Lilly i Durex u borbi protiv AIDS-a
Vlada Stanojević brine o svom zdravlju.

Beograd 1. decembar 2011.godine – Povodom obeležavanja svetskog dana borbe protiv AIDS-a, najveći domaći lanac drogerija, kompanija Lilly drogerije u saradnji sa svetski poznatim proizvođačem prezervativa, Durex-om, podržala je globalnu akciju prevencije i borbe protiv ove opake bolesti, podelom čak 20.000 prezevativa u svim Lilly-jevim objektima širom Srbije. Svi oni koji budu posetili poznate drogerije prvog decembra, dobiće Durex prezervative, čime se apeluje na veću brugu o zdravlju i prevenciju najpogubnije bolesti 20. veka.

Vlada Stanojević, poznato TV lice i voditelj televizije Pink, kaže da ljudi u velikoj meri nisu svesni ozbiljnosti ove opake bolesti i da ne vode dovoljno računa o svom zdravlju. “Korišćenje prezervativa stvar je odgovornosti prema sebi i drugima, i treba da se podrazumeva.” – rekao je poznati voditelj, koji je u javnosti poznat kao veliki ljubitelj nežnijeg pola.

Proizvođač prezervativa Durex, objavio je istraživanje, koje je pokazalo da je 64,5 odsto seksualno aktivnih stanovnika Srbije zabrinuto zbog opasnosti zaraze HIV virusom, ali da se u Srbiji godišnje proda samo 1,42 kondoma po glavi stanovnika. Zbog toga je kompanija Lilly drogerije odlučila da kroz besplatnu distribuciju Dureksovih prezervativa, poveća svest građana o opasnostima ove bolesti i učini još dostupnijom jednu od vidova zaštite.

Besplatno testiranje na HIV, ulične akcije, podela kondoma, poput ove u Lilly-ju, ali i tribine i predavanja, deo su onoga što organizacije koje se bore protiv AIDS-a pripremaju, kako bi podstakle svest i obaveštenost građana, ali i da bi ukazale na to da je sida, zahvaljujući novim metodama lečenja nije više samo bolest od koje se umire, već sa kojom se živi.

Kompanija Lilly drogerije danas broji preko 120 maloprodajnih mesta širom Srbije, što je dokaz da su građani u velikoj meri prepoznali ono što su tražili. U Lilly-ju često možete naići na akcije i značajno sniženja cena, čime postaje jasno zašto su Lilly drogerije danas najpopularniji lanac drogerija u Srbiji.