Maksim Njego - najbolji mladi novinar Srbije u projektu“Fudbal za prijateljstvo”
Žiri Konkursa za mlade novinare “Ja sam izveštač!” za Srbiju – sastavljen od predstavnika medijskih partnera projekta, lokalnog ambasadora projekta, predstavnika FK “Crvena zvezda” i predstavnika kompanije Gazprom - odlučio je da je Maksim Njego iz Beograda pobednik i budući predstavnik Srbije u Međunarodnom dečijem pres-centru na Drugom međunarodnom dečijem forumu “Fudbal za prijateljstvo” koji će se održati tokom dana finalnog meča UEFA Lige šampiona 24. maja u Lisabonu !

U sklopu dečijeg društveno-odgovornog projekta “Fudbal za prijateljstvo” pod pokroviteljstvom kompanije Gazprom i patronatom fudbalske legende Franca Bekenbauera, po prvi put je pokrenut Međunarodni dečiji pres-centar, čiji članovi će biti mladi novinari, uzrasta od 12 do 14 godina,  iz: Belorusije, Bugarske, Francuske, Holandije, Hrvatske, Mađarske, Nemačke, Poljske, Portugala, Rusije, Slovenije, Srbije, Turske i Velike Britanije.

Pored toga što će imati to zadovoljstvo da prisustvuje finalnom meču UEFA Lige šampiona sezone 2013/2014, Maksim Njego će - zajedno sa svojim vršnjacima iz Međunarodnog dečijeg pres-centra i izveštačima sa ovog događaja iz vodećih evropskih medija - pisati članke i reportaže o projektu, i raditi intervjue sa delegatima i specijalnim gostima foruma.

Konkurs “Ja sam izveštač!” zahtevao je od svih kandidata da prirede intervju na engleskom jeziku sa sagovornikom koji se bavi ili se bavio fudbalom - kroz koji su isticali vrednosti projekta „Fudbal za prijateljstvo“: tradiciju, mir, prijateljstvo, pobedu, zdravlje, jednakost, fer-plej i posvećenost.

Žiri je takođe odlučio da posebno pohvali radove finalista konkursa za Srbiju – Ele Krmpotić, Andrije Račića, Jovana Moldovana i Mateje Jovanovića !

“Sjajna je vest što smo dobili pobednika ovog izuzetno zanimljivog i kreativnog takmičenja, kome će učešće u radu Međunarodnog pres-centra naših najmlađih kolega tokom ovako važnog evropskog projekta biti jedinstveno iskustvo za buduću karijeru. Vodeći principi projekta “Fudbal za prijateljstvo” će “oživeti” i dobiti svoju punu afirmaciju upravo kroz njihov dosadašnji i predstojeći rad tokom Finala UEFA Lige šampiona, povoda koji je jednako inspirativan i za predstavnike medija iz cele Evrope. Ponosni smo na to što će naš Maksim biti u društvu vršnjaka iz 16 evropskih zemalja na ovom impozantnom sportskom, kulturnom i društvenom događaju, i želimo mu svu sreću i radost tokom njegovog boravka u Lisabonu!” zaključio je Ivan Ivanović, popularni voditelj TV Prva, zvanični ambasador projekta “Fudbal za prijateljstvo” kompanije Gazprom za Srbiju.