Besplatno školovanje na ITAcademy i BusinessAcademy za osobe sa invaliditetom 2014
Ove godine ponovo je raspisan konkurs za besplatno školovanje na obrazovnim ustanovama BusinessAcademy i ITAcademy, namenjen osobama sa invaliditetom. Prošle godine je za ovu stipendiju vladalo veliko interesovanje, a ove godine će osam njih koji budu poslali najinspirativnija motivaciona pisma i odgovarajuću dokumentaciju dobiti šansu da pohađaju onlajn školovanje na jednoj od ove dve obrazovne ustanove.

Konkurs traje do 1. oktobra 2014. godine, a više informacija o uslovima za konkurisanje dostupno je na sledećem linku. Dokumentacija se šalje na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Moguće je konkurisati za bilo koji od programa na ITAcademy i BusinessAcademy

Prošle godine je za ovu stipendiju konkurisalo preko sto kandidata, što pokazuje ogromno interesovanje za ovakav vid školovanja. Moderne tehnologije omogućile su sve veću dostupnost obrazovanja.

– Novi trendovi u obrazovanju kreću se u tom pravcu da  materijali za učenje budu dostupni u svakom trenutku, gde god da se nalazite. Ove godine smo zato napravili i Android mobilnu aplikaciju, koja omogućava da se čitavo jednogodišnje školovanje na ITAcademy ili BusinessAcademy pohađa preko mobilnog telefona ili tablet uređaja. Na ovaj način naše obrazovanje postaje dostupno svima. Želimo da pomognemo osobama sa invaliditetom da, uz praktična znanja iz oblasti biznisa i informacionih tehnologija, postanu prvi izbor poslodavca za mnoga zanimanja koja donosi savremeno poslovanje. – kaže Nikola Subotić, izvršni menadžer ITAcademy i BusinessAcademy.

On dodaje da je prošle godine posebno veliko interesovanje vladalo za ITAcademy. Mnogi kandidati su se javljali na konkurs jer imaju već neko znanje koje su sami stekli, kao i veliku ljubav prema informacionim tehnologijama, a želeli su da im neko pruži ozbiljnu sistematizaciju tih znanja. Što se tiče biznis sektora, najveće interesovanje je vladalo za finansijski menadžment, upravljanje ljudskim resursima, preduzetništvo, kao i za Cambridge poslovni program.

Danas preko 70% polaznika ITAcademy i BusinessAcademy kurseve pohađa onlajn, koristeći  platformu za učenje na daljinu, te je na taj način kurseve ove dve obrazovne ustanove već koristilo i nekoliko desetina osoba sa invaliditetom.

Ove godine biće podeljeno ukupno 20 stipendija na teritoriji tri države u kojima postoje obrazovne ustanove kompanije LINK group: u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Rumuniji. Ukupna vrednost ovih internacionalnih stipendija je 40.000 evra. U Srbiji će biti podeljeno osam stipendija, dok je u Bosni i Hercegovini i Rumuniji planirano po šest besplatnih školovanja.