POZNATE LICNOSTI OTVORILE ZIMSKU SEZONU U NACIONALNOJ KLASI
Poznati beogradski restoran Ušće - Nacionalna klasa sinoć je proslavio početak zimske sezone, a među brojnim gostima bile su i pevačica Sandra Afrika i pevač Marko Đurovski. Za odličnu atmosferu, koja je potrajala do ranih jutarnjih časova, pobrinuo se legendarni pevač Željko Samardžić. Decenijama je bio jedini restoran „na kopnu“ Ušća na Novom Beogradu, pa tako i danas. Veoma specifičan originalan izgled s početka šezdesetih godina prošlog veka, koji ga je uveo u arhitektonske udžbenike kao „prvi javni objekat savremene arhitekture“ puno elemenata jednog prošlog vremena, punog ideala. Novi vlasnik nije imao takve fantazije, te je kompletan enterijer izmenjen i modernizovan.

FESTIVAL SIREVA BALKANA
„Balkan Cheese Festival“, izložba autohtonih sireva Balkana, biće održan tokom vikenda 13. i 14. oktobra u prostoru Doma omladine Beograda, partnera ove manifestacije. Posetioci će moći da probaju retke i neobične vrste stotine sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske i Hrvatske, uživaju u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima kao i poslasticama sa sirom, a na ovom festivalu će po prvi put biti predstavljen i kozji sir u irskom Guiness pivu. Zemlja gost ovog festivala je Holandija, poznata po proizvodnji sireva, koja će imati i svoje predstavljanje na samom događaju. Radno vreme „Balkan Cheese Festivala“ biće od 10 do 20 časova u subotu i nedelju. Ceremonija otvaranja je u subotu u 11 časova. Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara (uključuje degustaciju sireva i delikatesa na svim štandovima izlagača). Ulaznice su dostupne na biletarnici Eventima u Domu omladine Beograda.

Bečki gastronomi osvojili Novi Sad
Na Međunarodnim sajmovima Lorist (Sajm lova i ribolova, Sajam turizma, Sajam sporta i Sajam ekologije) koji su održani od 3. do 7. oktobra  na Novosadskom sajmu, predstavilo se 450 domaćih i stranih izlagača. Štandove učesnika iz 20 zemalja obišlo je više od 30.000 posetilaca koji su sajamske hale napustili puni pozitivnih impresija, važnih informacija, a neki od njih poneli su i vredne nagrade koje su osvojili u brojnim nagradnim igrama. S druge strane, određeni broj izlagača zatvaranje Lorista dočekao je radujući se zbog nagrada i priznanja koja su osvojili u takmičenjima. Interesantno je to da su u kategoriji najboljih restorana nagrađeni brojni restorani iz Beča.

5+1. NOVOSADSKI FESTIVAL ZANATSKOG PIVA
5+1. Novosadski festival zanatskog piva biće održan u prostoru SKCNS Fabrika i u klubu The Quarter, 5. i 6. oktobra 2018. Tokom dva dana festivala, čiji program počinje već od 15 časova i traje do 1 posle ponoći, predstaviće se veliki broj izlagača na čijim ćemo štandovima imati priliku da probamo originalna i kvalitetna piva različitih stilova (Pale Ale, IPA, Blonde, Stout, Hefeweizen, Porter, Saison...). Festival nudi i zanimljiva predavanja na temu zanatskog pivarstva, kada ćete moći da stupite u kontakt sa pivarima koji prave najbolja piva u regionu i učestvujte u građenju i širenju kulture zanatskog piva na ovim prostorima. Prateći program festivala čine muzički program, predavanja i radionice. Posetiocima omiljeni kutak ostaje na istom mestu - food corner će ponuditi prave ukuse koji se slažu sa craft pivarskom kulturom, a sa posebnim zadovoljstvom najavljujemo i tradicionalni Homebrewing corner gde možete da se družite sa kućnim pivarima i besplatno degustirate njihova piva dok traju zalihe...

Kreće sezona najbolje zabave: Stara Pesma otvorila vrata!
Poznata prestonička kafana "Stara Pesma" otvorila je protekle nedelje svoja vrata, čime je zvanično startovala i sedma sezona najboljeg kafanskog provoda u Beogradu. Upravu ovu priliku, tradicionalno su iskoristile Milena Ćeranić i Katarina Živković, i to kako bi proslavile uspeh. Dok je Kaća slavila uspeh "Mojih 9", Milena je nazdravljala u čast svoje hit pesme "Šefica", i nisu skrivale raspoloženje, naprotiv, ludovale su do jutra. Na otvaranju kafane pored Jelene Gerbec i Uroša Živkovića, pred mikrofon su stale i njhove kolege, pa i veće zvezde domaće estradne scene, i sve u svemu, bilo je to veče sjajne uvertire u sve ono što nas očekuje u narednom periodu.

Restoran ŽABAR - Opustite se kraj reke uz sjajne specijalitete!
Nalazi se na prelepom delu Zemunske obale reke Dunav, u blizini bivšeg hotela "Jugoslavija" (sada "Grand Kazino"). Topao ambijent, domaća atmosfera i profesionalna usluga učiniće da se osećate kao kod kuće. Svaki detalj je unikatan i ručno rađen. Godine tradicije, jedinstvena receptura vlasnika, svako jelo osmišljeno s ljubavlju i kulinarska mašta čine restoran Žabar nadaleko poznatim... Dobrodošli u Žabarov svet kulinarskih čudesa, čije granice postavlja jedino Vaša mašta. Specijaliteti po kojima je Žabar prepoznatljiv i među kojima ćete uvek naći Žabar favorite kao što su: ćuretina Žabar, predjelo Žabar, smuđ u Žabar sosu, sveža riba i morski plodovi...

