Aleksandar Kolarov u novim NIKE MERCURIAL VAPOR IX kopačkama
Proslavljeni fudbaler Mančester Sitija i reprezentativac Srbije, Aleksandar Kolarov promoter je najnovijeg modela NIKE MERCURIAL VAPOR IX za Srbiju.

NIKE MERCURIAL VAPOR IX kopačke imaju posebnu teksturu za kontrolu brzine prilikom igre, što ih čini idealnim za brze igrače, poput Kolarova. Ovaj model dizajniran je tako da omogućavadobitnu kombinaciju brzine i veštine kada je to najpotrebnije.Tekstura koja se obavija oko noge osigurava trenje prilikom pokreta, dok gornji sloj fiksira stopalo i sprečava nepotrebne pokrete unutar obuće. Oblast oko pete je dovoljnomeka i garanutuje udobnost i mogućnost različitih performansi prilikom nošenja.

NIKE MERCURIAL VAPOR IX povećavaju fleksibilnost i pružaju energiju tokom igre, zahvaljujući laganom đonu koji sadrži dve različite vrste staklenih vlakana. Pored Twin držača na zadnjem delu koji su idealni za situacije u kojima dolazi do brzog proklizavanja, kopačke sadrže i novu NIKE ACC tehnologiju, koja omogućava maksimalnu kotrolu lopte i stopala, u svim vremenskim uslovima.

MERCURIAL su prvi put lansirane pre deset godina, a za to vreme njihov dizajn i boja su stalno unapređivani. Ovekopačkesu dizanirane tako da obezbeđuju podršku igračima koji dominiraju terenom.