Pokretanje ciklusa edukatvinh programa u Kuci kralja Petra
Kuća Kralja Petra I otvara  vrata za sve koji žele da otkriju svet likovne umetnosti i u njemu učestvuju. Kroz široku ponudu Likovnih Ateljea deca i odrasli će stvarati raznovrsne predmete uz pomoć profesionalnih likovnih umetnika koji vode ateljee. Na Likovnim Ateljeima kroz uzbudljivo druženje otkrivaćemo zajedno raznovrsne materijale za crtanje, slikanje i vajanje. A na Ateljeima Ukrasnih Umetnosti upoznavaćemo tehnike vitraža, slikanja na staklu i svili i upustićemo se u avanturu stvaranja unikatnog nakita. Stvorićemo maštovite ogrlice, narukvice, prstenje i minđuše izuzetne lepote a po našim željama.

Neiscrpna bogatstva likovnog izražavanja u društvu umetnika koji se bilingvalno izražavaju na Francuskom i Italijanskom jeziku otvaraju potpuno nov svet unutar kog će deca otkrivati ne samo  raznovrsnost likovnog izražavanja već i jezičkog.

Deca školskog uzrasta mogu da nauče italijanski ili fracuski na Likovnim Jezičkim Ateljeima i da na interesantan i kreativan način savladaju osnove jezika ili prošire i prodube već postojeće znanje. Program uvoda u likovnu umetnost vode magistri slikarstva Nataša Budimlija i Alina Gadomski Todorović.

Kuća kralja Petra pokreće ciklus edukativnih programa za decu i odrasle. Od februara 2014. godine u Kući kralja Petra biće organizovane likovne umetničke radionice sledećih sadržaja:

1. Umetnička radionica duboreza – voditelj radionice Nina Nikolić, primenjeni umetnik.

2. Radionice ukrasne umetnosti (slikanje na svili, staklu, vitraž, keramika) – voditelji radionice mr Nataša Budimlija i mr Alina Gadomski Todorović, akademski slikari.

3. Radionica ikonopisa – voditelj radionice mr Dragan Cvetković  - Cvele, akademski slikar.

4. Jezičke likovne radionice na italijanskom i francuskom jeziku za decu – voditelji radionice mr Nataša Budimlija i mr Alina Gadomski Todorović,  akademski slikari.

Prve dve pilot radionice, na kojima će voditelji polaznike upoznati sa programom radionica za ceo semestar, biće održane 29. i 31. januara 2014. godine u 19 časova. Više informacija o radionicama i njihovim voditeljima mogu se dobiti radnim danima u Kući kralja Petra, Vase Pelagića 40, Beograd, ili putem telefona 011 26 52 986 od 12 do 16h.