"Deselepojede LORENZO I KAKALAMBA" je porodični restoran koji je za kratko vreme uspeo da osvoji goste svojom originalnošću, šarmom i jedinstvenim spojem Firence i Pirota – tako smo dobili spoj tradicije, jednostavnosti i novih tehnologija u pripremi hrane, kao i uvek novih vizuelnih iznenađenja. Kroz autentičnu ponudu tradicionalnih firentinskih i piroćanskih specijaliteta i istog takvog ambijenta, imaćete osećaj da ste na jugu Srbije ili ste otputovali kroz vreme nazad u renesansnu Italiju. Pred vama će se nizati slike i mešati ukusi prošlosti i budućnosti, tradicije i avangarde. Zapitaćete se da niste možda zalutali u muzej, a kada vam se oko privikne na čudesan svet u kom ste se zatekli a osmeh uporno ostajao na licu, setićete se zašto ste odabrali baš tu da jedete. Došli ste u jednu veliku porodicu koja voli to što radi.

Restoran Lorenzo & Kakalamba dobio je prestižnu titulu AMBASADOR LUCE od strane toskanske vinske kuće LUCE DELLA VITE. Titula je uručena vlasnici restorana Sanji Đorđević 20.09.2016. godine u prostorijama restorana, uz prisustvo eminentnih ličnosti Beograda, Pirota i Srbije.

Ova nagrada je tek 40-ti put dodeljena u svetu i predstavlja potvrdu gastronomskog i turističkog prestiža. U istočnoj Evropi uručene su 4 nagrade AMBASADOR LUCE dok ni jedna na prostorima EX-Yu. Ostalih 36 uručene su restoranima širom sveta od Los Anđelesa do Tokija.

Poštovanje koje je restoran Lorenzo & Kakalamba zaslužio od strane kuće vina FRESCOBALDI iz Toskane se ogleda, između ostalog, u tome da se na svakom stolu gostima nudi LAUDEMIO FRESCOBALDI maslinovo ulje i LEONARDI aceto balsamico.

Vlasnica restorana završila je u Firenci akademiju Apicius i time postala Master chef Toskanske kuhinje. Njeni chef mentori iz Firence, Londona i Amsterdama omogućili su joj spoznaju najsavremenijih tehnika pripremanja hrane, a specijalnost Lorenza & Kakalambe tradicionalna toskanska i pirotska kuhinja uz pripremu savremenih internacionalnih jela.