U subotu 23. decembra tradicionalno će biti organizovan Novogodišnji Humanitarni Dan u KROKODILovom Centru (Karađorđeva 43, Ulaz s Malih stepenica) kako bismo podržali male heroje koji se nalaze na Institutu za majku i dete na odeljenju za pulmologiju i leče se od teških respiratornih infekcija. Kako je iza nas period značajnog porasta broja hospitalizacija zbog bronho-opstrukcija doktori sa Instituta bili su prinuđeni da najmlađe pacijente smeštaju i na druga odeljenja koja nisu sasvim opremljenja za lečenje respiratornih bolesti. Tako ih je na primer u ovom trenutku na odeljenju za nefrologiju petoro a odeljenje ne poseduje ni jedan inhalator koji je neophodan za hitno lečenje. Uz pomoć vašeg skromnog doprinosa omogućićemo malim borcima da dobiju ono što im je najpotrebnije kako bi uspešno otpočeli i završili svoje lečenje u bolnici. Samim tim pomoći ćemo i svima onima koji se brinu o njima. Za kupovinu jednog novog koncentratora i inhalatora nam je potrebno da prikupimo 170 000 dinara.

Od podne učestvujte u humanitarnoj trci na 7k i/ili uz topli obrok nakon nje poslušajte predavanje o ulozi rekreativnog sporta u prevenciji i smanjivanju porasta nasilja kod mladih. Počastite nekoga našim humanitarnim ručkom ili jednostavno dođite na kafu, kolače i kupite neke od umetničkih radova umetnika koji su izlagali u KROKODILovom Centru.
 
Novogodišnji Humanitarni Dan počeće u 12 sati humanitarnom trkom na 7k u formi treninga na platou ispred KROKODILovog Centra na samom početku Brankovog mosta. Pozivamo da se akciji pridruže i oni koji žele da trče sa nama ali na daljinu! Učešće na daljinu je moguće tako što ćete u vreme trke trčati prijavljenu dužinu na lokaciji koju sami izbaberete i poslati nam svoju fotografiju sa medaljom i skrin šot maršrute koju ste trčali. Startni paket dobićete uoči trke na kućnu adresu, a nakon prijave i uplate kotizacije.
 
U KROKODILovom Centru trkači će moći da ostave stvari i presvuku se a na istom mestu će se od 13 sati služiti Humanitarni ručak (humanitarni ručak uključuje glavno jelo u mesnoj i vegetarijanskoj varijanti i piće). Od 13:30 sati će se održati i predavanje o ulozi rekreativnog sporta u prevenciji i smanjivanju porasta nasilja kod mladih koje će održati Igor Čurović.
 
Ne zaboravite da ponesete i neku svoju pročitanu knjigu i razmenite je po principu 1:1 – knjigu koju ste doneli, zamenite za neku drugu.
 
Preporučena minimalna kotizacija/donacija za trku iznosi 3000 dinara a za humanitarni ručak sa pićem 2000 dinara. Kotizacija za trku sa ručkom i pićem iznosti 4000 dinara.
 
Svaki trkač dobiće startni paket u kome će se nalaziti majica, startni broj i specijalno dizajnirana medalja. Preuzimanje paketa biće moguće u KROKODILovom Centru 22. decembra od 15 do 20 sati i na dan trke od 10 sati na istom mestu.
 
Skrećemo vam pažnju da učestvovanje na trci ne podrazumeva automatski i učestvovanje na ručku ali i obratno. Zato vas koji planirate da uzmete učešće u humanitarnoj trci pozivamo da se zadržite i na ručku i pratećem programu. Isto tako, vas koji planirate da nam se pridružite na ručku ohrabrujemo da se priključite trci i odmerite snage pre svega sami sa sobom.
 
Kotizacije/donacije za trku i/ili ručak moguće je uplatiti isključivo preko računa organizatora: Udruženje KROKODIL (Karađorđeva 43, Beograd), 170-0030039599000-25. Svrha uplate: Donacija za humanitarni trening i/ili ručak IME_PREZIME.
 
Organizatori humanitarne trke su: Savez za rekreaciju i fitnes Beograda, AK RUNNING i Udruženje KROKODIL. Partner trke je Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda. Podrška: ProSport, Esensa i Viktus. Predavanje se realizuje u okviru projekta Zašto kažeš ljubav a misliš na rat? koji je podržala Ambasada Kraljevine Holandije u Beogradu kroz program MATRA.