U sklopu događaja One Run Global trči se istog dana u 15 zemalja sveta! One Run je godišnji trkački događaj, koji postoji već 7 godina i stalno širi broj zemalja i kontinenata gde se trka održava u istom danu! Do sada je čak dva puta uvršten u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći polumaraton sa sinhronizovanim startom na svetu (2020. i 2021. godine)! Ove godine, 19. maja, trčimo u Srbiji, Brazilu, Kamerunu, Rusiji, Kini, Egiptu, Nepalu i još mnogo zemalja! U svim gradovima trči se (ili hoda) neka od čak 4 ponuđenih distanci: 1km, 5km, 10km, 21km. U Beogradu start je predviđen u 18h kod Brankovog mosta (Staro sajmište), a staza se proteže najlepšim kejom pored Save i Dunava na Novom Beogradu. Trči se pored parka Prijateljstva i parka Ušće, sa slikovitim pogledom na Beogradske obale i Kalemegdansku tvrđavu.

Sportsko udruženje Running Community poziva sve ljubitelje aktivnosti na otvorenom da dođu na ovaj svetski događaj, kao učesnici (ograničen broj mesta!), volonteri ili navijači! Na trci od 1k nastupiće i porodice sa decom, a mnogima će One Run biti prva trka u životu!

Svi učesnici dobijaju startni paket koji uključuje funkcionalnu majicu i medalju, baš onakve kakve će nositi trkači širom sveta. U startnoj zoni očekuju nas aktivacije partnera i sponzora, kao i sveža pića! DJ sa bine će obezbediti dobru atmosferu za ples!

Trkači će imati profesionalne trenere trčanja za zagrevanje pre trke i mesto za odlaganje ličnih stvari. Na kraju će svi učesnici imati priliku da osvoje nagradu na specijalnoj lutriji, jer ne slavimo samo najbrže, već sve trkače i aktivne ljude!

Ovom događaju prisustvovaće učesnici iz celog regiona, a agenda i više informacija se može naći na sajtu www.belgrade.run kao i na instagram profilu trke One Run Belgrade (@onerunserbia).