KOPAONIK, SRBIJA, Kongresna Dvorana Family Hotela Angella, od 30-31. januara 2015. godine.   Druga Međunarodna agrobiznis konferencija okupiće na Kopaoniku oko 500 najznačajnijih predstavnika prerađivačke industrije, poljoprivrednih proizvođača, udruženja poljoprivrednika, zadruga, turističkih organizacija, agencija, kompanija, lokalnih samouprava, nevladinih i međunarodnih organizacija, pojedinaca i medija. Na njoj će govoriti stručnjaci iz oblasti agrara, turizma, ekonomije, finansija i prava, predstavnici resornih ministarstava, diplomatskog kora, prdstavnici EU.
 
„Cilj je da se kompanijama, pojedincima, državnim upravama i lokalnim samoupravama, pruže korisne informacije, prenesu znanja svetskih priznatih stručnjaka, podstakne stvaranje i negovanje poslovnih kontakata, a javnosti predstave najbolji primeri iz nauke i prakse! Želimo da pružimo podršku procesu uključenja u Evropsku uniju, te će na prestojećoj konferenciji posebno biti predstavljeni evropski savremeni trendovi i standardi u oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja, bioelektrana i turizma, kao i njihov uticaj na razvoj poljoprivrednog sektora, ruralnih područja i turizma u Srbiji i zemljama na Balkanu“, objašnjava organizator Milan Jovičić iz Etno centra „Gegula“.
 
Na konferenciji će se govoriti o razvoju poljoprivrede i njenom uticaju na društveni proizvod, pristupnim fondovima Evropske unije, edukaciji i sertifikaciji, bioelektranama, o ženama u agrobiznisu i mladima u biznisu uopšte, zatim o turizmu u funkciji privrednog razvoja, položaju Srbije i zemalja Balkana na turističkom tržištu, novim trendovima i održivom turizmu, putevima kulture kao specifičnim turističkim proizvodima i narativnom brendiranju proizvoda, kao i o ekološkim problemima i zaštititi okoline, problemima zaposlenosti i načinu njihovog rešavanja, pravnim i ekonomskim aspektima razvoja preduzetništva, ulozi medija u integracionim procesima...
 
Događjaj organizuju Opština Raška, Etno centar „Gegula“ iz Kraljeva, Centar za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti iz Beograda, Klaster puteva kulture iz Beograda, a pod generalnim pokroviteljstvom MK Mountain Resort (Grand Hotel&Spa, Family Hotel Angella, Apartments Konaci), Nikom Auta, Superiora, Cards Printa. Pokrovitelji su i Grada Kraljevo, opštine Vrnjačka Banja, Brus, Bogatić, Lajkovac i Trstenik.
 
U radu konfencije učestvovaće: akademik prof. dr Mladen Bodiroža, akademik prof. dr Rade Biočanin, Vihren Buzov, PhD, Bugarska, Aleksandro Ceci, PhD, Italija, akademik prof. dr Slobodan Nešković, Imre Nađ, PhD, Mađarska, prof. dr Jovan Popesku, Andreas Gelke, PhD, Nemačka, akademik prof.dr Predrag Dašić, prof. dr Dragan Bataveljić, doc. dr Snezana Berić, primarius dr Nada Macura, specijalista kardiolog, dr vet. med. Nikola Čolakovski, dr Miloš Tucović, prof. dr Branislav Zlatković, prof. dr Mitar Lutovac, i druge eminentne ličnosti iz zemlje i inostranstva.
 
Agendu konferencije možete preuzeti OVDE.
 
Ukoliko želite da se prijavite za učešće na konferenciji, molimo vas da prijavu dostavite na imejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Možete se prijaviti i putem telefona 036/372-545 i 063/608-346. BROJ MESTA JE OGRANIČEN!!!
 
Ukoliko pak želite da prijavite svoj naučni ili stručni rad, to možete učiniti putem imejlove Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
Imformaciju o smeštaju:
MK Mountain Resort,Odeljenje prodaje i rezervacije:
tel. +381 11 6555 75 86, +381 11 655 75 85 i Fax: +381 11 3284 775
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
 
FENIKS TOURS, Kraljevo, kontakt osoba Aleksandra Paunovic 062 760 253; 036 332 459; 036 313 399 e-mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.