Dečija koža je posebno osetljiva na sunce s obzirom na to da odrambeni mehanizam kože kod dece još nije u potpunosti razvijen. Tokom jednoga dana na plaži, uticaj UV zraka na osetljivu dečiju kožu je čak tri puta veći od uticaja na kožu odrasle osobe zbog manjeg sunčanog kapitala dečije kože. Capital Soleil predstavlja novi dečiji sprej SPF 50+ koji štiti kožu od UV zraka i smanjuje opasnost od alergija na sunce.

Sunčevi zraci zbog povećanog prolaska kroz atmosferu Zemlje imaju sve jači efekat na kožu. Naučnici su utvrdili da 80% životnog izlaganja UV zracima dostižemo već do 18. godine, a epidemiološka istraživanja dokazuju da je pojava raka kože kod odraslih usko povezana sa frekvencijom pojava opekotina od sunca u detinjstvu. Dečija koža je osetljivija od odrasle na UV zrake jer je njen pigmentni sistem nezreo sve do puberteta. Većina roditelja smatra da dobro štiti svoju decu zaštitnom kremom, ali skoro svaki drugi roditelj kaže da je njegovo dete već imalo opekotinu od sunca. Sve je to posledica ponekad rizičnog ponašanja na suncu (npr. vreme izlaganja duže od 3 sata dnevno, izlaganje u vreme kad je sunce najjače – između 11 i 16h), ali i kvalitet nanošenja proizvoda za zaštitu od sunca koji nije uvek optimalan: roditeljima ponekada nije jednostavno da ispravno nanesu kremu na decu koja nestrpljivo čekaju na igru i kupanje. Roditelji misle da su kremu dobro naneli, ali ustvari ne nanose dovoljnu dozu -  2mg/cm2 kože.

Takođe je bitno skrenuti pažnju na delove tela koji su često zaboravljeni: gornja strana stopala i ruku, donji deo leđa, nadlanica, unutrašnjost šaka, ključna kost, zadnja strana kolena, Ahilova tetiva - toliko malih delova koji su ponekad na kraju dana prilično crveni uprkos nanošenju kreme za zaštitu od sunca.

CAPITAL SOLEIL Nežni dečiji sprej SPF 50+ štiti osetljivu dečiju kožu od UV zraka i smanjuje opasnost od alergija na sunce. Vrlo lako se nanosi i izuzetno je vodootporan. Sistem filtera širokog spektra protiv UVA i UVB zraka sa sastojkom Mexoryl® je ojačan za postizanje dejstva protiv dugih UVA zraka (3/4 UV zraka) za još bolju zaštitu osetljive dečije kože. Ovaj proizvod je 3 puta otporniji na vodu (Colipa metoda: otpornost na 6 kupanja od 20 minuta u poređenju sa standardom od 2 kupanja). Hidratantna i nežna tekstura se brzo upija u kožu. Proizvod je hipoalergen, bez mirisa i parabena i ispitan je na osetljivoj koži pod nadzorom dermatologa i pedijatara. Obogaćen je sa termalnom vodom Vichy koja umiruje, jača i obnavlja kožu.

U liniji Capital Soleil proizvoda za decu na raspolaganju su:

• Capital Soleil nežno dečije mleko SPF 50+  100ml;
Vrlo snažna, a istovremeno nežna zaštita za dečiju osetljivu kožu.

• Capital Soleil dečije mleko SPF 50+ veliko pakovanje 300ml;
Visoka zaštita za osetljivu dečiju kožu u velikom pakovanju.

U NAJTOPLIJIM SATIMA DANA SAKRIJTE SE U HLADOVINU

Naučite dete jednostavnom ,,pravilu o senci”: ako je detetova senka kraća od njegovog tela, mora smesta da se skloni u hladovinu!

Capital Soleil nežni dečiji sprej SPF 50+: 2175,00 RSD*