Besplatno školovanje na ITAcademy i BusinessAcademy za osobe sa invaliditetom 2013
Kompanija LINK group će za 2013/2014. godinu dodeliti osam besplatnih školovanja za osobe sa invaliditetom sa prebivalištem u Srbiji, a kompletna obuka će se obavljati onlajn. Oni koji budu napisali najinspirativnija motivaciona pisma i pokazali na koji način im ovo školovanje može pomoći u budućnosti za posao kojim žele da se bave dobiće besplatno školovanje na BusinessAcademy i ITAcademy u Beogradu.

Konkurs traje do 15. oktobra 2013. godine, a više informacija o pravilima konkursa dostupno je na sledećem linku. Konkursnu dokumentaciju potrebno je poslati na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Zainteresovani mogu da izaberu program koji žele na BusinessAcademy (http://www.biznis-akademija.com/) ili ITAcademy (http://www.it-akademija.com/).

– Želeli smo da pomognemo osobama sa invaliditetom da steknu praktična znanja iz oblasti bizinisa i informacionih tehnologija, koja će im omogućiti da na tržištu rada budu konkurentni i da postanu prvi izbor poslodavca za mnoga zanimanja koja donosi savremeno poslovanje. Mnogi aktuelni poslovi danas mogu da se obavljaju od kuće, naročito kada je u pitanju IT – kaže Nikola Subotić, izvršni menadžer kompanije LINK group.

On dodaje da danas preko 70% polaznika na ITAcademy i BusinessAcademy kurseve pohađa onlajn, koristeći  platformu za učenje na daljinu, te da je na taj način kurseve ove dve obrazovne ustanove već koristilo i nekoliko desetina osoba sa invaliditetom.

Inače, planirano je da stipendije budu podeljene na teritoriji tri države u kojima postoje obrazovne ustanove kompanije LINK group: u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Rumuniji. Ukupan broj ovih internacionalnih stipendija predviđenih za konkurs je 20, čija je ukupna vrednost 40.000 evra, od čega će u Srbiji biti podeljeno osam, a u Bosni i Hercegovini i Rumuniji po šest.