Saša Đorđević učesnik UNIQA košarkaške ekspertske lige
U okviru UNIQA košarkaške ekspertske lige, na Kopaonik biznis forumu, snage su odmerile  ekipe "Svi ostali ekonomisti", koja je igrala u obeležjima UNIQA osiguranja, i ekipa Saveza ekonomista Srbije "Nepobedivi". Poznati ekonomski stručnjaci iz zemlje i regiona, političari i predstavnici uspešnih kompanija, pokazali su zavidnu kondiciju i umeće i na košarkaškom terenu, na utakmici koja je obeležila dvadeseti biznis forum.

Iako je rezultat bio u drugom planu, obe ekipe dale su svoj maksimum. Posle neizvesne borbe, ekipa SES-a, predvođena vlasnikom ITM Grupe Toplicom Spasojevićem, slavila je sa dva poena razlike. Ekipa "Svi ostali ekonomisti" imala je šansu da preko slobodnih bacanja, nakon faula pri šutu za tri poena, dođe do izjednačenja, ali je bila neprecizna.

Proslavljeni srpski košarkaš i promoter UNIQA osiguranja, Aleksandar Đorđević, ovoga puta se oprobao u ulozi sudije i odlučivao ko je bolji na terenu. Pre početka utakmice, on je u ime UNIQA osiguranja, dodelio donaciju od 100.000 dinara porodici Dinić iz Kraljeva. Donacija je uručena kao deo akcije dnevnog lista Blic "Srce za bebe", i omogućiće porodici Dinić, koja ima četvoro dece, da plati stanarinu u narednih 20 meseci.

Košarkaška utakmica bila je samo pauza od svakodnevnih aktivnosti i predavanja na ovogodišnju temu, koja je – reindustrijalizacija. Kopaonik biznis forum svake godine oko 500 učesnika - od predstavnika Vlade Srbije, međunarodnih finansijskih institucija i diplomatskih predstavništava, do predstavnika realnog i finansijskog sektora i univerziteta.

O UNIQA grupaciji Austrija

Austrijska grupacija UNIQA  jedan je od vodećih osiguravajućih koncerna u Centralno-istočnoj Evropi sa uslužnom i prodajnom mrežom na 20 tržišta ovog regiona i premijom od preko 6,2 milijarde EUR. UNIQA u Evropi ima 17,5 miliona zaključenih polisa i  8,5 miliona osiguranika. UNIQA Versicherungen AG, Holding kompanija grupacije, kotira se u najvišem segmentu Bečke berze, na tzv. primarnom tržištu. I osigurani i potencijalni klijenti mogu da računaju na najviši kvalitet usluge, najveću sigurnost i nova sredstva koje velika i uvažena internacionalna firma kao što je UNIQA može da pruži.