Kompanija Vip mobile sa partnerima pripremila program jednodnevne edukacije za vlasnike i menadžere privatnih firmi o ključnim izazovima u njihovom poslovanju. U Srbiji 60 odsto firmi posluje manje od 20 godina, a više od polovine ima manje od 10 zaposlenih. O tome kako oživeti porodični biznis u Srbiji i obezbediti njegov održiv razvoj govoriće se na  Vip forumu „Porodične firme - stub razvoja ekonomije Srbije“ koji u Nišu organizuje konsultantska kuća Chapter 4 PR u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Niš, a pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Vip mobile.

Događaj, koji će okupiti brojne porodične firme, ustanove i različite organizacije iz Niša i okoline,  planiran je za sredu, 18. jun, sa početkom u 9.30 sati, u prostorijama Regionalne privredne komore. Cilj foruma je da odgovori na ključne izazove sa kojima se suočavaju porodične firme u našoj zemlji.

Iskusni predavači iz ove oblasti govoriće se o poteškoćama prilikom nasleđivanja porodičnog biznisa i kako ih prevazići, zatim o uticaju ekonomskog okruženja na poslovanje, o efikasnom upravljanju, poslovnoj kulturi i komunikaciji unutar kompanije, kao i o prevazilaženju administrativnih prepreka, načinima finansiranja i drugim temama koje će pomoći firmama u regionu da kvalitetnije upravljaju porodičnim biznisom. Forum će voditi Danijela Mirković iz kompanije Ernst&Young, a značajan deo vremena biće posvećen zapošljavanju i razvoju zaposlenih o čemu će govoriti Natalija Pešić, menadžerka iz Sektora za ljudske resurse kompanije Vip mobile. Takođe, biće predstavljena studija slučaja uspešne porodične firme iz Nišavskog okruga.

Sličan forum već je održan početkom aprila u Beogradu, a naredni su planirani za gradove Kruševac, Čačak, Kragujevac i Novi Sad.

Više informacija o Vip poslovnom forumu „Porodične firme - stub razvoja ekonomije Srbije“ možete dobiti na: www.porodicnefirme.rs ili  posredstvom mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.