"Jedno dete - jedna knjiga" obradovaće svu decu "Velikog srca"
Eurobank, Fondacija "Ana i Vlade Divac" i izdavačka kuća Laguna tokom leta posetiće svih osamnaest vrtića širom Srbije čija su igrališta renovirana tokom protekle 3 godine uz pomoć "Velikog srca" u okviru akcije "Jedno dete - jedna knjiga" i pokloniti svakom vrtiću po 250 knjiga za dečje biblioteke.

"U protekle tri godine u okviru projekta 'Veliko srce' vratili smo osmeh na lice više od 8.000 mališana u 18 vrtića širom Srbije. U tome su nam pomogli naši klijenti zajedno sa Fondacijom 'Ana i Vlade Divac'. Takođe, prilikom realizacije projekta, uočili smo da vrtići u Srbiji ne poseduju biblioteke za decu. Kroz saradnju sa izdavačkom kućom Laguna, dali smo svoj doprinos rešavanju ovog problema i svim vrtićima u kojima su rekonstruisana igrališta donirati dečje knjige. Verujemo da je to najbolji način da utičemo na mališane da steknu naviku čitanja", istakla je Nataša Krstić, direktorka korporativnih komunikacija u Eurobank.

Četvrtoj godini humanitarnog projekta pridružila se i izdavačka kuća Laguna u nameri da literaturom oplemeni boravak dece u vrtićima i podstakne sticanje navike čitanja i odlaska u biblioteku kod najmlađih.