NE ZABORAVITE DA ZAŠTITITE SVOJE TELO
Iako je sunce neophodno za život, bitno je izlagati se umereno i sa odgovarajućim zaštitnim faktorom, jer UV-zraci mogu narušiti zdravlje kože: oni ubrzavaju starenje kože, mogu izazvati neprijatne reakcije i dugoročno gledajući, mogu prouzrokovati rak kože. Ove godine La Roche-Posay predstavlja novitet u zaštiti tela od sunca: Anthelios XL suvo, hranljivo ulje 50+ koje pruža vrlo visoku i fotostabilnu UVA/UVB zaštitu i primereno je za osetljivu kožu.Ulje hrani kožu nevidljivim i neprimetnim završnim slojem, a njegova suva, ali hranljiva tekstura, omogućava osećaj prijatnosti tokom celog dana.

PRAVA DOZA SUNCA

Sunce je neophodno za život i u malim dozama dobro deluje na raspoloženje: sunce može biti odličan lek za neke oblike sezonske depresije. Takođe je bitno za sintezu vitamina D koji je neophodan za vezivanje kalcijuma za naše kosti, ali za to je dovoljno 15 minuta izlaganja suncu na dan.
Kod jakih doza sunce može biti vrlo opasno i u kratkom vremenu prouzrokovati opekotine koje nazivamo i eritemskim fotodermatitisom poput benigne svetlosne erupcije (pogađa 10% odraslih) i akni, kao i retkih tipova fotodermatitisa poput lupusa uzrokovanih svetlošću. Isto tako može uzrokovati poremećaje pigmentacije poput bubuljica, melazme (trudničke maske) ili vitiliga. Štetni efekti javljaju se i dugoročno: ubrzano starenje kože koje karakteriše pojava bubuljica, žućkasti ten, duboke bore i gubitak gustine i elastičnosti. Štetni efekti sunca na koži primarno su posledica delovanja UV-zraka: UVB-zraci podstiču tamnjenje, ali su i glavni uzrok opekotina. UVA-zraci su štetniji jer ne uzrokuju bol i prodiru dublje u kožu.
Ubrzavaju starenje kože i mogu uzrokovati netoleranciju na sunce, odnosno alergiju, kao i poremećaje pigmentacije (melazma, bubuljice). UVB i UVA-zračenje može dovesti i do promena u jezgrima ćelija i oštetiti njihov DNK. Ukoliko se ovo nevidljivo oštećenje ponavlja, dugoročno može dovesti i do razvoja raka kože.

Anthelios i u ovoj sezoni osigurava vrlo visoku zaštitu od UVA i UVB zraka za sve osobe sa osetljivom kožom i kožom sklonom netoleranciji na sunce:

ANTHELIOS XL SUVO HRANLjIVO ULjE SPF 50+ pruža vrlo visoku, široku i fotostabilnu UVA/UVB-zaštitu. SPF 50+ nudi poboljšanu zaštitu od UVA-zraka (više od evropske preporuke) zahvaljujući patentiranom sistemu filtera Mexoplex® u kombinaciji sa izvorskom termalnom vodom La Roche-Posay sa umirujućim i antioksidativnim svojstvima - u minimalističkoj, dermatološki testiranoj formuli bez parabena. Proizvod je primeren za osetljivu kožu i kožu sklonu netoleranciji na sunce, poznatijoj kao alergija na sunce. Koža je zaštićena od opekotina od sunca, reakcija kože i oštećenja ćelija od UV-zraka. Ulje hrani kožu nevidljivim i neprimetnim završnim slojem i njegova suva, ali hranljiva tekstura omogućava osećaj prijatnosti tokom celog dana. Anthelios XL suvo hranljivo ulje 50+ prilagođeno je svim tipovima kože, sadrži prijatan miris i vodootporno je.

JESTE LI ZNALI DA SE JEDNA OD DVE ŽENE ŽALI NA KOŽU OSETLjIVU NA SUNCE?

Osetljivost je širok pojam koji se može manifestovati kroz crvenilo, osećaj peckanja, podložnost opekotinama od sunca, pege ili svrab, sve popraćeno izraženim osećajem neprijatnosti. Anthelios XL proizvodi sadrže vrlo visoku UVA i UVB zaštitu za osobe sa osetljivom kožom i kožom sklonom netoleranciji na sunce.

PROMENITE SVOJ ODNOS PREMA SUNCU- ZAŠTITITE SE!

• Vrlo visoka zaštita: Anthelios suvo hranljivo ulje SPF 50+, Anthelios SPF 50+ sprej, Anthelios SPF 50+ baršunasti losion
• Visoka zaštita: Anthelios W SPF 30 gel
• Srednja zaštita: Anthelios SPF 20 sprej
•  Komplementarna nega: Posthelios upijajući gel

ANTHELIOS XL SUVO HRANLjIVO ULjE SPF 50+ ( 200 ml) : 2,266.63 RSD*
* Cena je informativna i može se razlikovati u skladu sa pravilnikom o cenama