Svi srednjoškolci koji vole računare i žele da se bave IT-jem, mogu da iskoriste leto da steknu neka nova znanja i veštine. Letnja škola programiranja, koju organizuju Visoka škola za informacione tehnologije ITS i kompanije LINK group i ComTrade to će im i omogućiti.

Učešće u letnjoj školi je besplatno, a zainteresovani se mogu prijaviti na sledećem linku. Letnja škola će se održati od 26. do 30. avgusta, a prijave su do 20. avgusta. Broj mesta je ograničen na 20 učesnika.

Kako da naprave svoju prvu veb aplikaciju, blog ili sajt, kako izgleda proći kroz celokupan proces razvoja jenog softverskog rešenja, te kako funkcioniše timski rad na IT projektu, samo su neke od stvari sa kojima će moći da se upoznaju učesnici ove letnje škole. Prednost će imati učenici III razreda srednje škole koji pokazuju izuzetno interesovanje za informacione tehnologije, i postigli su dobre rezultate u učenju.

Za svega 5 dana, uz iskusne IT stručnjake, učesnici će moći da steknu potpuno nove veštine u IT-ju u programiranju. Ne samo da će srednjoškolci moći da steknu nova znanja u atmosferi jedne savremene visoke škole kakva je ITS, u moderno opremljenom prostoru, nego će imati jedinstvenu priliku da obiđu i upoznaju se sa poslovnim okruženjem i načinom rada u uspešnoj IT kompaniji kakva je ComTrade.

Oni koji budu među 20 izabranih koji će pohađati ovu besplatnu školu, ostvariće i pravo na specijalne stipendijske uslove upisa na Visoku školu strukovnih studija za informacione tehnologije ITS.

Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS je prva akreditovana privatna visokoškolska ustanova u oblasti informacionih tehnologija u Srbiji. Nastava se odvija u okviru četiri programa: Informacione tehnologije, Računarska multimedija, Elektronsko poslovanje, Organizacija poslovnih sistema (IT). Osnivač Visoke škole za informacione tehnologije (ITS) su dve poznate i uspešne kompanije, lideri u oblasti IT-ја na našim prostorima - ComTrade i LINK group. Neki od partnera ITS-a su: Apple, HP, Acer, Toshiba, EMC, Oracle, Microsoft, Fujitsu-Siemens, i još mnogo drugih kompanija u zemlji, regionu, i šire.