Treća po redu trka sa preprekama – Košutnjak Challenge Race 2014 održana je u Košutnjaku. Šest kilometara duga staza sa šest prepreka, nepoznatih učesnicima do pred sam početak trke, bila je izazov za 300 trkača spremnih da testiraju svoje granice izdržljivosti. Beograđani su trčali kroz šumu i blato, po klizavom terenu, preko oborenih stabala, penjali se uz brdo pomoću konopaca, preskakali nabacane bale sena, provlačili se kroz rupe u senu, preskakali konopce na visini od 50cm i za kraj plivali kroz jezero dubine metar i po.
 
Pobednici ovogodišnje trke u muškoj konkurenciji su prvoplasirani Kristijan Stošić, drugoplasirani Igor Vuković i trećeplasirani Miloš Milosavljević. U ženskoj kategoriji drugoplasirana je bila Nevena Jovanović a treće plasiranaDragana Dokmanović, dok je najbolja u ženkoj kategoriji bila Jasmina Aleksandrov, ali kao Reebokov brend ambasador svoju nagradu poklonila je najstarijem učesniku trke Vladi Stevanoviću koji je u 80-toj godini istrčao trku sa preprekam za 44 minuta. Svi pobednici trke su dobili poklon vaučere za Reebok patike.
 
Kao i prethodnih godina, start i cilj trke bio je ispred „SquashLand“ kluba u Pionirskom gradu, a Reebok fitnes ambasadori Nina Stojadinović, Katarina Vučetić i Dario Ćirić su se pobrinuli za fitness zagrevanje pred početak trke, kako bi svi takmičari bez povreda stigli do željenog cilja.
 
Košutnjak Challenge Race Junior 2014 za najmlađe
 
Dečji sportski klub „Sportikus“ i RUNNING drugu godinu za redom su pripremili trku za najmlađe – Košutnjak Challenge Race Junior 2014. 150 mališana takmičilo se u tri kategorije: predškolski uzrast na 400m, školski uzrast do 10 godina na 800m i školski uzrast do 14 godina na 1200m, a Reebok je za devet najmlađih takmičare u sve tri kategorije poklonio vaučer za patike i Reebok ranac. Nagrade im je uručio poznati pevač Aleksa Jelić.
 
Trka sa preprekama iznenađenja – Košutnjak Challenge Race, inspirisana je konceptom trka koje se već godinama održavaju u zapadnoj Evropi i promovišu vrednosti zajedništva, motivacije, zabave i izdržljivosti.

Trku su podržali Savez za rekreaciju i fitnes Srbije, Red Bull, atletski klub RUNNING kao i dečiji sportski klub Sporticus, a Atletsko-orijentacioni klub Košutnjak (AOK) se pobrinuo da se takmičari ne izgube na stazi dugoj šest kilometara.