ZMAJEVO - Festival craft piva i muzike
Ljeto u Zagrebu bogatije je za još jedan festival na otvorenom koji će slaviti carstvo okusa craft piva uz live svirke bendova. Na Zmajevo 7. jula u Zmajsku pivovaru stižu gosti pivari iz Velike Britanije, Norveške, Njemačke, Slovenije i Hrvatske. Točit će se više od 25 vrsti piva, a neke od njih imat će svoje premijerno ispijanje u Hrvatskoj. Uz sjajnu ponudu iz točionika Zmajske pivovare, po prvi put kod nas stižu londonska pivovara i brewpub Crate Brewery i Amundsen Brewery iz Osla. Svi željni pravog osvježenja moći će uživati u londonskim ljetnim pivima s aromama citrusa, mandarina, limuna ili grejpa koje kombiniraju u svojim Pale Ale, Session IPA i Citra Sour pivima, dok se bogatstvo hmelja očituje u njihovom pravom američkom IPA pivu.

5. Novosadski festival zanatskog piva najveći do sad!!!
Peti Novosadski festival zanatskog piva biće održan u SKCNS Fabrika i u klubu The Quarter, 8. i 9. juna 2018. Tokom dva dana festivala, čiji program počinje već preko dana od 15 časova i traje do 1 čas posle ponoći, predstaviće se preko 30 izlagača, od kojih je 10 festivalskih premijera zanatskih pivara,  na čijim ćemo štandovima imati priliku da probamo originalna i kvalitetna piva različitih stilova (Pale ale, IPA, Blonde, Stout, Hefeweizen, Porter, Saison...). Festival nudi i zanimljiva predavanja na temu zanatskog pivarstva, kada ćete moći da stupite u kontakt sa pivarima koji prave najbolja piva u regionu i učestvujte u građenju i širenju kulture zanatskog piva na ovim prostorima.

"Deselepojede LORENZO I KAKALAMBA" je porodični restoran koji je za kratko vreme uspeo da osvoji goste svojom originalnošću, šarmom i jedinstvenim spojem Firence i Pirota – tako smo dobili spoj tradicije, jednostavnosti i novih tehnologija u pripremi hrane, kao i uvek novih vizuelnih iznenađenja. Kroz autentičnu ponudu tradicionalnih firentinskih i piroćanskih specijaliteta i istog takvog ambijenta, imaćete osećaj da ste na jugu Srbije ili ste otputovali kroz vreme nazad u renesansnu Italiju. Pred vama će se nizati slike i mešati ukusi prošlosti i budućnosti, tradicije i avangarde. Vlasnica restorana završila je u Firenci akademiju Apicius i time postala Master chef Toskanske kuhinje.

Čuveni restoran Bled uskoro će ponovo otvoriti svoja vrata
Jedna od petnaestak najstarijih kafana u Beogradu, čuveni restoran Bled, nakon dugogodišnje pauze i ozbiljne sumnje da će završiti kao mnogi spomenici kulture, zamandaljen i zamenjen modernim sadržajima, osvanuo je u vrtlogu prašine i radova. Na tromeđi ulica Budimske, Vojvode Dobrnjca i Bulevara Despota Stefana, preko puta Jevremovca, u srcu grada, kafana Bled pamti istoriju još iz daleke 1900. godine. Nadživeo je četiri kralja, pet država i odolevao u dva svetska rata. Nakon privatizacije, pa restitucije kroz koju je kafana prošla, srećno vraćena njenim prvobitnim vlasnicima porodici Milana Ilića, čiji je otac, poznati beogradski trgovac, kafanu čuvao u svom vlasništvu sve do nacionalizacije, Bled je konačno dobio nove zakupce.

Poznati prvi u Srbiji probali novi revolucionarni KFC Double Down burger!
Naši uspešni mladi glumci Dragana Mićalović, Luka Raco i Nikola Glišić, kao i talentovana pevačica Sara Jo, prvi su u Srbiji uspeli da probaju KFC-ov revolucionarni Double Down burger. Novi sendvič stiže u Srbiju i već 20. marta biće dostupan svim ljubiteljima burgera. Revolucionarnost i inovativnost novog Double Down-a proizlaze iz činjenice da nema zemičke - piletina je zemička! I dok svi burgeri na tržištu dele standardan koncept - meso, salata, sos i sir između dve zemičke, novi Double Down je doveo u pitanje tradicionalno shvatanje burgera nudeći kupcima nešto potpuno novo, a opet, toliko karakteristično za KFC: potpunu dominaciju mesa nad svim ostalim sastojcima.

GOÛT DE FRANCE / GOOD FRANCE / UKUSI FRANCUSKE 2018
Posle fantastičnog uspeha tri svetske „francuske“ večere koja su organizovane u martu 2015, 2016 i 2017, sa zadovoljstvom vam najavljujemo i četvrto izdanje Ukusa Francuske za sredu, 21. mart 2018. godine. Koncepcija je ostala ista: širom planete, restorani, od skromnih bistroa do najekskluzivnijih tačaka na gastronomskoj karti sveta,  ponudiće svojim gostima za večeru svoj meni u čast francuske gastronomije. Godine 2015. počelo se sa 1000 restorana, a cetiri godine kasnije, 2018. Događaj će okupiti 3300 restorana, šefova i menija iz celog sveta! Goût de France (Ukusi Francuske) se organizuje na inicijativu jednog od najpoznatijih francuskih kuvara, Alena Dikasa (Alain Ducasse) i Ministarstva za Evropu i spoljne poslove.