KORAK KA POSLU
Kancelarija za mlade opštine Stari grad i Udruženje "Krug dvojke", pod pokroviteljstvom Ambasade SAD, organizuju projekat za mlade pod nazivom "Korak ka poslu". Projekat podrazumeva organizovanje 12 volontiranja - praksi, u različitim profesionalnim oblastima. Rok za prijavljivanje je 11. avgust tekuće godine. Kandidati će proći edukaciju na teme: "Kako se piše CV i motivaciono pismo"; "Gde i Kako se pronalazi posao (praksa)"; "Kako se pojaviti na intervju za posao" i "Kako se ponašati u radnom okruženju".

Za učesnike projekta i predavanja obezbeđen je priručnik ca materijalom iz edukacije. Nakon završenog predavanja, biće odabrani kandidati koji će nakon intervjua pohađati željenu praksu.

Učesnici projekta "Korak ka poslu" dobiće i zvanični sertifikat o završenoj edukaciji. Preostali polaznici nastaviće angažovanje na projektu, u okviru koga će se vršiti i dodatna obuka, kako bi se ostvarila veća kvalifikacija za prasku/posao.

Treneri će sa učesnicima korigovati CV i motivaciono pismo, direktno pronaći posao/praksu za koji kandidati imaju priliku da apliciraju i organizovati simulaciju intervjua firme za koju su se prijavili, kako bi u potpunosti bili spremni za prvi razgovor.

Nakon završene obuke učesnici će dobiti preporuku Udruženja "Krug dvojke" i Kancelarije za mlade Gradske opštine Stari grad.

Prijavu mogu da pošalju svi zainteresovani kandidati koji su završili fakultet, kao i studenti završnih godina fakulteta u Beogradu, uzrasta od 15 do 35 godina. Prednost imaju osobe koje do sada nisu imale priliku da rade u struci za koju su se školovali.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu GO Stari grad www.starigrad.org.rs