Proslavljeni košarkaš Raša Nesterović pokrenuo akciju za pomoć ugroženom stanovništvu
Zajedno sa proslavljenim slovenačkim centrom Radoslavom Rašom Nesterovićem, brojni građani Slovenije, već 10 dana, intenzivno prikupljaju neophodne namirnice za ugroženo stanovništvo u regionu, i do sada su poslali 400 tona najpotrebnijih proizvoda.

U saradnji sa Kulturno pastoralnim centrom Srpske pravoslavne crkve, koji im je obezbedio neophodan prostor za skladištenje i organizovanje distribucije prikupljenih donacija, dobri ljudi iz Slovenije su poslali u Srbiju, Bosnu i Hrvatsku 19 punih šlepera pomoći. Svaki šleper je prevezao do ugroženih na poplavljenim područjima po 10 tona vode, 8 tona brojnih prehrambenih namirnica i 6 tona neophodnih higijenskih stvari.
U okviru akcije u Ljubljani svakodnevno volontira više od sto ljudi,a njihov nesebični angažman potvrđuje i informacija da su bez odmora proveli15.800 satiprikupljajući pomoć za prijatelje iz regiona koje je pogodila ova prirodna katastrofa.

Proslavljeni košarkaš srpskog porekla izrazio je veliku zahvalnost za sve ljude dobre volje koji pomažu u ovim teškim trenucima, i poručuje da će se humanitarnu akcijaprikupljanja pomoći nastaviti i u narednom periodu.