Problem tehnološke revolucije ili Kako se izboriti sa kablovima u kući?
Čak i kada je sve na svom mjestu, letimičan pogled prema računarskom stolu, TV-u, DVD-plejeru i ostalim električnim uređajima unosi razočarenje – sve je prepuno zapetljanih kablova koji sakupljaju prašinu. Pravo je vrijeme da ih organizujete ili još bolje sakrijete. Bez obzira na to da li želite da ih sakrijete, sortirate, raspetljate, zaštitite ili biste nešto drugo da uradite sa njima. Uvek postoji više jeftinih i jednostavnih rešenja koja će vam omogućiti jednostavnije rukovanje kablovima. Mnogi od ovih trikova zahtevaju samo malo kreativnosti i posvećenosti, a mogu vam mnogo olakšati život ili ulepšati dom. Detaljno proučite ovih nekoliko korisnih saveta i još danas reorganizujte svoje kablove.
 
Obeležite kablove
 
Verovatno vam se sto puta do sada desilo da se uhvatite za pogrešni kabl, posebno ako imate više njih na gomili. E pa dobra vest je da niste jedini. Nekome je verovatno prekipelo, pa je bio dovoljno pametan i kreativan da smisli nalepnice koje ukazuju na to koji je kabl za šta. Tako da možete kupiti ove nalepnice ili biti još kreativniji i napraviti svoje. A možete jednostavno obeležiti kablove različitim bojama i zapamtiti koja boja pripada kom uređaju.

 
Kako izbeći zapetljavanje?
 
Mučite se sa zapetljanim kablovima i treba vam sto godina da ih otpetljate? Čak i kada lepo spakujete kabl i umotate ga u krug, on se nekako uvek zapetlja. I za to postoji rešenje. Naš predlog je da sami napravite spravu uz pomoć koje ćete uvek moći lepo da spakujete kabl. To može biti nešto oko čega ćete moći da obmotate kabl (kao na slici) ili manja futrolica u kojoj ćete moći da ga spakujete. Ovako ćete sačuvati kablove od oštećenja i sebi olakšati posao kada treba da ih razmotate. Ovaj trik je posebno dobro primeniti kod slušalica, s obzirom na to da se one lako pokvare i oštete, posebno ako ih držite u džepu ili torbi. Isto tako možete i skratiti kablove ako su vam predugački. Razmotajte onoliko kabla koliko vam je potrebno, a neka ostatak ostane na spravi.

 
Ukrasite kablovima zid