FRANC BEKENBAUER dao ekskluzivan intervju za Srbiju
Proslavljeni nemački fudbalski as Franc Bekenbauer, globalni ambasador projekta za decu “Fudbal za prijateljstvo” kompanije Gazprom, koji se po drugi put organizuje u okviru programa UEFA Lige šampiona, dao je u Berlinu ekskluzivan intervju našem poznatom TV voditelju  Ivanu Ivanoviću, ujedno ambasadoru ovog projekta za našu zemlju.

Intervju je upriličen povodom prvog “Međunarodnog dana fudbala i prijateljstva”, koji je 25. aprila obeležen u 16 zemalja - učesnica projekta širom Evrope. Ivan Ivanović imao je tu čast da za gledaoce u Srbiji dobije intervju sa “Kajzerom Francom” u biranom društvu eminentnih evropskih medija, kao što su Skaj njuz, Dejli telegraf, Dejli mejl i nemačka informativna agencija DPA.

“Oduševljen sam time što učestvujem u projektu “Fudbal za prijateljstvo” koji, kroz ljubav prema fudbalu, okuplja hiljade dečaka i devojčica širom naše planete. Simbolična razmena zeleno-plavih narukvica na “Dan fudbala i prijateljstva” na pravi i jasan način odražava noseće vrednosti ovog projekta - tradiciju, mir, prijateljstvo, pobedu, zdravlje, jednakost, fer-plej i predanost - koje naš svet čine lepšim i boljim!” izjavio je Franc Bekenbauer.

 “Dan fudbala i prijateljstva” obeležen je u Belorusiji, Bugarskoj, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Italiji, Mađarskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Portugalu, Rusiji, Sloveniji, Srbiji, Turskoj, Ukrajini i Velikoj Britaniji, kroz organizaciju prijateljskih fudbalskih utakmica, tematskih radio i TV emisija i masovnih javnih okupljanja, kao i posebnih programa u kojima su učestvovali najpoznatiji sportski asovi, funkcioneri, sportski voditelji i zvezde javnog života.

“Ponosan sam što mi je ukazana čast da – u biranom društvu vodećih evropskih medija – uradim ekskluzivan intervju sa legendarnim Francom Bekenbauerom. Inspirativne teme promocije ideje prijateljstva, jednakosti i tolerancije među decom iz različitih zemalja i važnosti zdravog sportskog života pružile su nam osnovu za sjajan intervju, uz nekoliko nezaboravnih odgovora na pitanja specijalno namenjenih našim gledaocima, koji će sigurno uživati u ovoj ekskluzivi!” naglasio je Ivan Ivanović.

Utisci sa prvog “Međunarodnog dana fudbala i prijateljstva” biće predstavljeni među decom – učesnicima drugog Foruma projekta “Fudbal za prijateljstvo” u Lisabonu  23. i 24. maja, tokom vikenda Finala UEFA Lige šampiona.