Oprezno na sunce - Photoderm MAX krema spf 50+, UVA 38
Dermatološka laboratorija Bioderma, u periodu pojačanog sunčevog zračenja, želi da ukaže na neophodnost  zaštite od sunca i značaj dermatoloških pregleda i praćenja promena na koži.Poslednjih godina pažnju javnosti u sve većoj meri zaokuplja melanom, kao maligno oboljenje kože, a broj obolelih u svetu je u stalnom porastu. 

Najčešće se javlja kao promena već postojećeg mladeža, ali se može javiti i kao nova izraslina na koži. Po podacima Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, Srbiја sе svrstаvа mеđu zеmljе sа srеdnjim rizikоm od оbоlеvаnjа оd mаlignih bоlеsti u Еvrоpi. UV zračenje je jedan od faktora koji se najčešće pominje kao uzročnik ove bolesti, a posebno su osetljive osobe sa velikim brojem mladeža, svetle puti, ili sa porodičnom istorijom bolesti.

Dr Snežana Đorić, dermatovenerolog  iz opšte bolnice Belmedic u Beogradu,  istakla je značaj zaštite kože lica i tela: „Dobro je podsetiti se značaja pravilne nege mlade kože, koja je tanja i podložnija dubinskim ćelijskim oštećenjima. Takva koža ima slabiji odbrambeni sistem i sistem pigmentacije.Tkanine na primer, čak i one svetle, pružaju  samo delimičnu zaštitu od  sunčevih zraka. Izlaganje kože suncu bez primenjenih  dostupnih zaštitinih metoda će dovesti do ubrzanog starenja kože zbog dejstva povećane ukupne doze UV zračenja (UVA i UVB) kojem je nezaštićena koža izložena. Pored toga,  posebnu zaštitu treba pružiti osetljivoj koži  lica, koja je izložena suncu više od drugih delova tela. Redovna upotreba specijalnih krema za lice sa visokim zaštitnim faktorom 50+  će obezbediti  bolju zaštitu kože jer zaštitne kreme deluju  na ćelijskom nivou ,  podstiču prirodne mehanizme odbrane  i  tako sprečavaju fotostarenje. Ne treba zaboraviti na izuzetnu važnost izbegavanja dugotrajnog izlaganja suncu  u periodu kada je UV zračenje najjače, između 10  i 17 časova.“

Treba reći da je moguće uticati, mеnjаti  ili u pоtpunоsti еliminisаti dvе trеćinе fаktоrа rizikа kојi su оdgоvоrni zа nаstаnаk melanoma.  Pored toga, savetuje se oprezno izlaganje sunčevim zracima i korišćenje adekvatnih krema za zaštitu od sunca, ali još je važnije početi sa pravilnom zaštitom kože u ranom detinjstvu jer se štetni efekti vremenom akulumuliraju.  Dermatolozi upozoravaju da čim se uoči nova pigmentna ili promene u već postojećem mladežu, pregled lekara je neophodan.

Photoderm MAX krema spf 50+, UVA 38 – zaštitna krema specijalno formulisana da omogući visoku zaštitu od sunca netolerantnoj koži, koja je sklona iritacijama usled sunčevog zračenja.

Jedinstveni Cellular Bioprotection® patent podstiče prirodne mehanizme odbrane od sunčevog zračenja i štiti ćelijsku DNK. Ekstremno visoka UVA zaštita sprečava nastanak opekotina, sprečava znakove netolerancije na sunce i fotostarenje kože.

Pogodna za normalnu i suvu kožu, ima laganu teksturu, bez boje je i ne ostavlja vidljive tragove i sjaj nakon aplikacije.

O Kompaniji BIODERMA

Dermatološka laboratorija BIODERMA osnovana je 1977. godine sa ciljem da stavi biologiju u službu dermatologije, čime je zasnovala jedinstven i inovativni koncept „dermatološke biologije”. Kako bi obezbedila visok kvalitet proizvoda, BIODERMA intenzivno sarađuje sa renomiranim istraživačkim centrima i aktivan je učesnik dijaloga sa medicinskim ekspertima i korisnicima, što je čini najčešče preporučivanom medicinskom kozmetikom od strane francuskih dermatologa.

BIODERMA primenjuje  biološki aktivne sastojke podjednako na uzroke i na simptome, proizvodeći kvalitetne kozmetičke preparate za medicinsku primenu kod brojnih dermatoloških problema,  bez obzira na to da li su nastali zbog uticaja okoline, kozmetičkih tretmana ili procesa starenja.

Za više informacija o proizvodu, posetite: www.bioderma.com