Treći Trg u poslednja 3 dana sajma knjiga od 12 časova predstavlja svoje autore i biblioteke. Posebno izdvajamo novopokrenutu tt ediciju za svetsku književnost koja je osnovana u saradnji sa Čigoja štampom, zatim biblioteku beogradskog festivala poezije i knjige „Trgni se! Poezija“, Desant, ediciju za savremeni roman, Sa Trećeg Trga, biblioteku književnog časopisa Treći Trg, Pasoš/Passport, ediciju za savremenu poeziju, i biblioteku Poezija & Poezija.

Pored domaćih pisaca i prevodilaca na našem štandu moći ćete da se družite s posebnim gostima iz inostranstva portugalskim piscem Gonsalom M. Tavarešom, dobitnikom nagrade „Žoze Saramago“, češkom književnicom Kateržinom Rudčenkovom i hrvatskom pesnikinjom Nevom Lukić.

28. oktobra od 12 do 15 časova naši gosti su Duško Novaković, Dušan Savić, Aleksandar Mandić...

Od 15 do 16 časova – Neva Lukić.

Od 18 do 20 časova – Kateržina Rudčenkova.

29. oktobra od 12 do 14 časova na štandu Trećeg Trga su Borko Veljović, Viktor Radonjić, Veljko Petranović...

Od 14 do 16 časova – Kateržina Rudčenkova.

Od 17 do 18 časova održaće se promocija antologije angolske priče Kad bi život bio takav, koju će predstaviti njeni prevodioci.

Od 18.30 do 20.30 – Gonsalo M. Tavareš.

30. oktobra od 12 do 15 časova gosti našeg štanda su prevodioci sa portugalskog jezika Tamina Šop, Marija Panajotović, Ana Lukić, Mladen Ćirić...

Od 16 do 18 časova – Gonsalo M. Tavareš.


Pozivamo Vas da se sretnete sa piscima i prevodiocima u tim terminima, a u pilogu Vam dostavljamo spisak izdanja Trećeg Trga sa sajamskim popustom, koji možete ostvariti samo na našem štandu u hali 1, br. 1412.