Glatke noge su san svake žene, ali nažalost tu mogu da se pojave neki problemi. To su crvenilo, urasle dlačice i sitne bubuljce, kao i osećaj pečenja i svraba. Postoji nekoliko načina kako možete otkloniti dlačice i doći do savršeno glatkih nogu. Bilo kojom od ovih metoda imaćete glatke noge ali obratite paznju na proizvode koje kupujete, da budu što kvalitetniji jer vaša koža ipak zaslužuje najbolje.

Jedan od njih je uklanjanje dlačica ELEKTRICNIM EPILATOROM. Ovo je metoda koja daje dugoročne rezultate. Bićete mirni najmanje 3 nedelje, pa i do 4. Prednost ove metode je što dugotrajnim korišćenjem epilatora, dlačice će se prorediti i sporije će rasti, što vam može puno značiti. Još jedna prednost je to što kad ga jednom kupite, bićete mirni godinama, ne morate da razmišljate o tome da će se potrošiti i sl. Mana kod uklanjanja dlačica epilatorom jeste bol. Ali ako možete da to istrpite, svakako vam preporučujemo ovu metodu jer ćete njome sigurno imati glatke noge duže vremena.
Brijanje

Još jedna od metoda jeste BRIJANJE. Prednost ove metode je što je bezbolna, odnosno najbezbolnija je od svih i najjeftinija. Medjutim, mana je što daje kratkotrajne rezultate, samo na dan ili dva. Kod ove metode može doći do peckanja i crvenila kože.

Do glatkih nogu možete doci i KREMAMA. Njihova prednost je u tome što su bezbolne, mogu se naći po povoljnim cenama i daju rezultate duže od brijanja. Možete biti mirni par nedelja. Ali budite oprezni pri odabiru kreme. Izaberite što kvaliteniju, pa će i učinak biti bolji.

Jedna od najpopularnijih metoda jeste DEPILACIJA. Ona može biti toplim voskom, hladnim voskom ili šećernom pastom. Ovu metodu možete primeniti sami kod kuće ili otići u neki kozmetički salon. Ako se odlučite da budete “sami svoj majstor” kupite vosak ili tračice voska u apoteci i počnite. Vosak otopite i namažite na kožu ili zalepite tračicu i rukom povucite ali suprotno od rasta dlake i brzim pokretom. Prednost ove metode je što ćete, kao i kod skidanja dlačica epilatorom i kremom, biti mirni duže vreme, a mana je što može biti pomalo bolna. Dlačice pre depilacije moraju biti duge najmanje 5 mm.

DEPILACIJA ŠEĆERNOM PASTOM je veoma popularna. Ovde se zahteva da dužina dlake bude 3 do 4 mm. Ovo je možda i najbolja metoda jer se njome uklanjaju i urasle dlačice i odumrli delovi kože , pa koža dugo ostaje svilenkasta i meka. Ukoliko duže vremena primenjuje ovu metodu, dlačice će vam postati tanje i svelije, što znači manje primetne. Zbog toga vam svakako preporučujemo ovu metodu ako želite glatku kožu.

LASER - I na kraju ćemo spomenuti najbolju metodu a to je LASERSKO uklanjanje dlačica. Njime ćete ovaj problem rešiti trajno i nećete više morati da razmišljate o dlačicama, pa se zato ova metoda smatra najkvalitetnijom. Ono što je važno da znate je da pre svake depilacije morate pripremiti kožu. Bez obzira da li se radi o brijanju, depilaciji voskom ili epilatorom, jedan dan pre uklanjanja dlačica bi trebalo da odradite piling, najbolje bi bilo da trljate, odnosno da masirate kožu kružnim pokretima. Pre depilacije voskom možete na kožu naneti puder kako biste je umirili. Posle depilacije je takodje potrebno naneti puder ili neku neutralnu kremu kako bi koža ostala hidrirana i nahranjena.