PREDSTAVLJEN JEDINSTVENI PROGRAM ISHRANE DR ANE GIFING
U ugodnom ambijentu restorana Smokvica, specijalista antiejdž medicine dr Ana Gifing predstavila je prisutnima jedinstveni Dr Gifing program hrono ishrane. U pitanju je jedini originalni, patentirani i registrovani program hrono ishrane kod nas. Dr Ana Gifing, osnivač Centra, objasnila je kako je reč o integrativnom, holističkom i u potpunosti individualnom programu ishrane koji je namenjen svima. „Glavni ciljevi Programa dr Gifing su održavanje i unapređenje zdravlja, postizanje i održavanje optimalne telesne mase, kao i prevencija i lečenje velikog broja bolesti. Dakle, radi se pre svega o zdravom stilu života”, izjavila je dr Ana.

Dr Gifing nije propustila priliku da se osvrne i na činjenicu da smo danas, “jednim klikom miša”, udaljeni od velikog broja nestručnih informacija koje svode celokupnu hrono ishranu na puko kuvanje. „Bitno je naglasiti da hrono kuvanje i hrono recepti, kojih je internet prepun, nisu hrono ishrana. Hrono ishrana je znatno složeniji proces. Upravo pogrešni i nestručni izvori informacija mogu dovesti do neželjenih efekata i nezadovoljstva“, rekla je dr Ana.

Stručnjak za nutricionizam Mirjana Ljutić, osvrnula se na situaciju u Srbiji: „Kod nas ne postoji visok nivo svesti o važnosti zdrave ishrane i upravo je zato potrebno da stručnjaci koriste svaku priliku da skrenu pažnju javnosti na važnost brige o sopstvenom zdravlju koja u velikom broju slučajeva počinje upravo od ishrane“.

Program dr Gifing je pristup koji podrazumeva odgovarajući izbor namirnica i suplementaciju. „Opšta pravila hrono ishrane su tri obroka dnevno, uvek u određeno vreme i u jednakim vremenskim razmacima, sa pravilnom kombinacijom namirnica. Primenom programa se postižu najoptimalniji rezultati, sprečavaju se oboljenja i metabolički poremećaji, a fiziološki procesi organizama se dovode u ravnotežu“, izjavio je Đorđe Pejić, nutricionista Centra dr Gifing.

Nakon predstavljanja programa, gosti su u opuštenoj atmosferi uživali i u posebno pripremljenom, raznolikom hrono meniju. Kako bi ponuđena jela mogla da se kombinuju što zdravije, doktorka Gifing je objasnila nutritivne karakteristike i prednosti svakog jela na meniju.