Generalni direktor kompanije Siemens najuspešniji menadžer
Na tradicionalnom Simpozijumu uspešnih privrednika Srbije, srpski preduzetnici i menadžeri dodelili su Tihomiru Rajliću, generalnom direktoru kompanije Siemens d.o.o Beograd priznanje za najuspešnijeg menadžera za prethodnu godinu. Domaći privrednici i menadžeri po četvrti put, dodelili su nagrade „Najbolji - najboljima“, svojim najuspešnijim kolegama za njihov rad, zalaganje, doprinos i rezultate, kao i za uticaj na privrednu sliku Srbije i njen razvoj.

Generalni direktor kompanije Siemens d.o.o Beograd, Tihomir Rajlić, na čelu kompanije je od 2007. godine. U prethodnoj godini Simens je proslavio jubilej, 10 godina rada fabrike za proizvodnju vetrogeneratora u Subotici, a zajedno sa Asocijacijom malih i srednjih preduzeća i preduzetnika  kompanija je organizovala Sajam za buduće poslovne partnere - Postani Siemens dobavljač, koji je okupio više od 250 zainteresovanih preduzeća, koja su konkurisala da uđu u proizvodnju Simensovih komponenti.

„Kompanija Siemens nastaviće da radi na velikim projektima i podsticaju razvoja privrede Srbije. Projektom Sajam dobavljača nastojali smo da podstaknemo razvoj malog i srednjeg preduzetništva, kao i da motivišemo srpske proizvođače da podignu kvalitet proizvodnje, prošire kapacitete, otvore nova radna mesta, i tako utiču na pozitivan učinak čitave srpske privrede. Moram da napomenem da Simens spada u red najvećih izvoznika iz Srbije, da trenutno zapošljavamo više od 1100 radnika, kao i da smo u Srbiji prisutni 127 godina. Ova nagrada je dokaz da su naša dugoročna posvećenost tržištu Srbije i dobra saradnja sa privredom prepoznate, što će nam biti podstrek da nastavimo tim putem“, istakao je Tihomir Rajlić, generalni direktor kompanije Siemens i dobitnik nagrade „Najbolje - najboljima“.

Pored dodele nagrade i priznanja na Simpozijumu uspešnih privrednika Srbije, predstavljeno je i izdanje „Uspešni preduzetnici i menadžeri Srbije“.