Avon slavi prvih 10.godina u Srbiji
Avon, kompanija u potpunosti posvećena ženama, u godini kada slavi 125. rođendan, obeležava i prvih deset godina uspešnog poslovanja u Srbiji. Kao najveća kompanija direktne prodaje na svetu, ali i najveća svetska korporativna filantropija koja još od 1955. godine realizuje brojne programe sa fokusom na pitanja od važnosti za žene, Avon je na svojoj gala proslavi najavio donaciju aparata za stereotaksičnu vakuum asistiranu biopsiju Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Zahvaljujući ovom aparatu vrhunske tehnologije u vrednosti od 25.000 evra, značajno će biti olakšano dijagnosticiranje raka dojke, najrasprostranjenije bolesti među ženama od koje godišnje oboli 4000 žena u Srbiji, a koja svake godine na globalnom nivou odnese više od 400.000 života.

„Ova 2011. godina za nas u Avonu je godina velikih jubileja. Ove godine obeležili smo 125 godina postojanja kompanije, a sada imamo zaista ogromno zadovoljstvo da obeležimo i prvih 10 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, kojoj smo mi u Avonu dugoročno posvećeni. Kao prava kompanija za žene, potpuno smo posvećeni ženama, njihovom osnaživanju i lepšem i kvalitetnijem životu; i to ne samo putem inovativnih kozmetičkih proizvoda. Za milione žena širom sveta Avon znači ekonomsku nezavisnost, mogućnost da izdržavaju sebe i svoje porodice; prvu mamografiju, pobedu nad rakom dojke ili hrabrost da podignu svoj glas protiv nasilja u porodici. Danas imam posebnu čast da ispred kompanije Avon u Srbiji uručim još jednu značajnu donaciju koja ćeučiniti dodatni korak u borbi protiv raka dojke i da se od sveg srca zahvalim svima onima koji su kupujući Avon proizvode sa ružičastom vrpcom učinili ovo mogućim", rekao je Sebastian Bako, Generalni Direktor Avon DunavGrupe.

„Oprema koju danas imamo omogućava ženama da se bolesti dojke ranije otkriju kada je, kod gotovo svih žena bolest potpuno izlečiva. Aparat za stereotaksičnu vakuum asistiranu biopsiju omogućava dobijanje rezultata pregleda za manje od jednog sata, što znači da će daleko veći broj žena u Srbiji moći da dobije dijagnozu za neuporedivo kraće vreme uz minimalnu količinu stresa. Možemo reći da ovim aparatom Avon upotpunjuje sistem za stereotaksičnu biopsiju dojke, jer je 2006. godine Avon donirao sto za stereotakscinu biopsiju, a sada ćemo imati kompletiran sistem za ranu i preciznu dijagnostiku. Zbog toga ću biti slobodan da se zahvalim Avonu u ime svih žena Srbije i da obećamo da će doskorašnje liste čekanja biti prošlost, a da će vreme do operacije i potpunog oporavka biti sve kraće i izgledi za potpuno izelečenje realnost.”, izjavio je dr Zoran Rakočević, direktor beogradskog Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

„Mnogo toga je učinjeno od 2004. kada smo pokrenuli naš prvi filantropski program u Srbiji, Avon akciju za borbu protiv raka dojke, do danas. U godini našeg jubileja, kroz kampanju „Nije samo narukvica“, podigli smo glas kako bismo unapredili svest javnosti i zajedno rekli NE nasilju u porodici. Kontinuiranim programima podižemo svest i informišemo o važnosti redovnih pregleda kada je rak dojke u pitanju, a podrškom u vidu najsavremenijih medicinskih aparata doprinosimo boljoj i kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti žena u Srbiji. Naravno, ovime se na zaustavljamo, još je dosta toga pred nama što možemo i moramo da učinimo i Avon je kako u svetu tako i u Srbiji potpuno posvećen svojoj misiji da živote žena i njihovih porodica učini boljim i kvalitetnijim“, istakla je Jelena Malenović, PR i Advertajzing menadžer Avon Dunav grupe.

Proslavi su, među mnogobrojnim zvanicama, prisustvovali: Katarina Radivojevic, Milica Milsa, Srna Lango, Lokica Stefanovic, Biljana Obradovic.