Od programerskog takmičenja do posla u Majkrosoftu!
Bubble Cup jedno je od retkih takmičenja gde učesnici, koji su dovoljno dobri da prođu u finale, čak mogu dobiti posao u Majkrosoftu! Koliko je ovo prestižno takmičenje među programerima, pokazuje i činjenica da ga mnogi učesnici stavljaju u svoju radnu biografiju, kao značajno iskustvo, jer znaju koliko ga poslodavci cene.

Microsoft Development Center Serbia (MDCS) je glavni pokrovitelj događaja i u ovoj kompaniji budno prate učesnike i rezultate:

- Svesni smo koliko je ovo ozbiljno takmičenje i koliko znanja i sposobnosti zahteva od učesnika. Mi neprestano tragamo za novim talentima i spremni smo da najboljima ponudimo posao – kaže Dragan Tomić, direktor  Microsoft Development Center Serbia.

Ovo je jedno od najprestižnijih takmičenja među IT-jevcima u Srbiji. Takmičari se nadmeću u rešavanju algoritamskih problema, a učesnici su podeljeni u dve kategorije, jednu za studente i jednu za učenike srednjih škola. Cilje je popularizacija programiranja među mladima.

Sedmi po redu, ovogodišnji Bubble Cup će se održati od 5. do 7. septembra u Mikser House u Karađorđevoj 46. Na ovogodišnjem Bubble Cup-u, Srbija će ugostiti timove programera iz Bugarske, Poljske, Ukrajine, Litvanije, Hrvatske i Velike Britanije. Da se Srbija ističe talentom i velim potencijalom u informacionim tehnologijama, pokazuje i podatak da su u obe kategorije prošle godine pobednici bili iz Srbije – tim srednjoškolaca iz Niša i tim studenata iz Beograda.

Od nekadašnjeg lokalnog, danas je ovo takmičenje preraslo u daleko poznato internacionalno takmičenje, na koje se ove godine prijavilo više od 2500 studenata širom sveta, a neki od njih čak iz Perua, Vijetnama i drugih udaljenih krajeva.

Osim popularizacije programiranja među mladima, cilj Bubble Cup takmičenja je i da upozna i poveže buduće programere iz regiona i celog sveta. Tokom takmičenja, učesnici iz različitih zemalja imaće mogućnost da se upoznaju i međusobno razmene iskustva.