifing, osnivač Centra, objasnila je kako je reč o integrativnom, holističkom i u potpunosti individualnom programu ishrane koji je namenjen svima. „Glavni ciljevi Programa dr Gifing su održavanje i unapređenje zdravlja, postizanje i održavanje optimalne telesne mase, kao i prevencija i lečenje velikog broja bolesti. Dakle, radi se pre svega o zdravom stilu života”, izjavila je dr Ana.

Kako svu raskoš, ukuse i mirise nacionalne kuhinje pretočiti u reči, šta je to kvalitetna gastronomska literatura i blog, kako očuvati i brendirati gastronomsko nasleđe kao deo nematerijalne kulturne baštine Srbije, pitanja su na koja će probati da odgovore učesnici predstojeće tribine. Tribina „Reč i hrana“ - kako pisati o gastronomiji u književnosti, časopisima, na blogu u četvrtak, 31. mart 2016. u 18 sati u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda (Knez Mihailova 56, Beograd).