Završen Nike The Chance projekat
Marko Di Lauro, Kevin Salazar i Gonzalo Balbi su pobednici Nike The Chance projekta. Na kraju svetske turneje 16 najboljih, ova trojica fudbalera prepoznati su kao najtalentovaniji od strane glavnog trenera Nike Akademije Džimija Giligana.

Nakon šest nedelja putovanja, koje je šesnaestorici finalista omogućilo da dožive profesionalni fudbal i elitne treninge na najvišem nivou, proglašena su najbolja tri igrača finala Nike The Chance - Marko Di Lauro iz Italije, Kevin Salazar iz Kolumbije i Gonzalo Balbi iz Španije zaslužili su svoje mesto na Nike Akademiji u Engleskoj koju podržava FA Premijer Liga.

„Svetska turneja je pružila šesnaestorici finalista životnu fudbalsku šansu. Posvećenost odabranih bila je nezaustavljiva i standard igre veoma impresivan. Finalisti su dali sve od sebe tokom Nike The Chance turneje i svi treba da se ponose sobom i onim što su postigli. Bilo je zadovoljstvo raditi sa njima i svima im želim puno uspeha u budućnosti – siguran sam da ovo nije kraj njihovog puta. Unapred se radujem radu sa Markom, Kevinom i Gonzalom na Nike Akademiji tokom kog će se nastaviti nihov razvoj i gde će im biti pružena prilika da budu primećeni na višim nivoima igre“ – rekao je glavni trener Nike The Chance svetske turneje i direktor Nike Fudbalske Akademije, Džimi Giligan.

Nike The Chance je jedinstvena globalna potraga za talentima koja fudbalskim amaterima pruža šansu da se dokažu na elitnom nivou i unaprede svoju igru. Preko 100.000 igrača iz 55 zemalja širom sveta učestvovalo je u Nike The Chance 2012 koji je rezuiltirao stotinom učesnika globalnog finala na Omladinskoj Akademiji FK Barselona.

Najboljih 16 igrača svetskog finala u Barseloni prošlog leta pozvano je na svetsku turneju pod budnim okom glavnog trenera Nike The Chance svetske turneje i direktora Nike Fudbalske Akamedije Džimija Giligana. Posetili su neke od najprestižnijih fudblaskih institucija uključujući FK Juventus, Mančester Junajted, US Soker i Engleski Nacionalni Fudbalski Centar u Sent-Džordž parku. I upozanli mnoge
poznate svetske igrače i trenere.