ADIDAS I DŽON VOL, BEK VAŠINGTON VIZARD-A OBJAVILI DUGOROČNO PARTNERSTVO
Adidas je objavio dugoročno partnerstvo sa basket superstarom, Džon Volom zvezdom kluba Vašington Vizards. - „Uzbuđen sam jer se uskoro vraćam na teren i počinjem novo partnerstvo sa adidsom koji je unapredio igru sa novim tehnologijama i stilom. Jedva čekam da budem deo svega toga!“ izjavio je Vol. „Uživao sam u saradnji sa Reebok-om, i zahvalan na svemu što smo postigli u proteklih nekoliko godina.“

Kao broj 1  u NBA Draft piku 2010. godine, Volov prosek u karijeri je 16,3 poena, 8,2 asistencije, 4,6 skoka i 1,6 ukradenih lopti. U svojoj karijeri novajlije, Vol je postao treći najmlađi igrač koji je ikada zabeležio triple-double, i 2011. godine zaradio MVP počasti za najmlađe (Rookie Game MVP honors) na  NBA All-Star vikendu za najmlađe igrače. Na Univerzitetu u Kentakiju, Vol je svojom dinamičnom igrom, kao brucoš, zaradio titulu igrača godine  i doveo svoj klub Vajldkets na turnir Elitnih osam.

„Džon Vol je veliki talenat, njegova brzina, superiornost i posebnost u ovom sportu čine ga jednim od najuzbudljivijih mladih igrača u igri", izjavio je Lorens Norman, potpredsednik adidas globala za košarku. "Uzbuđeni smo što ćemo sarađivati sa Džonom, sa kojim ćemo nastaviti da razvijamo inovativne proizvode, što će doprineti rastu našeg brenda i našeg poslovanja."

Vol je najnoviji član adidas basket ekipe, koju čine Derik Rouz, deo Čikago Bulsa, NBA MVP igrač 2010 godine, Dvajt Hauard igrač Los Anđeles Lejkersa, tri puta NBA obrambeni igrač godine i Tim Dankan, igrač San Antonio Sparsa, dva puta NBA MVP i četiri puta NBA prvak. Džon Vol je jedan od mladih koji su se nedavno pridužili adidas-u, kao deo NBA All-Rookie ekipe, kojoj pripadaju i Riki Rubio iz Minesote Timbervolvs, Kenet Feid, iz Denver Nagets-a, Iman Šumpert iz Nju Jork Niksa, Brendon Vitez iz Detroit Pistonsa i Maršon Bruks iz Nju Džersi Nets-a.