NAJVEĆA NIKE BELGRADE 10K TRKA DO SADA
U nedelju, 17. septembra, na beogradskom Ušću, održana je najveća do sada BELGRADE 10K trka. Ovogodišnja, šesta po redu trka okupila je, uprkos lošim vremenskim uslovima, rekordnih 12 hiljada trkača koji su trčali gradsku rutu od deset kilometara. Hiljade trkača tradicionalno je na Ušću startovalo BELGRADE 10K trku i trasom preko Brankovog mosta, oko Kalemegdana i nazad kroz Novi Beograd istrčalo zadatu kilometražu. Zadovoljstvo da svečano označi početak do sada najveće Nike trke na ovim prostorima imala je naša zlatna olimpijka, Milica Mandić, a veliki broj poznatih ličnosti zajednički je bodrio trkače i dao apsolutnu podršku promociji sporta.

Pre početka trke, trkači su u jedinstvenom Nike gradu učestvovali u brojnim pripremama za start, od zagrevanja sa profesionalnim trenerima iz Nike+ Training Club-a, testa kondicije u Running Lab-u, sve do Beauty zone i dela sa sportskom masažom. Specijalno iznenađenje za prisutne u Nike gradu svakako je bio muzički koncert popularne pevačice Nikolije i rep grupe THCF koji su dodatno zagrejali masu pred trku, dok su se domaćini i voditelji, Una Senić i Nemanja Kostić pobrinuli za dobro raspoloženje svih prisutnih.

“BELGRADE 10K je ove godine oborio apsolutno sve rekorde kada je u pitanju broj trkača. Rekordnih 12 hiljada ljudi oprobalo se u trci na deset kilometara i postalo deo značajne domaće trkačke istorije. Nastavićemo da postavljamo visoke ciljeve kada je negovanje i promovisanje trčanja i sporta u pitanju“, rekla je regionalna brend menadžerka kompanije Sport Time, Jelena Stojanović.

Pobednici velike BELGRADE 10K trke u ženskoj konkurenciji su Olivera Jevtić sa vremenom 00:33:58, Teodora Simović sa vremenom 00:36:15, Biljana Cvijanović sa vremenom 00:37:10. Pobednici u muškoj konkurenciji su Naivni Kiplimo Samuel sa vremenom 00:30:19, Osman Junuzović sa vremenom 00:31:19, Nemanja Cerovac sa vremenom 00:31:32.

Svi trkači na poklon su dobili Nike majice i druge zanimljive poklone koje su obezbedili partneri BELGRADE 10K trke, brendovi Aqua Viva, Nivea, Red Bull, Bambi, FitPass, Telenor i Volkswagen.