Simens pomaže žrtvama katastrofalnih poplava u Jugoistočnoj Evropi donacijom u visini od 150 000 evra. Početkom maja je ovaj veliki koncern među svim zaposlenima u regionu pokrenuo veliku donatorsku akciju. Preduzeće je na svaki evro donacije zaposlenih do 30. juna 2014. godine doniralo još jedan evro, tako da je iznos donacije zaokružen na 150 000 evra. Ova humanitarna akcija je koordinirana u svih 19 zemalja centralne i jugoistočne Evrope u kojoj posluje Siemens Austrija, zbog čega je ovo do sada najveća međunarodna humanitarna akcija Simensa u ovom regionu.

„Zadivila me je velika solidarnost naših zaposlenih. Svoju zahvalnost upućujem svima koji su učestvovali u ovoj akciji i srećan sam što zajedničkim snagama možemo da doprinesemo obnovi područja nastradalih u poplavama. Siemens-ova zajednica u regionu centralne i jugoistočne Evrope ovom donatorskom akcijom daje znak svoje povezanosti sa našim pogođenim kolegama i koleginicama i čitavim stanovništvom na licu mesta“, kaže Volfgang Hesun, generalni direktor Siemens Austrija.

„Od izuzetnog je značaja što su se naše kolege iz zemalja regiona priključile inicijativi pružanja pomoći stanovništvu koje je ugroženo poplavama na ovom području. Veoma smo zadovoljni rezultatima ove akcije i odzivom naših zaposlenih, kako u Srbiji gde je prikupljeno oko 3 700 000 rsd, tako i u celom regionu“, dodao je Tihomir Rajlić, generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd.

Jake kiše su u Srbiji i Bosni i Hercegovini izazvale nezapamćene poplave u ovom regionu. U Srbiji je poplavama najviše pogođen zapadni i jugozapadni deo zemlje, dok je u Bosni poplavama najviše pogođen centralni deo duž reke Bosne. Siemens Austrija iz Beča percipira svoju poslovnu odgovornost za 18 ostalih zemalja na prostoru CEE (Central Eastern Europe). Među njima i regione koji su najjače pogođeni poplavama.