Fondacija Pazova za najugroženije
NA DRUGOM PAZOVAČKOM DONATORSKOM SKUPU SAKUPLjENO PREKO 12 MILIONA DINARA -  Ulažu se napori da se do kraja godine ukupno sakupi 200 miliona dinara za izgradnju, sanaciju i obnovu kuća u ugroženim područjima Četvrtak, 12. jun 2014 – Fondacija Pazova za najugroženije, koju čine privrednici, preduzetnici i građani opštine Stara Pazova, danas je uspešno organizovala još jedan Donatorski skup u Staroj Pazovi gde je učešćem privrednika donatora, za poplavljena područja, donirano dodatnih 12 miliona 133 hiljade dinara. Donacije će biti usmerene na sanaciju, obnovu ili potpuno novu gradnju domova građana iz područja pogođenih nezapamćenim poplavama u našoj zemlji.

Sa današnjim donacijama i donacijama sa prethodnog skupa, održanog 27. maja, do sada je sakupljeno 54 miliona 683 hiljade dinara. Projekat donatorstva iniciran od strane privrednika, rukovodstva Opštine Stara Pazova i građana nastao je u cilju sanacije posledica katastrofalnih poplava, kroz restauraciju, obnovu i izgradnju stambenih objekata u ugroženim područjima širom Srbije. U pitanju je obuhvatan projekat, koji predviđa da se do kraja ove godine, sakupe značajna sredstva za pomenute aktivnosti, kao pomoć poplavljenim gradovima i opštinama u vrednosti od oko 200 miliona dinara.

Na današnjem, drugom Donatorskom skupu u Staroj Pazovi sa svojim donacijama učestvovalo više od 50 privrednika, među kojima je bilo i nekoliko privrednika, koji posluju van teritorije staropazovačke Opštine, ali je prepoznalo ovaj projekat kao jedan od efikasnih i konkretnih načina da pomogne postrdalima. „Inicijativa pod sloganom „Srbija je i tvoja zemlja, Pazova za najugroženije“ podstakla je za kratko vreme mnoge naše građane da se priključe sakupljanju pomoći, i do sada je oko 70 privrednika sa teritorije naše Opštine upisalo svoje donacije. Iza ovog odgovornog projekta stoji lokalna samouprava, privrednici i građani sa teritorije Opštine Stara Pazova, koji su prepoznali nevolju, koja je snašla mnoge gradove i mesta u našoj zemlji.

Posle na desetine pojedničnih sastanaka sa poznatim pazovačkim privrednicima uvideli smo da svi podjednako osećamo dužnost da nešto preduzmemo, i evo broj ljudi, koji su prepoznali potrebu da, svojim donacijama, podrže nastradale sugrađane se povećava iz dana u dan. Sa ovim skupom danas dostigli smo cifru od 54 miliona 683 hiljade dinara kojima ćemo graditi, obnavljati i sređivati uništene domove u najugroženijim područjima Srbije“, istakao je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova i osnivač Fondacije Pazova za najugroženije povodom drugog Donatorskog skupa.

Prisutnima na skupu se, uz reči zahvalnosti, u ime Fondacije i svih onih građana, koji su u poplavama ostali bez krova nad glavom obratio i Cviko Krunić, takođe osnivač Fondacije Pazova za najugroženije, uz najavu da se akcija sakupljanja donacija nastavlja i u narednom periodu. Da podsetimo, cilj Fondacije je da se do kraja godine sakupi 200 miliona dinara, od čega 100 miliona od privrednika i 100 miliona iz donacija građana. Projekat je zajedničko delo svih građana staropazovačke Opštine pod sloganom: „Srbija je i tvoja zemlja, Pazova za najugroženije.