Pet stotina primeraka knjige "Naš otac" na poklon bibliotekama širom Srbije
Izdavačka kuća "Globosino Aleksandrija" poklanja bibliotekama u Srbiji 500 (pet stotina) primeraka romana "Naš otac" Ljiljane Habjanović Đurović. "Ministarstvo kulture nikada nije otkupljivalo moje knjige. Kupovale su ih same biblioteke, jer su ih čitaoci tražili. Međutim, biblioteke su sve siromašnije, a propisan način nabavke knjiga ne daje im mnogo mogućnosti za izbor naslova. Tako čitaoci ostaju uskraćeni za knjigu koju bi želeli da pročitaju, a nemaju novac da je kupe.

Zbog tih svojih čitalaca odlučila sam da svakoj biblioteci u Srbiji poklonim po tri ili četiri primerka romana "Naš otac", što je ukupno 500 (pet stotina) knjiga", rekla je Ljiljana Habjanović Đurović.

Roman "Naš otac" bio je najprodavanija knjiga na prošlogodišnjem Beogradskom sajmu knjiga. Od 20. februara biće u prodaji i na kioscima širom Srbije. Od oktobra prošle godine do sada štampan je u tiražu od 45.000 (četrdeset pet hiljada) primeraka. Preveden je na engleski jezik i u elektronskom formatu objavljen je na Amazonu.

"Naš otac" je potresno svedočanstvo žene koja prvi put posle četrdeset tri godine sreće svoga oca. Sa njom su njene uspomene. Sa njim je njegova kći z drugog braka. To je knjiga o značaju porodice i, istovremeno, upozorenje roditeljima šta nikako ne smeju sa urade svojoj deci.